סלט דודו של אידי מאשדוד

לפעמים בשביל סלט טוב צריך להרחיק עד לאשדוד, או לא להתעצל ולהכין אותו בבית. הסלט האלמותי של אידי מלך הדגים מאשדוד, אצלכם במטבח.

סלט דודו / אידי

מצרכים:

4 עגבניות (אנחנו השתמשנו בעגבניות שרי)

פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי לימון מנוקה מגרעינים וקצוץ על קליפתו

שמן זית

מיץ לימון

3 שיני שום קצוצות דק

מלח

פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, מוסיפים את הפלפל החריף, את השום, הלימון, שמן הזית, המלח והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
2. לתת לסלט לנוח ולהגיש לאחר כ-15 דקות, אחרי שהעגבניות ספגו את הטעמים.
3. מרימים כוס לכבוד אידי והידיים שלו ואוכלים עם לחם חמים, פוקצ'ה טובה, לבנה, טחינה או מה שבא.

 

קטגוריות:: אוכל צמחוניירקותכלליכשרללא גלוטןמתכוני שפיםמתכוניםנעמה פלדסלטיםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת יניב:

    קצת נענע או כוסברה יקפיצו את הסלט בדרגה

  2. מאת אליעזר ש.:

    מעולה………….

  3. מאת נתי:

    המתכון פה מעט שונה מזה שאידי פרסם בספר שלו…שם יש שילוב של שמן זית ושמן צמחי, ולא זכור לי שהיה שם לימון קצוץ..

  4. מאת יוסי:

    סלט דודו של אידי מכיל הרבה פחות מרכיבים:
    עגבניות בשלות קצוצות גס
    בצל לבן (מצרי) קצוץ לפי החשק
    פלפל ירוק חריף קצוץ דק
    מלח
    וסוד הטעם הוא תיבול בשמן סויה פשוט ולא בשמן זית!!! זה סודו של הטעם, תנסו.
    מעבר לזה זה כבר לא סלט דודו ואפשר לקרוא לו סתם סלסה…

השארת תגובה