פוקאצ'ה מרווה, פיצה ביאנקה עם פטריות וקלצונה תרד

קבלו 3 מתכונים נפלאים מבצק אחד שלמדנו בסדנה האיטלקית שערכנו בבית ספר 'בישולים'.

פוקאצ'ה קלאסית עם מרווה

 

מתכון: פוקאצ'ה קלאסית עם מרווה

מצרכים

  • 1 ק"גקמח לבן
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 750 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מלח
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 20 עלי מרווה

הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, סוכר והשמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את המים ולשים כ-5 דקות. מוסיפים את השמן זית והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  2. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות ומשטחים בעזרת הידיים, לעובי של1 ס"מ. מפזרים מעל את המרווה ,מעט מלח גס וכף שמן זית. מתפיחים כחצי שעה במקום חמים.
  3. מחממים תנור לטמפ' של 220 מעלות, אופים כ- 15 דקות.

פיצה ביאנקה כל מיני פטריות 

מתכון: פיצה ביאנקה כל מיני פטריות

מצרכים

  • 400 גרם בצק פוקאצ'ה בסיסי אחרי התפחה
  • 4 כפות מסקרפונה
  • 3 שיני שום כתושות
  • חצי בצל פרוס דק
  • 3 פורטובלו פרוס דק
  • 6 יח' פטריות שמפיניון פרוס דק
  • 3 יח' פטריות מלך היער פרוסות דק
  • 1 כף מחית כמהין לבנות
  • 6-7 כפות שמן זית
  • קורט שאטה
  • כמה עלי מרווה קרועים
  • מלח פלפל
  • 100 גרם פרמזן מגורד

הכנה

  1. מחממים תנור ל 250 מעלות.
  2. מרדדים את הבצק על תבנית דק מאוד. מורחים במסקרפונה ומתבלים במלח ופלפל.
  3. בקערה מערבבים את יתר הרכיבים חוץ מהפרמז'ן ומפזרים מעל הפוקאצ'ה. מפזרים מעל את הפרמז'ן.
  4. אופים בתנור כ 15 דקות.

קלצונה תרד 

 

מתכון: קלצונה תרד

מצרכים

  • 800 גרם בצק פוקאצ'ה בסיסי אחרי התפחה
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג תרד (ברוטו)
  • 5 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל
  • 20 עלי בזיליקום
  • 200 גרם ריקוטה
  • 50 גרם פרמז'ן מגורד
  • 1 ביצה
  • רבע כוס חלב

הכנה

  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם השמן, על להבה נמוכה ,עד הזהבה קלה.
  2. מוסיפים את התרד והשום וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
  3. מערבבים את התערובת הקרה עם ריקוטה, פרמז'ן ובזיליקום.
  4. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  5. מחלקים את הבצק ל 12 ומרדדים לעיגול דק בקוטר 15 ס"מ. ממלאים בתערובת וסוגרים לחצי. מהדקים את הקצוות. מברישים עם ביצה טרופה עם החלב. אופים כ20 דקות.

 

רוצים לקבל עדכונים על סדנאות עתידיות? אנא הכניסו את פרטיכם לתיבה ואנו נעדכן אתכם בתחילת ההרשמה לכל סדנה.

דואר אלקטרוני *
שם *
טלפון נייד *


חברים על ליין הסדנאות המעשיות של בייגלה וביה"ס בישולים:

..שוב כהרגלנו היה לי מעולה! נתחיל בסוף, התוצרים שעמלנו עליהם בחריצות והתלהבות היו מעוליםםם וטעימים חגי חשף אותנו לעולם איטלקי מלא בכל טוב, מעניין וטעים… אחלה סדנאות וממליצה בחום להשתתף בהן.

ויקי

היה מ-ו-ש-ל-ם!! אני כל-כך עייפה ומרוצה ובעיקר שבעה ועם עוד טונות של ידע… אז תמונות מחר. תודה לצוות בישולים ובעיקר לחגי ותמיר הנהדרים ותודה לבייגלה ובעיקר לך דודי על חמש שעות מדהימות ומעשירות במיוחד.
נהניתי מכל רגע!!

מיכל

תומר כבירי הוא מקצוען שיודע להעביר מהידע העשיר שלו בצורה מעניינת שמתאימה לכל הרמות של השומעים. הקבוצה הורכבה ממגוון של אנשים בעלי רקעים שונים בבישול כאשר המכנה המשותף הוא האהבה ללחם. תומר הצליח לדבר עם כולם בצורה שלא נשארו שאלות לאף אחד.

אורי

הסדנה הייתה מצוינת. מספר המשתתפים היה אופטימלי. חלוקת המתכונים הייתה חיונית. ללא ספק גולת הכותרת של הסדנה הייתה תומר כבירי. הוא ניחן בידע רחב מאד. ידע להשיב על כל השאלות של המשתתפים. יצר אווירה נעימה ונוחה כל הכבוד לו.

אלי

הסדנה היתה אחלה!
תומר היה חביב, מיקצועי, קשוב וסובלני… קבלנו מענה לשאלותינו, נחשפנו למוצרים, כלים ומכשירים שלא הייתי יודעת עליהם ללא הסדנה. יצאנו עם שלל רב של לחמים שאפינו בהתלהבות ואפילו משפחתי נהנתה מהיצירה שלי, וכמובן שפירגנו מאוד על המראה והטעם של הלחמים.

כמי שלא אפתה לחם מעולם, חייבת לציין כי יצאתי עם טעם של עוד.

ויקי

אתר בישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה

הפייסבוק של בישולים

קטגוריות:: אוכל צמחונימאפיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת סיגל:

    האם יש אפשרות לרשום את המתכון לפי כוסות או כפות מפני שאין לי איך למדוד את הכמויות

    תודה מראש

  2. מאת נעמי:

    יש איזושהי אפשרות להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא??

השארת תגובה