לביבות "מן אין עשיתי יש" או לביבות גבינה מלוחה עירקיות

'כשהחיים מפנים לך גב, תן להם צביטה בתחת. אתה שומע?' ככה אני אומרת לניסימיקו מהירקות. 'אם אתה ממשיך להיות נבול ככה אני לא באה אליך יותר בחיים. מה אתה פטרוזיליה שישנה לי במקרר כבר שבועיים?' אני יודעת שאני אמשיך לבוא לניסימיקו לא משנה מה, כי ניסימיקו תמיד בוחר לי את זר הפטרוזיליה היפה ביותר, המטולל בטללי מים קטנטנים ומושיט לי אותו כאילו זה זר גלדיולות מפואר. 'ככה תהיה ניסימיקו. ככה! כמו הזר הזה שלך שהוא הכי יפה בשוק' אני מגייסת לו את החיוך החגיגי ביותר שלי, כדי שיחייך קצת וגם כדי להראות לו שהיחס האישי הזה שלו משתלם.

הנה ניסימיקו קצת מחייך ועוד מעט גם יראו לו את הגומות.

'אתה יודע שאתה מותק, ניסימיקו?' אני מתחנפת אליו. 'אישתי לא יודעת' ניסימיקו מקונן 'חמוצה מהבוקר עד הערב. לא מבינה שאני ילד טוב, שגמרתי עם השטויות, חצי שטות לא תראי ממני. תאמיני לי, אני אומר לה, חיוך ממנה דלק לשנתיים. אבל היא גמרה לחייך אליי, זאתי. אתה מחקת לי את החיוך, ככה היא אומרת לי'. 'אם רק הייתן מבינות כמה חיוך עוזר לעבור את היום. מצידי תכסו את הבז'ז'ים ואת התחת, תארזו מתחת לבגדים כאילו אתן באירן, אבל תביאו חיוך!' ניסימיקו, שלא נחשד בשום פנים ואופן כאחד ממלאכי השרת, מוסר דרכי מסר למין היפה והזעף.

אני מבינה בדיוק על מה ניסימיקו מדבר. על איך חיוך נשכח במערכת יחסים, על איך את מפזרת חיוכים וחנדלאך לכל העולם, אבל שוכחת למרוח חיוך מול האיש שאיתך. אז אני מרביצה עוד חיוך בשביל המותק הזה, שתמיד בוחר לי את הפטרוזיליה הכי רעננה, בלי לדעת שהיא הולכת למקרר שלי ליישון ונבילה בת שבועיים, עד שאזכר בקיומה ואעשה בה שימוש. קשים חייה של פטרוזיליה המובנת מאליה. קשים חייו של כל מי שהוא מובן מאליו.

לפעמים בא לי להגיד לו 'ניסימיקו, אל תתאמץ', אבל אני לא אומרת לו. בעיקר כי אני אוהבת את רגע הכוונה הזה, שהוא יורד מהדוכן, מסתכל טוב טוב וידו משוטטת על הזרים.  'אתה נשמה שלי!' אני אומרת לו, נותנת לו כסף ומתאפקת מלנשק לו את הלחי עם הזיפים והגומה השובבה. אני אוהבת גברים עם גומות, חיוך יפה ודיבור מלוכלך, נגוע בקצוות. אבל היום הדיבור של ניסימיקו נגוע בעצבות מקסימום. אמצע השבוע וקיבלתי ילד של שבת.

בדרך הביתה אני מבטיחה לעצמי שלא אזניח את זר הפטרוזליה היפה, שלא אתייחס אליו כאל מובן מאליו. אבל כשאני פותחת את המקרר, אני מוצאת בו רק גבינה בולגרית, ביצים וכמה ירקות במצב צבירה גבולי. מה עושים?

נזכרתי בלביבות גבינה עירקיות שאכלתי פעם אחת אצל סבתא ליליאן. הגעתי לביתה שברמת גן באמצע הלילה. חיילת מטונפת, עייפה ורעבה כמו כלב. כשיצאתי מהמקלחת חיכו לי הלביבות הללו. חמימות, מנחמות ומשמחות לב. זו היתה סבתא ליליאן שאהבה להעיד על עצמה "מן אין עשיתי יש". אשה שמכלום יצרה ארוחות מלכים, בעיקר בזכות הקסם שהיה לה בידיים.

