סהרוני שקדים ללא גלוטן

כשהחלטתי לעזוב את הכל ולנסוע ללונדון ללמוד קונדיטוריה, סבא שלי חשב שהשתגעתי לחלוטין.

הוא לא הצליח להבין איך אני עושה דבר מטורף שכזה, איך אני יכולה להפסיק את לימודי באוניברסיטה בשביל שטות שכזו. השיחות בינינו באותה התקופה היו לא קלות בלשון המעטה. הוא ניסה להסביר לי שתואר ראשון זה קריטי ושאל לי לעזוב את הלימודים, ואני מצידי ניסיתי להסביר לו שדווקא הסיכוי שאמצא עבודה עם תעודת קונדיטורית מוסמכת גבוה בהרבה מאשר אם יהיה לי תואר ראשון במסלול הרב תחומי באומנויות.

בשלב מסוים הסכמנו שלא להסכים. הוא הבין שלא יצליח לשנות את דעתי, ואיחל לי הצלחה בפרצוף מאוכזב. בסמסטר הראשון הוא עוד היה סקפטי, אבל בסמסטר השני, כשהוא הבין שכנראה שאני די טובה במה שאני עושה, ובעיקר שאני נהנית מאוד מהלימודים והחוויה- הוא התחיל להשוויץ ולהתגאות בנכדתו הלומדת בקורדון בלו. בסמסטר השלישי הוא כבר בא לבקר, ואז התחיל להעלות זכרונות ולבקש שאכין לו מאפים כמו שאימו עליה השלום הייתה אופה.

הבקשה הכי מאתגרת היא עוגת השמרים עם האגוזים. סבא שלי מכור לעוגות שמרים. פעם הוא ישב ופיאר במשך דקות ארוכות בית קפה שהוא אוהב בנס ציונה, הוא תיאר את האווירה במקום, את ריחות האפייה, את השירות האדיב, ורק בסוף הסיפור נשלף השפן מהכובע- עוגות השמרים שלהם מצוינות!

עוגת שמרים עדיין לא הכנתי לסבא שלי, אבל מגוון רחב של עוגות ועוגיות הוא כבר טעם. ובכל פעם, אחרי כל עוגה ועוגיה, שלא משנה אם היא טעימה לו יותר או פחות, אני זוכה לשמוע את הבקשה הרגילה- "תמרל'ה, אולי פעם תכיני לי גם איזו עוגת שמרים?"

אז עוגת שמרים עדיין לא הכנתי, אבל את העוגיות האלו, הידועות ברחובות וינה כ: vanillekipfel, אני בטוחה שהוא יאהב.

גם במתכון הזה אני משתמשת בתערובת הקמחים ללא גלוטן. העוגיות קלות מאוד להכנה, ואפשר ואפילו רצוי להכין כמות כפולה מהבצק ולשמור אותו בהקפאה לעת הצורך.

סהרוני שקדים ללא גלוטן / תמר פלג

מה צריך?

200 גרם חמאה רכה אך לא נוזלית

50 גרם סוכר דמררה

ביצה אחת

חצי שקית (5 גרם) אבקת אפיה

100 גרם שקדים טחונים

300 גרם תערובת קמחים ללא גלוטן

אבקת סוכר לקישוט

מה עושים?

מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. אפשר במיקסר, אבל לא חייבים. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעה.

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, בערך בקוטר של מטבע ½ שקל. יוצרים מכל כדור גליל קטן, ומכופפים אותו לצורת סהר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושומרים על מרווח בין הסהרונים- הם תופחים באפייה. אופים בחום של 180 מעלות כעשר דקות עד שהם יציבים למגע וזהובים קלות בלבד.

מעבירים לרשת צינון ומקררים. מפזרים שכבה נדיבה מאוד של אבקת סוכר ומגישים. העוגיות נשמרות נפלא בקופסא אטומה לאוויר לפחות שבוע.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניכלליללא גלוטןמאפיםמתכוניםעוגיותשיר הסירים - כל המתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אני:

    האם יש צורך לשנות כמות הקמח אם משתמשים בקמח רגיל
    איך מצטרפים לבייגלהפאס

  2. מאת רונית:

    למה לא פשוט להכין לו עוגת שמרים? אם זה הדבר שסבא שלי היה הכי אוהב הייתי אופה לו כל שבוע

    • מאת תמר פלג:

      עוגות שמרים ללא גלוטן הן עניין מאתגר… חוץ מזה שאני חייבת להודות שאני מפחדת שזה לא יצא בדיוק כמו שהוא חולם.

      בחודש הבא הוא חוזר לארץ, אני מבטיחה לנסות ולדווח :)

  3. מאת אני:

    תודה על תשובתך

    ואיך מצטרפים לבייגלהפאס

  4. מאת דניאלה:

    בן זוגי רגיש לגלוטן, לפני שהכרתי אותו לא התעסקתי בזה בכלל כיום אני מודה שגם אני מרגישה בכללי יותר טוב ללא צריכת גלוטן! את כל המוצרים לאפייה ובישול אנו מוצאים ברחוב היצירה 20 ברמת גן. יש שם תבלינים ללא גלוטן, פיצוחים ללא גלוטן, קלויים ולא קלויים, פירות טרופיים, קטניות, מוצרים לסושי, חמוציה ועוד מבחר גדול של מוצרים כך שזה מקל עלינו בכל מה שקשור לחיפוש וזהירות… אני ממליצה בחום לכל מי שעוד לא התחיל להיגמל מגלוטן!!!

  5. מאת רונית טל:

    מה אפשר לעשות אם הסוכר האם אפשר להוסיף מולטיטול במקום ואם כן מה הכמות הנדרשת?

השארת תגובה