עוגת פולנטה לימון ושקדים

אנחנו שמחים להביא לכם את המתכון של העוגה בה קינחנו את הארוחה אחרי הסדנה האיטלקית שערכנו בשבוע שעבר בבית ספר 'בישולים'.

מתכון: עוגת פולנטה לימון ושקדים

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • מיץ מחצי לימון
  • 100 גרם קמח תירס
  • 200 גרם קמח שקדים
  • זסט מ 2 לימונים
  • כפית אחת אבקת
  • קורט מלח
לסירופ:
  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • לניחוח:
  • עלי ליים כפיר/ או מי ורדים/ או מי זאהר

הכנה

  1. 1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
  2. 2. מקציפים חמאה רכה עם הסוכר, כ 3 דקות. מוסיפים בהדרגה 3 ביצים ומיץ מחצי לימון. מקפלים בעדינות פנימה את הקמח תירס, קמח שקדים, זסט מ 2 לימונים, כפית אחת אבקת אפייה, קורט מלח.
  3. 3. מעבירים לתבנית ואופים כ 45 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי בטמפ' החדר.

סירופ

מרתיחים את הסוכר והמים בקלחת ולאחר הרתיחה מוסיפים את עלי הליים כפיר/מי זאהר/מי ורדים. להאחר הצינון שופכים מעל העוגה.

על הפינוק הזה היו אחראים עומר בוטנסקי וליאת שמר.

רוצים לקבל עדכונים על סדנאות עתידיות? אנא הכניסו את פרטיכם לתיבה ואנו נעדכן אתכם בתחילת ההרשמה לכל סדנה.

דואר אלקטרוני *
שם *
טלפון נייד *


חברים על ליין הסדנאות המעשיות של בייגלה וביה"ס בישולים:

..שוב כהרגלנו היה לי מעולה! נתחיל בסוף, התוצרים שעמלנו עליהם בחריצות והתלהבות היו מעוליםםם וטעימים חגי חשף אותנו לעולם איטלקי מלא בכל טוב, מעניין וטעים… אחלה סדנאות וממליצה בחום להשתתף בהן.

ויקי

היה מ-ו-ש-ל-ם!! אני כל-כך עייפה ומרוצה ובעיקר שבעה ועם עוד טונות של ידע… אז תמונות מחר. תודה לצוות בישולים ובעיקר לחגי ותמיר הנהדרים ותודה לבייגלה ובעיקר לך דודי על חמש שעות מדהימות ומעשירות במיוחד.
נהניתי מכל רגע!!

מיכל

תומר כבירי הוא מקצוען שיודע להעביר מהידע העשיר שלו בצורה מעניינת שמתאימה לכל הרמות של השומעים. הקבוצה הורכבה ממגוון של אנשים בעלי רקעים שונים בבישול כאשר המכנה המשותף הוא האהבה ללחם. תומר הצליח לדבר עם כולם בצורה שלא נשארו שאלות לאף אחד.

אורי

הסדנה הייתה מצוינת. מספר המשתתפים היה אופטימלי. חלוקת המתכונים הייתה חיונית. ללא ספק גולת הכותרת של הסדנה הייתה תומר כבירי. הוא ניחן בידע רחב מאד. ידע להשיב על כל השאלות של המשתתפים. יצר אווירה נעימה ונוחה כל הכבוד לו.

אלי

הסדנה היתה אחלה!
תומר היה חביב, מיקצועי, קשוב וסובלני… קבלנו מענה לשאלותינו, נחשפנו למוצרים, כלים ומכשירים שלא הייתי יודעת עליהם ללא הסדנה. יצאנו עם שלל רב של לחמים שאפינו בהתלהבות ואפילו משפחתי נהנתה מהיצירה שלי, וכמובן שפירגנו מאוד על המראה והטעם של הלחמים.

כמי שלא אפתה לחם מעולם, חייבת לציין כי יצאתי עם טעם של עוד.

ויקי

אתר בישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה

הפייסבוק של בישולים

קטגוריות:: מאפיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שי:

    אבקת מה?…
    והאם הכמות היא לתבנית אינגליש קייק?

    חוצמיזה – נראה טעים…..

  2. מאת אני:

    קמח שקדים=שקדים טחונים?
    גם לא כתוב אבקת מה, אני מניחה שאבקת סוכר?

  3. מאת אני:

    בעצם זה אבקת אפייה כי כתוב במתכון עצמו, אבל מה זה קמח שקדים??

  4. מאת אני:

    חבל שלא כתוב לאיזה מידה זה מתאים, כמה תבניות, איזה תבניות, משהו? ועדיין לא תוכן האבקת…
    קצת חיפפו במתכון פה

  5. מאת נדב:

    אחלה מתכון. הכנתי אותו בלי הסירופ ועדיין יצא נפלא.
    הכמות פה היא לדעתי לשתי תבניות אינגליש קייק (הכנתי חצי כמות וזה נכנס בתבנית אחת)

  6. מאת רחלי:

    יצא טעים נדיר ומושלם!!!

השארת תגובה