שיא הטעם, שיא העצלות: הקינוח המושלם

זהו. נדמה לי שפיצחתי את סוד הקינוח המושלם: זה שהוא פינוק אמיתי ואין מי שעומד בפניו; זה שלא דורש עבודה או כישורי בישול כלשהם; זה שיתאים לכוּוּוּלם – לילדים ולמבוגרים, לחובבי השוקולד המריר ולחובבי השוקולד הלבן, לאלה שמחפשים קינוח פרווה ולנמנעים מאכילת מאכלי חלב, לסוכרתיים ואפילו לרגישים לגלוטן.

זו תרומתי המתוקה לשנה החדשה, לארבעת ימי החג והשבתון שמתרגשים עלינו כבר בסוף השבוע הזה ולשלל ארוחות החג שיגיעו אחריהם.

קינוח שוקולד אפוי – טעים, ביתי ומפנק.

תודו, שאחרי הכנת כל הברכות, הדג, המרק, הצלי, העוף, תוספות וסלטים בכמות מסחרית ועוד כמה דברים, שלא יחסר, כל הקלה תתקבל בברכה. אז קבלו קינוח שדורש 5 דקות עבודה, 20-15 דקות אפייה וזהו, אפשר לאכול.

מה שיש לנו כאן הוא פודינג שמנת ושוקולד אפוי על מצע של ביסקוויטים שבורים ודובדבני קונפיטורה ומעוטר בשקדים. זה הבסיס ומכאן אפשר לשנות ולגוון, ורק השמים (ומה שיש בבית) הם הגבול:

שוקולד לבן במקום מריר, או שוקולדים בטעמים שונים.

במקום קונפיטורה דובדבנים קונפיטורה מפרי אחר, או פירות יער טריים או קפואים, או קליפות הדרים מסוכרות, או תמרים קצוצים, או ניטופים של ריבת חלב, חמאת בוטנים, או נוטלה, או שברי אגוזים שהשלכתם אל בין שברי הביסקוויט.

שמנת לבישול במקום שמנת להקצפה (למי שרוצה להקטין קצת את הערך הקלורי).

כל מיני צירופים של כל הנ"ל: קרם קוקוס עם שוקולד לבן וקליפות תפוזים, למשל (ראו תמונות); פיזור מטבעות קטנים של שוקולד חלב או לבן על הביסקוויטים, לפני הוספת תערובת השמנת והשוקולד; הוספת כף דבש לתערובת השוקולד, או ליקר, או 2 כפות סירופ מייפל, או קצת קינמון טחון. בקיצור – אפשר להשתגע.

לגרסת פרווה: מחליפים את הקצפת החלבית בשמנת לקצפת פרווה או בקרם קוקוס.

לסוכרתיים: משתמשים בביסקוויטים ובשוקולד לדיאבטיים. מחליפים את הקונפיטורה בדובדבנים קפואים / טריים / משומרים ללא תוספת סוכר, או בפירות יער קפואים או טריים.

לצליאקים ולרגישים לגלוטן: פתי־בר או ביסקוויטים אחרים ללא גלוטן.

לרגישים לאגוזים: בלי אגוזים בכלל.

קינוח שוקולד אפוי: המתכון הבסיסי

המצרכים:

  • 250-220 גרםביסקוויטים שבורים לחתיכות קטנות למדי – שוברים בידיים ישר לתוך התבנית (כאן השתמשתי בתערובת של ביסקוויטים פתי־בר בטעם שוקו וביסקוויטים לקסטה, אבל אפשר להשתמש בסוג אחד בלבד, או בכל סוג אחר של ביסקוויטים שטוחים, ובכלל זה פתי־בר בהירים, ביסקוויטים בטעם קינמון, קוקוס, או אגוזים)
  • כ־½ כוס קונפיטורה דובדבנים עם פירות שלמים (רצוי קונפיטורה שמכילה 70% פרי)
  • 2 כוסות (500 מ"ל) שמנת להקצפה (32% או 38% שומן)
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 250 גרםשוקולד מריר שבור לקוביות (ככל שהשוקולד משובח יותר – הקינוח טעים יותר)
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

ככה מתחילה הכנת קינוח השוקולד האפוי: שוברים את הביסקוויטים לתוך התבנית ומפזרים את הדובדבנים בין השברים.

אפשר להתפרע ולגוון: אלה הדברים שתצטרכו אם תבחרו להכין קינוח קרם אגוזי קוקוס, שוקולד לבן וקליפות תפוזים. הקפידו לבחור בקליפות טריות ועסיסיות. אני מצאתי קליפות תפוזים מסוכרות טריות וטעימות ב"עדן טבע מרקט" וב"לגעת באוכל".

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים קלות תבנית חסינת־חום שמתאימה להגשה – עגולה בקוטר24 ס"מ, או ריבועית ששטחה דומה, או 2 תבניות מוארכות 11×30 ס"מ.

2. מפזרים את הביסקוויטים השבורים בתבנית. בעזרת כפית מפזרים את קונפיטורת הדובדבנים בין שברי הביסקוויט – דובדבנים בודדים (50-40) או רבעי כפיות של קונפיטורה.

3. מחממים את השמנת בסיר קטן יחד עם סוכר הווניל עד שהיא מגיעה לרתיחה עדינה. מסירים מיד מהאש ומסיפים לסיר את קוביות השוקולד. משהים 2 דקות וטורפים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים ביצה אחת לתערובת השוקולד וטורפים היטב. מוסיפים גם את הביצה השנייה וטורפים לתערובת חלקה.

5. יוצקים את תערובת השוקולד על הביסקוויטים שבתבנית ומשהים 5 דקות. מפזרים למעלה את פרוסות השקדים ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 20-15 דקות, רק עד שהתערובת מתייצבת (15 דקות אם אופים ב־2 תבניות מוארכות, או אם אופים בתבנית אחת אך מעדיפים קינוח שחלקו התחתון רך וקרמי יותר). מגישים חם, פושר, או בטמפרטורת החדר.

להכנת קינוח קרם אגוזי קוקוס ושוקולד לבן. מחליפים את סוכר הווניל ב־2 כפות סוכר לבן. מוסיפים 4 כפות ליקר קואנטרו לתערובת השוקולד לפני הוספת הביצים. מוותרים על קונפיטורת הדובדבנים ומפזרים50 גרםקליפות תפוז מסוכרות קצוצות בין הביסקוויטים – שומרים חלק מחתיכות הקליפה לעיטור, במקום השקדים. (אם רוצים שחתיכות הקליפה יהיו רכות יותר, כדאי להשרות אותן בליקר הקואנטרו למשך 10 דקות, מסננים ומפזרים בין שברי הביסקוויט.)

קינוח קרם קוקוס, שוקולד לבן וקליפות תפוזים – קצת זילופי שוקולד ויש לכם קינוח חגיגי.

 

 

 צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמאפיםמתוקיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (19)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אילנה:

    כל כך מגרה, ממש לאכול את הצג של המחשב. אולי תוכלי לעזור לי בכישורייך הכל כך מרובים. אחד המתכונים למנה אחרונה יש לי חלב מרוכז, היות ויש לי כלה חדשה שמקפידה על הפרדה בין חלב לבשר, אני הופכת את המנות האחרונות לפרווה, מה יכול להחליף את החלב המרוכז? תודה

  2. מאת דוד זהר:

    ממש מה שחיפשתי להכין לסופ"ש. תודה

  3. מאת אילנה:

    שאלה נוספת בענייני המתכון הר"מ- אם מכינים יומיים שלושה מראש, איפה שומרים זאת? במקרר? זה בעצם על תקן עוגה או מוס?

    • מאת דנית:

      הי אילנה. לא ממליצה להכין מראש, או לפחות לא יותר משעה-שעתיים לפני הגשה.במקרר זה מתקשה ומאבד את מרקם הפודינג הרך והנמס בפה.

  4. מאת אילנה ו.:

    קצרה היריעה מלהכיל את התודות והתשבחות על הבלוג המשובח הזה שלכם. אני לא מאלה שמתנסים חדשות לבקרים במתכונים, לא עומדת הרבה במטבח, ועדיין-עונג צרוף..
    אם היתה אופצית הדפסה למתכונים שלכם( או שיש ועוד לא גיליתי??) היה הכל מ-ו ש-ל-ם!!
    שוב תודה לכם ושנה נהדרת ומלאת הפתעות טובות!
    אילנה

  5. מאת טל:

    במה אפשר להחליף את הביצים ?

  6. מאת אתי:

    המתכון נראה נפלא… לא הבנתי היכן משתמשים בחלב קוקוס(נראה בתמונה)
    ומה הכמות? לא מצאתי.
    תודה

    • מאת דנית:

      תודה אתי. מחליפים את השמנת שבמתכון הבסיסי בכמות שווה של קרם אגוזי קוקוס (500 מ"ל, שהם פחית ורבע. שאריות קרם קוקוס אפשר לשמור בצנצנת במקרר עד שבועיים ולנצל לתבשילים אחרים.)
      שנה טובה
      דנית

  7. מאת אילנה:

    אפשר לוותר על הביצים? או להשתמש במשהו במקום?

  8. מאת אתי:

    הכנתי את הקינוח היום! מזמן לא הכנתי קינוח כו"כ מושלם …..
    הגשתי עם גלידה וניל …כול הכבוד!

  9. מאת אסתר גרציאני:

    נראה טעים…. הכמות במתכון הבסיסי הינה לתבנית מוארכת אחת או שתיים?

    • מאת דנית:

      שתי תבניות מוארכות. כמו שכתוב בשלב 1. או תבנית אחץ גדולה – שוב, הגדלים בשלב 1. שנה טובה.

  10. מאת עירית:

    וואו, ניסיתי, כל כך מהיר ופשוט,
    למי שלא אוהב קינוחים מתוקים מדי (כמו בן זוגי) אני מציעה להכין עם קונפיטורת דובדבנים ללא תוספת סוכר – כך הקינוח יוצא מריר חמצמץ.
    בקיצור מעולה! :)

  11. מאת דפנה:

    הכנתי ויצא ממש טעים.
    במקום ריבת דודבדבנים שלא היתה לי, ערבבתי דובדבנים שיכורים עם קצת ריבת תות.
    אחלה מתכון. תודה :)

השארת תגובה