עוגת דבש ללא גלוטן וללא חלב, אבל עם חיוך

ראש השנה הוא חגם של האופטימים. הרי מדובר בחג שטומן בחובו הבטחה לשינוי, לשיפור, לשנה טובה יותר מזו שעברה עלינ, להתחלה חדשה. אומרים שהשמיים נפתחים, שומעים את תפילותינו העמוקות, את משאלותינו הכמוסות, ושאם רק נתפלל חזק מספיק, הכל יכול להתגשם. ברוב הימים אני נמנית עם האופטימים. כמעט תמיד אני מאמינה שהכל לטובה, שמכל חוויה אנחנו לומדים ומשתפרים, ושתמיד יכול להיות יותר טוב, ובכלל, הטוב רק מחכה לנו מעבר לפינה.

את הימים שלפני ראש השנה הקודם בילינו בארה"ב. חזרנו ממש בערב החג, וכל שהספקתי להכין היה הקינוח לארוחת הערב, את עצמי לא הספקתי להכין. לא הספקתי לסדר את הבקשות שלי, את התפילות שלי, את התוכניות שלי לשנה החדשה שפתאום החלה לה. וכך התנהלה כל השנה הזו- אירוע רדף אירוע, ונדמה היה לי שחוסר סדר הוא המוטיב המרכזי בהתנהלות של חיי.

אסופת האירועים של השנה האחרונה גרמו לכך שהשנה קצת יותר קשה לי להיות אופטימית, והבקשות שלי צנועות הרבה יותר מבשנים קודמות. כל תפילותי נשואות לאהובי ליבי,אלו הקרובים ואלו הפזורים בניכר, שישמרו, שישמחו, שיאהבו. שאף אחד לא יחליט להתחיל להעיף פה פצצות לכל מיני כיוונים, ושרק נוכל לחזור שוב בראש השנה הבא לאכול חלות עגולות, לטבול תפוחי זהב בדבש מתוק, לצקצק בעונג מהגפילטא פיש של סבתא ולקנח בקינוחים ועוגות עד להתפקע.

העוגה הזו היא תרומתי הצנועה לארוחת הערב החגיגית. בעיני, הסוד של העוגה הזו הוא במרכיב הסודי שאני זורקת פנימה, המחשבות והכוונה. אני מקפלת לתוך העוגה הזו את כל המחשבות הכי יפות שלי, התקוות הכי אמיתיות והמון המון אהבה. נסו את זה, לי זה עובד.

אני ממליצה להכין את העוגה בתבנית חגיגית ומרשימה, ולהגיש אותה במלוא רושם על צלחת מהסט "של האורחים".

מה צריך?

40 גרם קמח אורז מלא

124 גרם קמח דורה לבנה

60 גרם שקדים טחונים

26 גרם טפיוקה

80 גרם עמילן תפוחי אדמה

16 גרם קורנפלור

6 גרם גומי קסנטן

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

3 חלמונים

200 גרם סוכר

כוס דבש

כוס שמן

כוס קפה או תה חזק בטמפרטורת החדר

3 חלבונים

2 כפות סוכר

תבלינים לפי הטעם- קינמון, ציפורן, הל. כחצי כפית עד כפית מכל אחד.

איך מכינים?

מחממים תנור ל170 מעלות. משמנים תבנית קוגלהוף או שתי תבניות אינגליש קייק.

מערבבים את כל החומרים היבשים ,פרט לסוכר, בקערה.

בקערה נפרדת טורפים את החלמונים יחד עם הסוכר, הדבש, השמן והקפה או התה. מוסיפים פנימה את תערובת היבשים בהדרגה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מקציפים את החלבונים עם שתי כפות הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים לתוך הבלילה.

מעבירים לתבנית משומנת, וממלאים לא יותר מ2/3 גובה של התבנית- העוגה תופחת רבות. אופים ב170 מעלות כ45-60 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. חשוב לשמור על חום התנור יחסית נמוך על מנת למנוע חריכה של הקצוות.

מומלץ להגיש עם אבקת סוכר וחיוך רחב להגברת האפקט החגיגי.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredללא גלוטןמתכוניםעוגותתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת adi levi:

    איזה גובה!!!
    עזרת לי מאוד בפתרון לחג. שנה טובה

  2. מאת נתנאלה:

    את מדהימה!

  3. מאת דיתי פורטנוי:

    תודה על המתכון בזמן הנכון, אלא שאין לי מושג כיצד מודדים 16 גרם קורנפלור וששה גרם קסנטן גם וכו'. כיצד מתרגמים את כל המשקלות לכוסות/כפות/כפיות? קצת הסתבכתי. אשמח לעזרה. תודה רבה רבה

    • מאת תמר פלג:

      באפייה ללא גלוטן, משקל דיגיטלי עוזר רבות, אני ממליצה לך לרכוש אחד.

      עד אז…

      16 גרם זה בערך כף קורנפלור, ו6 גרם גומי זה בערך כפית.

      מקווה שזה עוזר :)

  4. מאת רוחלה:

    נראה טוב
    מה זה קמח דורה לבנה ?איפה קונים ואם אין איזה קמח אפשר?
    דגש?

    • מאת תמר פלג:

      קמח דורה לבנה ידוע גם כקמח סורגום.
      כל הקמחים שאני משתמשת בהם מיוצרים ע"י חברת "אופק מן הטבע".
      את המוצרים שלהם אפשר למצוא בגרין מרקט, ניצת הדובדבן, עדן טבע מרקט וחנויות נוספות.

      אפשר לנסות להחליף בקמח דוחן או סויה, אבל זה לא יצא אותו דבר…

  5. מאת ענבל:

    טפיוקה = הכוונה לקמח טפיוקה?

  6. מאת רוני:

    אפיתי לראש השנה – יצא מעולה! בדרך כלל איני חובבת עוגות דבש, אבל העוגה היתה טעימה מאוד והמרקם מצוין. עברנו לתזונה ללא גלוטן בשל צליאק ושמחנו מאוד על האפשרות לחגוג את ראש השנה עם עוגת דבש אמיתית ללא גלוטן. תודה!

השארת תגובה