קובה

אז שיחזרתי ועכשיו גם לי יש ארוחת ערב שמורחת חיוך. לביבות טובות ופשוטות כמו חיוך רחב.

לביבות גבינה מלוחה עירקיות, או לביבות מן אין עשיתי יש

חומרים:

3 ביצים

200 גר' גבינה מלוחה

בצל לבן גדול (אפשר להחליף בבצל ירוק)

1/2 כוס פטרוזיליה

3 כפות קמח

מעט פלפל

שמן לטיגון

וכך תעשו:

1. בקערה גדולה ערבבו את הביצים, הגבינה המלוחה המפוררת והקמח.

2. קצצו בצל דק דק והוסיפו אותו יחד עם הפטרוזיליה לקערה. ערבבו היטב.

3. חממו במחבת מעט שמן וטגנו את הלביבות (כף גדושה ללביבה).

4. הגישו עם סלט טוב, לחם, פיתות, חמאה או כל מה שבא לכם. מעולה גם ביום המחרת בסנדוויץ' לבית ספר או לעבודה.

ו… תחייכו. כמה כבר עולה לכם לחייך?

לעוד מתכונים ללביבות וקציצות מהירות:

מתכון לקציצות כרובית

מתכון לקציצות – לביבות ברוקולי, זוקיני וקשקבל

מתכון ללביבות לפת מעלפת

לקט מתכוני לביבות לא רק לחג חנוכה

קטגוריות:: Featuredאוכל עירקיאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםירקותכלליכשרמתכוניםנעמה פלדצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (19)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת cohen sh:

    מכיר את העיג'ות מסבתא שלי טעים מאוד

  2. מאת betty:

    תודה. ינוסה בקרוב.

  3. תודה רבה. הדברים הפשוטים והכל כך טעימים :-) ננסה !

  4. מאת דלית:

    הכנתי לארוחת ערב. היה טעים.
    וכרגיל, הפוסטים שלך מדהימים, יקירתי.

  5. מאת דיתה:

    כמה טעים.חולה על הלביבות האלו

  6. מאת עירית:

    תודה על המתכון ועל החיוך:)

    http://www.youtube.com/watch?v=iu-rLA4POkI
    על החיוכים של צ'פלין המאוהב חשבתי למקרא הסיפור שלך על ניסימיקו…

  7. מאת נעה זני:

    עכשיו, ממש הרגע אני נכנסת למקרר ועושה כאלה.

  8. מאת נעה זני:

    סססססססראבו
    אין לי פרטוזיליה
    זה הולך עם כורזבה ?
    יילך אין לו ברירה

  9. מאת תחיה שירן:

    "קשים חייה של פטרוזיליה מובנת-מאליה"

    גדולה את נעמה :)

  10. מאת סימה:

    "מן אין עשיתי יש"
    וואו מזכירה נשכחות
    זו מהותה של ה"בלעבוסטא״ העיראקית
    יודעת לעשות מכל דבר תבשיל ולצבור חיוכים. ותשואות מכל עבר
    אהבתי נעמה

  11. מאת טל:

    בדיוק מה שהיה לי במקרר. יצא מעולה. תודה

  12. מאת גלית:

    מדהים. הפוסט כמובן. כ"כ אנושי.את הלביבות אני מכירה מימים ימימה וסבתא שלי וגם אמא שלי העיראקיות לימדו אותנו מגיל קטן להגיד "עג'ה בג'יבן"…וללקק את הצלחות.

  13. מאת שושי:

    יש אפשרות לאפות????

  14. מאת עזי:

    הוספתי לפטרוזיליה כוסברה ונענע, והוספתי לתיבול מעט כמון ומעט קארי. יצא מדהים.

  15. מאת מיטל:

    בס"ד
    אפשר להקפיא את הלביבות גבינה העירקיות?

השארת תגובה