לחמניות אליפות שום או מה עושים כשרואים אשה בוכה בחלון?

באמצע הלילה, אחרי שסיימתי לקרא ואחרי שהתהפכתי שעה במיטה קמתי לאפות. כשאני עצבנית, עצובה או סתם, כששנתי נודדת, אני אופה. הלישה מרגיעה אותי, ההתפחה נוטעת בי תקווה. בצק שמרים מרומם את רוחי, לא משנה כמה שפופה היא. החרדים על גג המשיכו לשיר בקולי קולות בסוכה שלהם. הצללים שעל הסדינים הראו ידיים מורמות ומישהו גם רקד במרץ על השולחן. אני אוהבת את השירה שלהם, גברית כל כך. רמה. בוטחת. שיחות גברים אף פעם לא ממש מעניינות אותי וגם לא מחרמנות, אבל שירת גברים כן.

כבר שבוע שלם הם שרים בסוכה שלהם ומרימים את השכונה. אני אוהבת את זה נורא. כשהם שרים, הלב שלי שמח איתם. אני לא יודעת אם אנחנו מתפללים לאותו אלוהים, אבל לרגעים השמחה שלנו משותפת. יש שירים שאני מכירה, ואז אני שרה איתם. אין סיכוי שהם ישמעו את קול הערווה שלי, השירה שלהם חזקה משלי.

ואז פתאום אני שומעת קול אחר. קול קטן. נשי.

בכי.

בכי מר.

אשה צעירה עומדת בחלון. לראשה פיאה בגובה הכתפיים ופנים חשוכים. אני לא רואה את מבע פניה וגם לא את דמעותיה. אבל אני שוצעת שהיא בוכה מאד. בכי מר. החסידים למעלה לא שומעים את בכי בת החצר שלהם, ממש כמו שהם לא שומעים את השירה שלי.

'היא בוכה על זוגיות מגלמדת' גברת מרפל אומרת לי כשאני מספרת לה. "זוגיות מגלמדת" זה מונח שמצאנו באחת משיחות הנפש שלנו. 'היא בטח נחנקת ומרשה לעצמה לבכות רק כשהטורפים למעלה שרים לשכינה' מרפל מפרשנת את המצב וגם שואלת אותי אם ניסיתי לעזור.

'ניסיתי. שאלתי אם היא צריכה עזרה. אבל היא הגיפה את התריס ונדמה לי שהרסתי לה את הבכי. כי לפעמים בכי טוב הוא המרפא. אולי היא פשוט צריכה לבכות את עצמה, עד שלא תשאר לה דמעה אחת בגוף' בלב אני יודעת שקילקלתי הכל. כך נשארתי לבד, לפנות בוקר, בלי הבכי, עם המון שאלות, עם שירת החסידים הגוועת ועם לחמניות שום שתופחות. ממתינות למרק של מחר.

המתכון הוא של סמדר מוואלה. אופה מופלאה ומדוייקת. שימו יד על ספר הלחם שלה, הוא מעולה!

לחמניות אליפות שום (ל-12 לחמניות בערך)

מצרכים לבצק:

2 כפות שמן זית

1/2 כוס מים

גביע שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב"שמנת של פעם" של תנובה)

כפית שמרים יבשים

כף סוכר

1/2 כפית מלח

400 גרם קמח

מצרכים לציפוי:

7 שיני שום כתושות או 7 קוביות שום כתוש קפוא של דורות

2 קוביות פטרוזיליה של דורות

1/2 כוס שמן זית (בנדיבות, בנדיבות…)

וכך תעשו:

1. בקערה גדולה שימו את כל חומרים הבצק, פרט לקמח וערבבו היטב. את הקמח הוסיפו לאט לאט תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

2. כסו את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ותנו לבצק לתפוח כשעה עד הכפלת הנפח.

3. לאחר שהבצק תפח תנו לו שני בוקסים, כסו שוב את הקערה לתפיחה שניה.

4. על משטח מקומח רדדו את הבצק למלבן, אני מעדיפה את הלחמניות לא עבות ולכן רידדתי לעובי של 7 מ"מ בערך. אם בא לכם לחם יותר שמנמן, רדדו לעובי ס"מ.

5. חיתכו את המלבן לששה חלקים ואז לחצי, כך שיצאו 12 מלבנים שווים.

6. הניחו את המלבנים בתבנית אפיה מצופה נייר אפיה.

7. התפיחו מעט את מלבני הבצק.

8. בינתיים ערבבו בקערית את חומרי הציפוי.

9. בעזרת מברשת מירחו את הציפוי על מלבני הבצק. מירחו בנדיבות. הרבה שמן, הרבה שום, תשכחו מנשיקות.

10. התפיחו שוב את הבצק לאחר מריחת הציפוי.

11. אפו בחום של 175 מעלות בחלק התחתון של התנור עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות גוון יפה.

12. תהנו!

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתכוניםנעמה פלדצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (15)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת רחל:

    כדי לקבל לחמניות פרווה במה ניתן להחליף את השמנת?
    תודה

  2. מאת אהובה:

    אשמח לדעת אם יש גירסה פרווה במקום השמנת חמוצה.
    זה נראה נפלא וינוסה בקרוב.
    תודה

    • מאת Talia:

      באופן כללי ניתן תמיד להחליף גם שמנת ומוצרי חלב וגם שמן באותה כמות של רסק תפוחי עץ – זה עובד יופי !!!

  3. מאת betty:

    תודה רבה הבצק כבר בתפיחה

  4. מאת שרית:

    זה נראה מעולה!!!!

    "כפית שמרים יבשים" הכוונה לשמרים משמרית בשקית?
    ואם לא – אז איך אפשר להמיר לשמרית בשקית?

    תודה

  5. מאת רונן:

    אשמח אם תעשו לינק להדפסת המתכונים מהאתר!! תודה

  6. מאת cohen sh:

    בתי הכינה קצר מחמאות

  7. מאת יניב:

    רק שום טרי! לשום קפוא יש ריח וטעם לוואי.

  8. תודה רבה על המתכון! נראה מבטיח. מצטרף להערה של רונן לאפשר הדפסת המתכון מהאתר.

  9. מאת סיגל:

    כמה כוסות קמח זה 400 גרם

    תודה מראש
    נראה מדהים

  10. מאת לאה קניג:

    400 גר' קמח כמה זה יוצא בכוס מדידה?

  11. מאת דלית:

    היי,
    כשאת אומרת גביע שמנת ..למה את מתכוונת?
    איזה גודל? קטן/ גדול?

    תודה
    ינוסה בקרוב

השארת תגובה