סינבונים ללא גלוטן, כי זה מה שבא לי!

לפעמים אני חושבת שאני לא כל כך נורמלית. כמו למשל באחד הבקרים השבוע, כשהחלטתי פחות או יותר בשניה שפתחתי עיניים שאני רוצה סינבונים.

כן כן,סינבונים, אותם מאפי שמרים עם קינמון, אלו עם הזיגוג הלבן שנוטף מהם ומלכלך את האצבעות.

ועכשיו ודאי תשאלו את עצמכם מה לא נורמלי בזה? הלוא הסינבון הוא מאפה בוקר ידוע, וזה הגיוני לחלוטין לרצות כזה כשקמים. ובכן, זה נכון, אבל סינבון ללא גלוטן הוא דבר שאין כל כך בנמצא, והחשק הבלתי נשלט הזה משמעו שאני צריכה להכין כאלו בעצמי.

בדרך כלל זו ממש לא בעיה, כפי שמציין מפעם לפעם הטועם הראשי- מזל שאת קונדיטורית. רוב החשקים האלו שלי מוצאים את דרכם לתנור בתוך שעות ספורות מהרגע שבו הם צצים לי בראש, אבל הפעם זה היה קצת יותר בעייתי. ולמה? אתם ודאי שואלים שוב. ובכן, זה בעייתי כי אני לא אמורה לעבוד. מתחתי שריר ביד, וכל מה שאני אמורה לעשות בימים אלו הוא לשבת על הספה עם היד על כרית (עדיף חמה) ולתת לה להחלים. כמובן שאני לא ממש עושה את זה, וכל פעם שנדמה לי שמצב הכאבים השתפר אני ישר חוזרת לסורי ואופה משהו, ואז כואב לי שוב.

אבל כל כך רציתי סינבונים, שהייתי מוכנה לשלם את המחיר. ותאמינו לי, שהיה מחיר, והיה שווה לשלם אותו. עכשיו לפחות אני יכולה לשבת על הספה עם יד אחת על הכרית וסינבון ביד השניה, כבר המצב השתפר.

סינבון ללא גלוטן / תמר פלג

מה צריך?

לבצק:

2 כפות (15 גרם) חמאה מומסת אך לא חמה

¼ כוס (50 גרם) סוכר

⅔ כוס (150 מ"ל) חלב

1 שקית (12 גרם) שמרים יבשים

1 ביצה גדולה

¼ כוס ( 50 גרם) שמן

2 ¼ כוסות ( בערך 400 גרם)  תערובת קמח ללא גלוטן

¼ כפית סודה לשתיה

שקית (10 גרם) אבקת אפיה

קורט מלח

מעט תמצית וניל איכותית (או גרגירים ממקל וניל אחד)

למלית:

כחמישים גרם חמאה מרוככת

כוס סוכר

2-3 כפיות קינמון טחון

לציפוי:

50 גרם חמאה מרוככת היטב

כוס אבקת סוכר

¼ כוס (כשישים גרם) גבינת שמנת או סקי.

מה עושים?

בקערת המיקסר מניחים את השמרים יחד עם החלב והסוכר. מניחים לתערובת לתסוס כחמש דקות, ואז מוסיפים פנימה את יתרת מרכיבי הבצק. לשים בעדינות כחמש דקות עד לקבת בצק רך, יציב ועדין.

אוספים את הבצק לכדור בתוך הקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה לכשעה, עד שהבצק הופך אוורירי.

בנתיים אפשר להכין את המלית: מערבבים את הסוכר והקינמון ביחד. אם אתם ממש אוהבים קינמון, אתם מוזמנים להוסיף יותר מאשר 3 כפיות…

מכיוון שהבצק מאוד עדין ודי דביק, נעזרים בשני ניירות אפייה לצורך הרידוד. מניחים את הבצק על נייר אפיה אחד, ובעזרת יד לחה משטחים אותו מעט לצורת הדף. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך כך שהבצק מחולק באופן שווה לכל שטח הנייר. מסירים את הנייר העליון, ומורחים את הבצק עם החמאה המרוככת. משאירים רצועה של כ2 סנטימטרים בחלק העליון של הבצק שעליה לא מורחים חמאה.

מפזרים בנדיבות את תערובת הסוכר והקינמון על הבצק, ושוב, משאירים את שני הסנטימטר העליונים ללא סוכר.

נעזרים בנייר האפייה ומגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. מצמידים את הרצועה שהשארנו ריקה ממלית כדי לסגור את הרולדה.

חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ2-3 סנטימטר. מניחים את הפרוסות שחתכנו על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, ומקפידים לשמור על רווח בין המאפים.

אופים ב170 מעלות כ15 דקות עד שהמאפים יציבים וזהובים.

בזמן שהמאפים בתנור מכינים את הציפוי- מניחים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד.

ברגע שהמאפים יוצאים מהתנור מורחים אותם בכמות נדיבה של ציפוי. מומלץ לאכול חם, ואפשר גם לחמם שוב לפני ההגשה.

אם רוצים, אפשר לשמור בפריזר את המאפים חתוכים, אך לא אפויים, ולאפות כשמתחשק.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredכלליכשרללא גלוטןמאפיםעוגותעוגיותשיר הסירים - כל המתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת לימונדה:

    כשאת מתכוונת בתערובת קמח ללא גלוטן לאיזה קמח את בדיוק מתכוונת? שהרי כל תערובת מתנהגת אחרת. א.א. אורנים? קמח תמי?

  2. מאת דיתי פורטנוי:

    לבוקר סינבון? את ממש גאון
    וכמובן, תודה גדולה על המתכון
    עשית לי את היום וכולי שירה
    חזרי עם מתכון נטול נוסף במהרה

  3. מאת זושקה:

    מחכה למתכון של סינבון ללא סוכר..
    בתיאבון.. :)

    • מאת תמר פלג:

      אפשר להחליף את הסוכר בבצק בתחליף סוכר אבקתי- "כמו סוכר" למשל, בכמות זהה בנפח.

      את הסוכר במילוי אפשר להחליף למשל בסירופ אגבה, או ריבה ללא סוכר, או כל רעיון יצירתי אחר.

  4. מאת דוד זהר:

    תמר שלום
    חייב להכין מחר בבוקר. אפשר פשוט להחליף לקמח לבן רגיל?
    תודה רבה

השארת תגובה