כמעט בלי עבודה – פפרדלה טריה ברוטב בולונז מוקרם

לפני שבועיים למדתי להכין פסטה טרייה. האמת שלא נגעתי במכונה גם אז. חגי לרנר ראש מגמת בישול בבישולים, ביה"ס הגבוה לקולינריה, הראה ל 16 מהחברים של בייגלה איך מכינים והם הכינו. אני הסתכלתי ונשביתי באינספור האפשרויות שהשקעה של 200 ש"ח במכונת פסטה נושאת עימה.

היום קניתי אחת וישר הכנסתי אותה לפעולה.

שימו לב כמה זה פשוט.

פפרדלה טריה ברוטב בולונז מוקרם

מתכון: פפרדלה טריה

מצרכים

  • 1/2 ק"ג  קמח לבן, או שעדיף חצי כמות קמח לבן וחצי כמות קמח דורום
  • 4 ביצים
  • 2 חלמונים
  • מלח
  • כף שמן זית

הכנה

  1. במעבד מזון, מניחים את הקמח, חלמונים, ביצים, קורט מלח ושמן זית. מפעילים למשך כמה שניות עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים ולשים בידיים לבצק חלק ואחיד במשך 5-6 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  2. מרדדים את הבצק במכונת פסטה בהדרגה שלב אחר שלב עד לעובי מס' 6, מקמחים קלות בכל פעם.
  3. פורסים עם סכין פיצה או סכין רגילה לרצועות ברוחב של כ 3 סנטימטר על משטח עבודה מקומח היטב.
  4. זהו, יש לכם פסטה טריה.

רוטב בולונז מוקרם

מתכון: רוטב בולונז מוקרם

מצרכים

  • ½ קילו בשר טחון משובח
  • שפריץ שמן זית
  • קופסת פומודורינה
  • קורט צ'ילי כתוש
  • פלפל ומלח
  • מיכל שמנת מתוקה
  • .

הכנה

  1. מחממים מחבת
  2. מוסיפים שפריץ שמן זית ומטגנים את הבשר עד שהוא מתפורר
  3. מוסיפים פלפל שחור
  4. שופכים את תוכן קופסת הפלא (פומודורינה כמובן)
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  6. מבשלים כך כ 45-60 דקות
  7. מגבירים לאש גבוהה ומוסיפים את השמנת מתוקה
  8. מערבבים היטב כ 3-4 דקות ומכבים את האש

בישול הפסטה:

2 – 3  דקות בהרבה מים רותחים מומלחים

מסננים את הפסטה, שופכים אותה למחבת הרוטב ומערבבים.

אנחנו היינו בטוחים שבשום מסעדה בתל אביב לא הגישו הערב פסטה טובה כל כך.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדודי כליפאמתכוניםפסטה

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיכל:

    באיזו מכונת פסטה אתה משתמש?

  2. מאת פלד יפה:

    איפה מוצאים באזור חיפה והקריות את הרוטבים של פומודורינה פרט לחנות של פרימו בנמל ת"א ???

  3. מאת חיה:

    היום בשופרסל דיל , באר טוביה
    קניתי פומודורינה ב14.20 ש"ח, בקופה גיליתי שלחברי מועדון יש מבצע של 50%, אז יצא 6.20 לקופסה
    נראה לי די משתלם…………….

  4. מאת עומרי:

    פומפודורינה זה מה שמכונה רסק עגניות שרי באתר של פרימו?

  5. מאת דליה:

    איזה כמות יצאה? הבעיה שלי בפסטה ביתית שלא משנה כמה אני אקטין את כמות המצרכים שבמתכון תצא לי כמות לגדוד ועד כמה שזה טעים יש גבול לכמה פסטה אפשר לאכול..

    • מאת גילה:

      אפשר להקפיא את הפסטה הטרייה (לפני הבישול כמובן). לחלק למנות. ואז יש בשלוף – עדיין הטעם הוא משובח יותר מן הפסטה היבשה הקנויה.

  6. מאת ניר:

    לא הבנתי מה מוקרם פה? זה שיש שמנת?

    פעם היו משתמשים במילה הזו כדי לתאר הוספה של גבינה צהובה מעל המאכל והתכה בתנור (גועל נפש)

    כאן אין שום דבר מוקרם, רק אוכל טעים

  7. מאת איתן:

    לא משתמשים רק בקמח דורום?

השארת תגובה