מתכונים לראש השנה: שוק טלה בסיידר ודבש / נורית פלד

שוק טלה בסיידר ודבש / נורית פלד

2.5 ק"ג שוק טלה עם העצם

חבילת בצלצלי פנינה טריים

חבילת  שאלוטים

5 ענפי טימין

עלים קצוצים דק דק משני ענפי רוזמרין

5 כפות סיידר תפוחים מרוכז

2 כפות דבש

7 כפות רוטב סויה מופחת מלח

2 כפות בלסמי

2 כפות שמן זית

2 כפיות בהרט

2 כוסות מיץ תפוחים

אופן ההכנה:

לערבב סיידר +דבש+ סויה +בלסמי+ שמן זית ובהרט למשחה, לעסות היטב את השוק לתת לעמוד כשעתיים.

בינתיים לבצע חתך בכל אחד מהבצלים שאלוט ופנינה, אחרי שעתיים לסדר מצע של הבצלים בקדרה יצוקה כבדה, עליהם להניח את השוק ומעליה וסביבה טימין ורוזמרין, לצקת מעל הכל 2 כוסות מיץ תפוחים. לאטום היטב, לכסות.

לאפות בשליש התחתון של התנור 30 ד' ב200 מעלות, להנמיך ל-140 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כשעתיים וחצי.

להגשה, להניח בכלי אובלי גדול את השוק, סביבה לסדר את הבצלים, להסיר את ענפי הטימין ולצקת מהרוטב  שהצטבר והצטמצם בתחתית מעל ומסביב לשוק.

ממליצה להגיש עם אורז שפע- 2 כוסות אורז אדום מטוגן בשתי כפות שמן, מאודה עם זעפרן, שתי שקיות חליטת תה שקדים, ושפע של פירות מיובשים קצוצים דק.

סלט ירקות, מורכב מעלי רוקט צעירים, שרוכי גזר וסלק ונבטי מאש בויניגרט שמן ארגן ודבלים.

וכמה מילים לשנה החדשה הבאה עלינו לטובה!

בברכת חג שמח ושנה טובה  לאהוביי: למשפחה הקרובה (ויג עזורי ורשף) ולזו הענפה, המסועפת, על כל שלוחותיה. איחולי צמיחה והגשמה לחבריי הרבים, לאלה שברשת וגם לאלה שמחוצה לה, לדורות של תלמידיי ובני משפחותיהם ולדיירי הבית החם של בייגלה.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נורית פלד:

    מירה, תודה גדולה וחמה, מוחמאת לשנה החדשה ובכלל…
    לאה, הכי הכי פשוט: השמיטי את הדבש, מעט סיידר כן, בשביל הגוון היפה שהוא מעניק לנתח…ו….שתהיה לך שנה מתוקה.
    בייגלה, מילים נאמרו ונכתבו לא אחת, ובכל זאת, נראה טוב מוגש יפה…שנה טובה ותודה גם לכם.

  2. מאת שרה:

    הכנתי את המתכון עם כרעיים של עוף. משהו משהו. כרגיל, כל המתכונים נפלאים
    שנה טובה ושבעה

השארת תגובה