קוגלהוף ללא גלוטן לשבירת צום יום כיפור ובכלל

על הקיר במטבחה של סבתי תלויה בגאון תבנית קוגלהוף עשויה נחושת, מבהיקה ונוצצת.

התבנית תלויה על מסמר במרכז הקיר, מימינה תבנית בצורת דג, שבה נהגה סבתי להכין את פטה הטונה למסיבות ואירועים שארחה, ותבנית נוספת בצורת תרנגולת, שנהגה להכיל את פטה העוף. יש בזה קסם בעיני, בידיעה שיש תבנית יעודית לכל מטרה, הכל כל כך ברור וידוע מראש. הרי לא יכול היה להיות מצב שבו תהיה צורה אחידה לכל פטה, או עוגה, או פשטידה, ולא יתכן שפטה טונה יהיה בתנית שאינה בצורה של דג. כל דבר היה צריך את הכלי הייחודי לו. היום, אם אין לתבנית או לכלי לפחות שלושה שימושים שונים, הרי לא ימצא לה מקום במטבח.

לי יש רק תבנית אחת כזו, שיש לה רק מטרה אחת, שיעודה בחיים הוא אפיית עוגת הקוגלהוף המסורתית. כמובן שגם אני חטאתי למטרה המקורית שלה, וכבר הכנתי בה עוגות חגיגיות שונות ומשונות.

התבנית הזו היא תבנית סיליקון אדומה, שמבלה את רוב השנה זרוקה נידחת במגירת התבניות שלי, ונשלפת החוצה לכבוד אירועים חגיגים במיוחד. הפעם החלטתי להחזיר עטרה ליושנה, ולהכין בתבנית הקוגלהוף את העוגה המסורתית, שאיתה נהגו לשבור את צום יום הכיפורים אצל סבי וסבתי בבית. את העוגה מומלץ להכין יום קודם (לפני הצום) ואז הטעם העז של השמרים מתעדן ומתרכך, והופך אותה לעוגה נפלאה.

לפני שמתחילים, הערה חשובה:

במתכון הזה אני עושה שימוש בתערובת קמחים שיצרתי בעבר ואני נוהגת להשתמש בה. הכמויות המדויקות נמצאות כאן.

קוגלהוף ללא גלוטן / תמר פלג

מה צריך?

250 גרם תערובת קמח למאפים

12 גרם (שקית) שמרים יבשים

קורט מלח

80 גרם סוכר לבן

3 ביצים

60 גרם חלב

20 גרם רום או ליקר תפוזים

60 גרם חמאה מומסת

60 גרם שמנת מתוקה

50 גרם צימוקים

מה עושים?

בקערת המיקסר מערבבים בעדינות את תערובת הקמח למאפים יחד עם הסוכר, השמרים והמלח.

מוסיפים פנימה את הביצים, החלב, השמנת, החמאה והליקר.

מערבבים היטב במהירות בינונית- גבוהה עד שהבצק אחיד, חלק ודביק. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך כשעה.

אחרי כשעה מוסיפים פנימה את הצימוקים ומערבבים קלות.

מעבירים את הבצק לתבנית קוגלהוף משומנת ומניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק מגיע כמעט לשפת התבנית.

מחממים תנור ל170 מעלות. אופים כ25-35 דקות עד שהעוגה יציבה ומעט זהובה. מוציאים מהתנור, מניחים לעוגה להתקרר, הופכים על צלחת ומגישים עם ריבה לצד תה מתוק.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניכלליכשרללא גלוטןללא גלוטןמתכוניםמתכונים לחגי תשריעוגותשיר הסירים - כל המתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. המרשם והתמונות נראות מצויין
    אנסה את הקולהוף

  2. מאת לבשל בקלות עם רות:

    נכדתי נועה רגישה לגלוטן מאחר והמוצרים ללא גלוטן מאוד יקרים יש קמחים העולים 60 ש"ח לקילו. על כן אני מנסה מתכונים עם קמחים זולים להגיע להישגים , שמחתי למצוא אתר שיכול לעזור לי, בינתיים הצלחתי עם לחמניות מבצק רבוך, בוריקטוס, בצק לפיצה ועוגות. אשמח לחלוק עמכם את המתכונים.
    עלי לציין כי לפני כשנה הוצאתי ספר בישול "לבשל בקלות עם רות"

השארת תגובה