עוגת יערת הדבש והשוקולד, לילדים ששונאים עוגות דבש

אמא שלי היא האופה הנהדרת ביותר בעולם כולו. אין לה עוגות מפונפנות וגם לא זילופי זילופים של קצפת, אבל היא עדיין האשה עם העוגות הכי טובות בעולם. אבל אפיה לחוד וטעם לחוד. אמא שלי אוהבת רק עוגות שאני שונאת. יש לה אהבה בלתי מוסברת לפאי לימון ומרנג ותאווה נוראה לעוגות דבש. אם זה היה תלוי בה היא היתה בוחרת לרעות בכרי לימון ומרנג עד סוף ימיה. מזל שזה לא תלוי בה ומזל שהיא אמא טובה שאופה קודם כל את מה שהגורים שלה אוהבים. כשחושבים על זה, אם הייתי בת ממש טובה, הייתי מכינה לה פאי לימון ליום ההולדת, אבל אני כנראה לא בת כזו טובה.

בניגוד לעוגות דבש, את ראש השנה אני דווקא אוהבת מאד. יש לי חיבה לדפים חדשים, חלקים. אני אוהבת התחלות וגרועה בסופים. אני לא יודעת לסיים כלום. לא מחברות, לא קשרים, לא סנדוויצ'ים. מאז שאני ילדה, בכל פעם שאני מתחילה מחברת יש לי מבחר הבטחות חגיגיות אליה. אמלא כל דף ודף, בכתב יד מסודר. כתב פנינים של ממש. ללא רבב. אחר כך אני מתעייפת ומחפפת.

בכל ראש השנה אני מרגישה כמו אותה ילדה שניצבת מול מחברת חדשה. עם הבטחות, ציפיות ותקוות. בעיקר מעצמה. אז גם השנה, אני עם הבטחות חגיגיות, ציפיות מופרחות ותקוות מופרזות. והכל יקרה. אתם תראו. מעל ומעבר למצופה.

ועכשיו עוגה. לילדות נודניקיות כמוני שלא אוהבות עוגות דבש ומעדיפות את העוגות שלהם שוקולדיות. כי שוקולד ממתיק וממרר את החיים בדיוק כמו דבש. לא כך?

עוגת דבש ושוקולד

עוגת שוקולד ודבש או בשמה החדש – עוגת יערת השוקולד

חומרים:

180 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

½ כוס קקאו

כוס דבש

4 ביצים

½ כוס סוכר חום

¾ כוס קרם קוקוס (אפשר גם ריוויון, אבל קרם הקוקוס מומלץ בחום רב)

2 כוסות קמח תופח

1/4 כפית סודה לשתיה

2 כפיות תמצית וניל

וכך תעשו:

  1. בבין מרי ממיסים את חמאה ושוקולד ומצננים.
  2. מערבלים במיקסר במהירות גבוהה את הדבש כחמש דקות.
  3. מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה אל הדבש, תוך כדי עירבול.
  4. מוסיפים את הסוכר, הוניל ואת קרם הקוקוס ומערבלים.
  5. מוסיפים לקערת תערובת הדבש את תערובת השוקולד.
  6. מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים בעדינות בתנועות קיפול לקערה.
  7. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-50 דקות.

עוגת דבש שוקולד

רוצים לפנק את העוגה עוד יותר ולהפוך אותה לחגיגית ממש?

גאנש שוקולד ודבש

חומרים:

200 גרם שוקולד מריר משובח

מיכל שמנת מתוקה

כף דבש

אופן הכנת הגאנש:

1. ממיסים את השוקולד בבין מרי.

2. בוחשים לתוך השוקולד המומס את הדבש ואת השמנת. זהו. יש גאנש.

3. מצפים את העוגה, אני אוהבת לטפטף את הגאנש בפרי סטייל. אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן.

ולפני פיזור, מי המנטה, מי המסטיק, מי השוקולד?

"בראש השנה, בראש השנה
ליבנו ענה בתפילה נושנה
שיפה ושונה תהא השנה
אשר מתחילה בשיר…" (נעמי שמר)

עוד מתכונים לעוגות בחושות, כאן:

מתכון לעוגת שיש מושלמת

מתכון לעוגת גבינה דובדבנים ושוקולד

מתכון לעוגת טחינה, סילאן ותמרים

מתכון לעוגת מנגו

מתכון לעוגת תפוזים

 

 

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמתכוניםמתכונים לחגי תשרינעמה פלדעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת גילת:

    האם ניתן להחליף קרם קוקוס בנוזל אחר?

  2. מאת יערה:

    העוגה נראת מבטיחה אבל לא הצלחתי להבין כמה קרם קוקוס?.
    3/4 כוס או3/4 פחית?

  3. מאת דליה:

    אם אמא שלך תאמץ אותי, היא תקבל פאי לימון ומרנג לנצח.

  4. מאת תמר:

    נעמה מה ההבדל בין חלב קוקוס לקרם קוקוס? ואיפה ניתן להשיג קרם קוקוס? זה בא בשימורים? זה משפיע על מרקם העוגה אם מחליפים לרוויון? תודה המתכון נראה נהדר

  5. מאת יערה:

    כל כך הזדהיתי עם האמירות על המחברת :) כדי להפוך אותה לחלוטין לפרווה (ותודה על הטיפ של התחליף לריוויון) – האם יש דרך להמיר את החמאה בשמן? אשמח לעזרתך, נראה מעולה! תודה!

  6. מאת sharon:

    Hi Naama
    what is Coconut cream and is it available in England too?
    thanks
    sharon.

  7. מאת שרון אוריאן:

    אוקיי.להלן מסקנות.העוגה טעימה מאד ומוצלחת מאד! אבל מרכיב הדבש לא ממש מורגש,אולי זה בעצם טוב כי חלק מבני הבית טוענים שאם לא אוהבים דבש אז למה להכריח…?פשוט לעשות עוגת שוקולד טובה…בכל מקרה לדעתי ולדעת בוביק..הדבש מוסיף ועושה את העוגה למעניינת עדינה וטעימה מאד!!!

  8. מאת יהל שגב:

    אני מצאתי קרם קוקוס בעדן טבע מרקט

  9. מאת זהבה:

    אני מצאתי קרם קוקוס בפרש מרקט בהרצליה.

השארת תגובה