בראוניז שוקולד ללא גלוטן וללא רגשות אשם

מרוב חגים ועבודה, כמעט ולא השגחתי בשינוי הזמנים לשעון חורף. נכון שכולם דיברו וכתבו על זה מסביבי, אבל הייתי כל כך שקועה בענייני, שלא שמתי לב לעובדה שפתאום היום התקצר לי, ושכבר שבוע אני מוצאת את עצמי מתעוררת באופן טבעי לפני 7 בבוקר. מתי הבנתי שזה קרה? שתכף הקיץ הזה כבר נגמר? ביום שישי. חזרתי בשעה 16:30 ממשלוח ללקוחה, ופתאום השמיים נראו לי כמו שמיים של חורף.

היו עננים נמוכים, והשמש שכבר הייתה בדרכה לארץ אחרת (שבה עוד אין שעון חורף בכלל) שלחה קרני אור קסומות אל הבניינים והעצים ברחובות.

היה לי חם, לבשתי בגדים קצרים, אבל קרני השמש האלו הראו לי שהחורף כבר תכף כאן. הדבר הכי כיפי בחורף לטעמי הוא השוקולד. נכון, אתם צודקים, שוקולד הוא תמיד כיפי, אבל בחורף במיוחד. ואחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין עם שוקולד זה בראוניז. עשירים, לחים ונימוחים, עם המון שוקולד בתוכם, ובלי רגשות אשם, כי מי זוכר בחורף שתכף עונת הבקיני מתחילה?

המתכון הזה הוא בסיס מצוין לשינויים ושדרוגים לפי טעמכם ורמת היצירתיות שלכם. רק לשני דברים חשוב לשים לב. הראשון הוא שהשוקולד שבו אתם משתמשים הוא אכן מריר, ומאיכות טובה. והדבר השני הוא קמח האורז המלא. אני מתשמשת בקמח של אופק מן הטבע, כי הוא טחון מאוד דק. אותו מתכון עם קמח אחר עלול להשאיר מרקם מעט חולי וגרגירי לבראוניז.

מה צריך?

300 גרם שוקולד מריר + 150 שבבי שוקולד מריר או חתוך לקוביות.

240 גרם חמאה

200 גרם סוכר חום

200 גרם סוכר דמררה (או סוכר לבן)

120 גרם שקדים טחונים

100 גרם קמח אורז מלא "אופק מן הטבע"

4 ביצים

קורט מלח

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

מה עושים?

מחממים תנור ל170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה- מוודאים שהנייר מכסה גם את צדדי התבנית, אם לא, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית או בתבנית קטנה יותר.

בקערת מתכת או זכוכית ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה מעל סיר עם מים חמים. אפשר להמיס גם במיקרו, כל פעם כ20 שניות, לערבב ולחזור על הפעולה עד שהשוקולד והחמאה נמסו לחלוטין. מניחים בצד להצטנן.

בקערת המיקסר מניחים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות.

מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים עם חיבור הפדל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הביצים- כל פעם אחת, וממשיכים לערבב עד לאחידות מלאה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים מעל את יתרת השוקולד המריר. ואופים ב170 מעלות כ25 דקות, עד שהחלק העליון של הבראוניז יבש, אבל מרכז העוגה עדיין לח. מוציאים מהתנור, מניחים לבראוניז להתקרר לחלוטין ואז מוציאים מהתבנית וחותכים לריבועים. בתאבון!

שדרוג: אם רוצים טעם מעניין יותר, אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזי לוז טחונים, וגם לפזר כמה אגוזים שלמים מעל התערובת לפני האפייה.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredכלליללא גלוטןמתוקיםעוגותעוגיותשיר הסירים - כל המתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה