ענן של טעם. המרק הגאוני של שף אוריאול רובירה

אני מצטט את עצמי מהפוסט על Els Casals המהוללת:

…אני יורד לארוחת ערב. זה יום רביעי והמסעדה פתוחה לארוחות ערב רק בסופי שבוע, אז זה אני ואוריאול רובירה בכל המלון.

הוא שואל אותי בספרדית אם אני רוצה משהו או סוּפָּה. אני שהרעב רחוק ממני לא שואל אפילו מה זה המשהו ובוחר בסוּפָּה.

וזה מה שמגיע

כשהסתכלתי על צלחת המרק הגדושה חשבתי לעצמי "איך אני הולך לאכול כל כך הרבה מרק ? הרי אני לא רוצה להעליב את השף" אבל כשהחדרתי כף לתוכה היא פגעה במרקם קציפתי ואוורירי שהתגלה כענן  גאוני, לא פחות, של כרישה מבושמת שנתן תוקף לחשדותי שמדובר בגאון.  "מי נותן כל כך קצת  מרק?" חשבתי לעצמי…

 ~~~

זה היה ברור לי שלא אשקוט עד שאמצא דרך לספק לעצמי את המרק/קציפה הזה לפי דרישה, אז עשיתי מה שאני יודע ממש טוב. לנדנד.

וזה הצליח. לפני יומיים שף אוריאל רובירה שלח לי במייל את המתכון.

גאוני, אמרתי לעצמי כשקראתי אותו. התבלין היחידי במתכון הוא מלח.

שימו לב ועשו בדיוק כך:

Leek's Cream

ארבעה גבעולי כרישה גדולים

180 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

ליטר ורבע מים

עירית קצוצה וקרוטונים קטנים לקישוט

שמן זית כתית מעולה להזלפה על המרק המוכן

מלח

כך עשיתי:

אחרי שניקיתי את גבעולי הכרישה (עד לצבע ירוק בהיר) חתכתי אותם לאורכם וקצצתי לחתיכות גסות.

הכנסתי את הכרישה והחמאה לסיר על אש נמוכה מאד והמתנתי כשעה עד שהכרישה תתרכך.

הוספתי מלח, שמנת מתוקה ואת המים שהרתחתי בקומקום.

הגברתי את החום לאש גדולה ובישלתי כ 10 דקות.

כיביתי את האש ונתתי למרק להצטנן קצת.

העברתי את תכולת הסיר לבלנדר וטחנתי עד דק.

לאחר שהמרק התקרר מזגתי אותו לתוך סיפון הקצפה (אל תיבהלו בסוף אתאר דרך אחרת) והשתמשתי בשני בלוני גז.

הגשה:

יש לחמם את הסיפון בתוך סיר כפול עם מים חמים

לשחרר בעדינות את הקציפה החמה ישר לתוך הצלחת, לקשט בקורטונים ועירית קצוצה ולזלף שמן זית הכי משובח מעל.

יאמי

 

אם אין לכם סיפון אפשר (אני ניסיתי גם את הדרך הזו) לחמם את המרק בסיר תוך הקצפה במיקסר מוט (באמיקס הכי טוב). גם כך מתקבל מרקם אוורירי של ענן מבושם.

טיפ – לדעתי אפשר להחליף את הכרישה בכרובית, ברוקולי, אספרגוס, דלעת ערמונים, בטטה וכו'.

אני ניסיתי עם בטטות ויצא מופלא

מהיום, אין ברצלונה בלי ביקור באל קאסאלס

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredברצלונהדודי כליפאמרקיםמתכוניםצמחוני

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עירית:

    השניים נראים נפלא וכנראה גם טעימים נפלא:)
    תודה

  2. מאת רויטל:

    נראה נפלא.
    נשאלת השאלה האם הבלנדר מוט יעמוד במשימה.
    מותר להשתמש בו בתוך סיר מעל האש???

  3. מאת חנה:

    מה הגאונות פה?
    בבקשה כל תאור עם פרופורציה

  4. מאת ענת:

    קישואים (זוקיני) באים גם בחשבון ?

  5. מאת רותי:

    מתכון נפלא. כדאי להזליף בעת ההגשה כפית של שמן גרעיני דלעת. משדרג כל מרק מוקרם. יש שמן גרעיני דלעת חדש, יבוא מאוסטריה. מאד מומלץ.

  6. מאת תום:

    שלום.
    האם אתה יכול לציין מהו המשקל של "4 גבעולי כרישה גדולה" בהתייחס למתכון הזה?
    פשוט יש את הפרופורציות של כל השאר, חוץ מזה…
    (ואז גם יהיה ניתן לדעת כמה בטטה/אספרגוס/כרובית צריך)

    תודה!

  7. מאת אני:

    לכמה מנות מספיק המתכון הזה?

השארת תגובה