hostess cupcakes טעם שלא שוכחים

יש דברים שלא שוכחים. יש טעמים שלא שוכחים.

את הטעם של עוגות השוקולד התעשיתיות, עם המלית הלבנה הדביקה הזו, לא אשכח לעולם.

הייתי אולי בת חמש, וסבא וסבתא שלי בדיוק חזרו מביקור בארה"ב והביאו לי מזוודה מלאה בדברים טובים, כמו פעם, כשלא היה טובלרון בארץ ומעבר לים היה עולם שלם של שוקולד.

בין יתר הדברים במזוודה, הייתה גם אריזה של "hostess cupcakes", כל קאפ קייק היה ארוז באריזה נפרדת, שטמנה בחובה מתיקות ורוך שיש רק בארצות רחוקות.

אני לא זוכרת אם אני קבעתי את החוק הזה, או קבעו אותו עבורי, אבל יכולתי לאכול אחד כל יום, והרגע הזה, של העוגה המתוקה הזו שמונחת לפני, עם הקישוט הלבן והעדין מלמעלה, והידיעה שמחכה בתוכה אוצר של קרם מתוק, היה רגע מושלם.

עברו עשרים שנה מאז אותה העוגה, אבל את האושר הזה אני לא אשכח לעולם. וגם עכשיו, כשקילפתי את הנייר מעל הקאפ קייקס האלו שאני הכנתי, ונתתי את הביס הראשון, היה שם רגע של אושר. והרי בשביל זה אנחנו פה לא? רק בשביל הרגעים האלו…

המתכון הזה ייצר לכם 12 רגעים של אושר.

מתכון: Hostess Cupcakes

מצרכים

לקאפ קייקס:

  • 1 כוס תערובת קמחים ללא גלוטן
  • ½ כוס אבקת קקאו איכותית
  • קצת פחות מכפית סודה לשתיה
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • ¾ כוס סוכר
  • ⅓ כוס שמן
למלית:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 150 גרם (5-6) חלבונים
  • 200 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • כפית (4-5) גרם ג'לטין באבקה
לציפוי:
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם שוקולד מריר

הכנה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות, מכינים תבנית שקעים עם עטרות נייר (מנז'טים).
הקאפ קייקס:
  1. בקערה המיקסר מניחים את השמנת החמוצה, הסוכר והשמן, מערבבים בעדינות. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.
  2. מוסיפים את היבשים לקערת המיקסר בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. ממלאים את השקעים עד לכ3/4 מגובה התבנית. אופים ב170 מעלות כ15-20 דקות עד שהקאפ קייקס יציבים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש.
  4. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר בתוך התבנית כחמש עד עשר דקות לפני שמוציאים אותם מהתבנית ומעבירים לרשת צינון. נותנים לקאפ קייקס להתקרר לחלוטין לפני שמתחילים בהרכבה.
המלית:
  1. מכינים "באן מרי"- מניחים על הכיריים מחבת עמוקה מלאה במים ומביאים לרתיחה עדינה. בקערית קטנה מניחים את אבקת הג'לטין עם כף מים. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים והסוכר, וטורפים בעזרת מטרפה מעל המים החמים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מחברים את הקערה למיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף לבן ויציב. מוסיפים פנימה את הג'לטין המומס וממשיכים להקצך עד לקבלת קצף יציב מאוד, מבריק ודביק, שדומה במרקמו לקצף של קרמבו.
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הוינל עד לקבלת קרם אחיד ורך. מערבבים את הקצף שהכנו לתוך החמאה בהדרגה עד לקבלת קרם יציב, חלק ודביק.
הציפוי:
  1. בקערת מתכת או זכוכית מניחים את השוקולד עם החמאה. את הקערה מניחים מעל הבאן מרי שהכנו קודם. מערבבים מדי פעם עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין, אז מערבבים עוד עד שהשוקולד אחיד. מניחים בצד להצטנן (אפשר אפילו להכניס למקרר לכמה דקות)
הרכבה:
  1. בעזרת תפוחן, או כפית, מוציאים את המרכז של הקאפ קייקס. ממלאים את החור שנוצר בכמות נדיבה של מלית, ומיישרים את החלק העליון. טובלים כל קאפ קייק בשוקולד בעדינות. עם שארית המלית מזלפים קישוט על החלק העליון של הקאפ קייק. שומרים במקרר. בתאבון!

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן , תוכלו למצוא אותם כאן

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredכלליללא גלוטןללא גלוטןמאפיםמתוקיםמתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (12)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נירית:

    נראה פשוט מושלם !!
    למעט … ההממממ …
    אני לא סובלת ג׳לטין !! האם יש אופציה להכין ללא ? תחליף כלשהו ??

    תודה

    • מאת תמר פלג:

      הי נירית,
      לא מרגישים את הג'לטין, הוא רק עוזר למרקם של הקרם. אפשר להכין בלי אם את ממש לא רוצה.

  2. מאת יהודית:

    לקאפ קייקס ,ברצוני לברר אם ניתן לשים קמח רגיל,ואם כן מה הכמויות.
    תודה לך

  3. מאת נירה:

    יופי של קאפקייס – אומץ בשמחה ויפנק מתי שהו את כל הקטנים והגדולים עם הלשון המתוקה. רק שאלה אחת – חייב קמח ללא גלוטן
    או שאפשר קמח רגיל?

    תודה
    נירה

    • מאת תמר פלג:

      אני חייבת להודות שלא ניסיתי עם קמח רגיל, אבל אני מניחה שזה אפשרי, באותן כמויות.

  4. מאת pazwoman:

    תמר את פשוט אלופה. ראיתי את התמונה של השחיתות התעשייתית האהובה עלי (שהייתי מלווה דרך קבע בבקבוק גינס) והגעגועים השתלטו. למה לא מייבאים את השלמות הזו לארץ?! מחכה בקוצר רוח לנסות את המתכון. הוא בהחלט נראה מבטיח, תודה לך!

  5. מאת ליז:

    ואיפה הביצים במתכון??

  6. מאת דנה:

    תמר- את מדהימה אותי כל פעם מחדש!
    כחולת צליאק כבר משחר חיי, אך עם הפסקה ארוכה כשחשבו שזה עבר ואכלתי בכיף את כל המעדנים הקנויים האמריקאיים האלה, קאלסיקה שבקלאסיקה, לא חשבתי שתהיה לי שוב אפשרות למשהו דומה!
    כיום כבר בשלב שלא בטוח שכדאי להכין מפאת הקלוריות הנלוות (ואם כבר הכנתי משהו מיוחד, יש נטייה להעלים את הכל תוך יום יומיים לבדי), אך הרעיונות שלך והביצועים ממש מחממים לי את הלב.
    כל הכבוד ותודה ! דנה

  7. מאת מתי ג'י:

    ואי אפשר בלי הקאפקייקס של רחוב סומסום

    http://www.youtube.com/watch?v=GPj1mjfnurQ

השארת תגובה