ריבוליטה – האמא של כל האוכל המנחם

ריבוליטה – מרק לחם טוסקני שהוא ארוחה שלמה

 

מצרכים לסיר גדול:

חצי קילו שעועית לבנה יבשה מושרית למשך לילה במים קרים.

כיכר לחם בת כמה ימים. אני השתמשתי בשילוב של לחם כפרי וג'בטה.

שני ליטר מרק עוף או ירקות (לצמחונים) מסונן.

ארבעה גבעולי סלרי.

קצת סלמי טוב או נקניק שמן אחר (לא חובה אבל מומלץ).

כמה שיני שום.

חצי כרוב ירוק כהה ככל האפשר

בצל סגול

5 עלי מנגולד

גזר

3 תפוחי אדמה

צרור פטרוזיליה

כמה גבעולי בזיליקום

גבעול טימין

קופסת עגבניות מקולפות ( של Mutti הכי טובות)

קופסה קטנה של רסק עגבניות (או חצי קופסה של הרסק הנפלא של Mutti)

חצי כוס שמן זית משובח לבישול ועוד כדי להזליף על המרק לפני ההגשה.

מלח ופלפל.



הכנה:

1. לאחר שהשעועית הושרתה למשך לילה מבשלים אותה כשעה יחד עם כמה גבעולי סלרי בשני ליטר מרק עוף או ירקות (גרסה צמחונית).

2. בסיר רחב נפרד מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה, הבצל, והגזר בחצי כוס שמן זית.

3. לאחר כ 10 דקות מוסיפים את על המנגולד הקצוצים, הפטרוזיליה, הכרוב האדום (הלוואי שהיה אפשר למצוא כרוב שחור בארץ), הבזיליקום והטימין.

4. מוסיפים קופסת עגבניות קלופות של Mutti וגם את רסק העגבניות.

5. מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות.

6. בודקים שהשעועית במרק כמעט מוכנה ומאחדים את שני הסירים לתוך סיר המרק.

7. מבשלים על אש קטנה עוד כ 45 דקות.

סידור הריבוליטה בקומות.

לתוך סיר מרק רחב שופכים קצת מהמרק ועל השכבה הראשונה מסדרים פרוסות לחם.

מוזגים עוד שכבה של מרק ומכסים גם אותה בפרוסות לחם.

וחוזר חלילה.

נותנים לסיר להתקרר ואז מכניסים למקרר.

לפני חימום, מוסיפים מעט מים ונותנים ערבוב רציני.

החכמים יאכלו את זה למחרת ואחרי מחרת. חסרי הסבלנות יכולים להתחיל לחמם צלחות כבר אחרי כמה שעות.

בתיאבון

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: FeaturedMuttipelatiאוכל צמחונידודי כליפאמרקיםמתכוניםרסק עגבניות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אתי:

    שלום לדודי, עוד מתגון למרק מחמם ובטח טעים להפליא, אבל לא הבנתי את הקטע של פרוסות הלחם, אני מעדיפה לאכול יחד עם המרק ולא בתוך המרק.

השארת תגובה