רביולי דלעת, פפרדלה בקרם פרש ואפונת גינה ופטוצ'יני "חציר וקש"

פוסט שלישי של מתכונים מהסדנה האיטלקית של בייגלה בביה"ס בישולים.

כאן הכנו בצק לפסטה טריה וממנו הכנו רביולי עם דלעת, פפרדלה בקרם פרש, חלמון ואפונת גינה ופטוצ'יני "חציר וקש".

בצק אחד בסיסי ומוצלח שמהווה בסיס לאין ספור ווריאציות על פסטה.

הבצק

מצרכים:

1 ק"גקמח לבן

8 ביצים

4 חלמונים

מלח

2 כפות שמן זית

הכנה:

1. במעבד מזון, מניחים את הקמח, חלמונים, ביצים, קורט מלח ושמן זית. מפעילים למשך כמה שניות עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים ולשים בידיים לבצק חלק ואחיד במשך 5-6 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

2. מרדדים את הבצק במכונת פסטה בהדרגה שלב אחר שלב עד לעובי הרצוי.

רביולי דלעת

 

רכיבים:

1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות של 2X2

4 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

200 גרם ריקוטה

50 גרם פרמז'ן

מלח פלפל

100 גרם חמאה

5 עלי מרווה

1 שן שום

הכנה:

2. מחממים תנור ל 180 מעלות. בתבנית עם נייר פרגמנט מניחים את קוביות הדלעת ומתבלים בשמן זית, מלח וסוכר. צולים 20-30 דקות ,עד שמתרכך. מוציאים ומצננים. מעבירים לקערה ומועכים וקבלת מחית גסה. מוסיפים את הריקוטה, פרמז'ן, מלח ופלפל ושומרים במקרר.

3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה בהדרגה שלב אחר שלב עד לעובי מס' 7-8, מקמחים קלות בכל פעם. פורסים על משטח עבודה מקומח היטב. מניחים כפית מהתערובת במרחקים של5 ס"מ. מקפלים לחצי ומהדכים היטב מכל הכיוונים. חותכים לריבועים לקבלת רביולי. מעבירים למקרר.

4. במחבת גדולה ממיסים את החמאה עם השן שום ועלי מרווה.

5. מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים וכפית גדושה של מלח. מבשלים את הרביולי שלוש דקות לערך. מעבירים בעזרת כף מחוררת למחבת עם חמאת המרווה. מוציאים לצלחת הגשה ומגישים מיד עם מעט פרמז'ן ופלפל שחור גרוס.

פפרדלה בקרם פרש, חלמון ואפונת גינה

 

רכיבים:

300 ג' בצק פסטה מרודד דק

100 ג' קרם פרש

מיץ וגרדה מלימון אחד

3 שיני שום כתושות

3 חלמונים

חצי כוס אפונת גינה

4 כפות שמן זית

10 עלי בזיליקום

50 ג' פרמז'ן מגורד

מלח פלפל

קורט פלפל שאטה

הכנה:

1. מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים וכפית מלח.

2. חותכים את הבצק פסטה לרצועות ברוחב  3 ס"מ ומקמחים היטב. שומרים במקרר.

3. בקערה מערבבים קרם פרש, מיץ וגרידת לימון, שום, חלמונים, שאטה, מלח ופלפל.

4. מבשלים את הפפרדלה שתי דקות לערך ומעבירים בעזרת מלקחיים לקערה עם הרוטב, מוסיפים 1 כף ממי הבישול ומערבבים בעדינות. מוסיפים את אפונת הגינה.

5. מעבירים לצלחות הגשה, מזלפים מעל מעט שמן זית, מפזרים פרמז'ן ועלי בזיליקום ומגישים.

פטוצ'יני "חציר וקש"

 

רכיבים:

150 גרם בצק פסטה לבן מרודד לעובי 6

150 גרם בצק פסטה ירוק מרודד לעובי 6

100 גר' בייקון מעושן

שלוש שיני שום כתושות

כפית עלי טימין

100 גר' חמאה

מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

1. יוצרים פטוצ'יני בעזרת מכונת פסטה. מעבירים למשטח עבודה ומקמחים. שומרים במקרר. (אפשר גם במקפיא לזמן ארוך יותר).

2. מרתיחים סיר גדול עם מים רותחים וכפית מלח.

3. במחבת גדולה ממיסים רבע מכמות החמאה. מוסיפים את הבייקון ומטגנים עד פריכות. מוסיפים את השום והטימין ומטגנים עוד מספר שניות.מוסיפים מלח ופלפל.

4. מבשלים את הפטוצ'יני שתיים שלוש דקות מוציאים בעזרת מלקחיים למחבת עם מעט ממי הבישול.מקפיצים קלות.מוסיפים את יתרת החמאה, קרה בקוביות קרות תוך ערבוב עד קבלת, רוטב העוטף יפה את הפסטה.

5. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל פרמיג'אנו מגורד.

 

רוצים לקבל עדכונים על סדנאות עתידיות? אנא הכניסו את פרטיכם לתיבה ואנו נעדכן אתכם בתחילת ההרשמה לכל סדנה.

דואר אלקטרוני *
שם *
טלפון נייד *


חברים על ליין הסדנאות המעשיות של בייגלה וביה"ס בישולים:

..שוב כהרגלנו היה לי מעולה! נתחיל בסוף, התוצרים שעמלנו עליהם בחריצות והתלהבות היו מעוליםםם וטעימים חגי חשף אותנו לעולם איטלקי מלא בכל טוב, מעניין וטעים… אחלה סדנאות וממליצה בחום להשתתף בהן.

ויקי

היה מ-ו-ש-ל-ם!! אני כל-כך עייפה ומרוצה ובעיקר שבעה ועם עוד טונות של ידע… אז תמונות מחר. תודה לצוות בישולים ובעיקר לחגי ותמיר הנהדרים ותודה לבייגלה ובעיקר לך דודי על חמש שעות מדהימות ומעשירות במיוחד.
נהניתי מכל רגע!!

מיכל

תומר כבירי הוא מקצוען שיודע להעביר מהידע העשיר שלו בצורה מעניינת שמתאימה לכל הרמות של השומעים. הקבוצה הורכבה ממגוון של אנשים בעלי רקעים שונים בבישול כאשר המכנה המשותף הוא האהבה ללחם. תומר הצליח לדבר עם כולם בצורה שלא נשארו שאלות לאף אחד.

אורי

הסדנה הייתה מצוינת. מספר המשתתפים היה אופטימלי. חלוקת המתכונים הייתה חיונית. ללא ספק גולת הכותרת של הסדנה הייתה תומר כבירי. הוא ניחן בידע רחב מאד. ידע להשיב על כל השאלות של המשתתפים. יצר אווירה נעימה ונוחה כל הכבוד לו.

אלי

הסדנה היתה אחלה!
תומר היה חביב, מיקצועי, קשוב וסובלני… קבלנו מענה לשאלותינו, נחשפנו למוצרים, כלים ומכשירים שלא הייתי יודעת עליהם ללא הסדנה. יצאנו עם שלל רב של לחמים שאפינו בהתלהבות ואפילו משפחתי נהנתה מהיצירה שלי, וכמובן שפירגנו מאוד על המראה והטעם של הלחמים.

כמי שלא אפתה לחם מעולם, חייבת לציין כי יצאתי עם טעם של עוד.

ויקי

אתר בישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה

הפייסבוק של בישולים

קטגוריות:: Featuredכללימתכוניםפסטה

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה