כנאפה ללא גלוטן, כמעט כמו באבו גוש

בשלב מסוים בחיי, עבדתי כמפיקה במחלקת הרדיו של חברת החדשות. העבודה ההיא לא התאימה לי, ואני לא התאמתי לה, ולצערם של כל הנוגעים בדבר, לקח לי כמה וכמה חודשים להבין את זה.

אבל היו יתרונות לעבודה הזו, היו נסיעות יומיות מתל אביב לנוה אילן, שבהן לא אני נהגתי, ויכולתי לשבת לי בניחותא, לבהות דרך החלון ולחלום חלומות. הייתה גם העובדה שהאולפנים בנוה אילן קרובים מאוד לאבו גוש. מדי פעם היה יוצא שהייתי עובדת עם חברי הטוב יניב מורוזובסקי. מעבר לכך שהמשמרות איתו היו מצחיקות ומוצלחות ביותר, לא פעם הוא היה מגיע ברכב שלו, ואז הייתי מנצלת אותו לטרמפ הביתה בסוף המשמרת. הנסיעות האלו היו באורח פלא עוברות תמיד דרך "ממתקי הכפר" באבו גוש.

יניב היה מזמין נרגילה ומתענג עליה, ואני הייתי מחסלת כנאפה כאילו אין מחר. כי הרי איך אפשר שלא? כל המתיקות הזו, יחד עם הפריכות של שערות הקאדיף והרכות של הגבינה- תענוג צרוף.

אבל למרות כל ענייני הטעם והמרקם של התענוג הזה, החלק האהוב עלי היה בכלל ה"שפכטל" שאיתו חותכים את הכנאפה. תמיד הצחיק אותי השימוש הכפול של הכלי הזה, הרי זה כל כך יעיל להשתמש באותו הכלי לטיוח קירות וחיתוך מתוקים!

מאז עברו כבר כמה שנים, כנאפה "אמיתית" כבר לא אכלתי שנים מטעמי גלוטן, וליניב נולדה השבוע במזל טוב בת ראשונה. לרגל האירוע, החלטתי להרים את הכפפה ולנסות להכין לבד כנאפה נטולת גלוטן.

את אטריות הקאדיף אני מחליפה באטריות אורז שעושות עבודה טובה בזכות עצמן.  בעיני, הכנאפה חייבת להיות בעלת ציפוי כתמתם זרחני, ולכן אני הוספתי כמה טיפות של צבע מאכל. כמובן שאפשר לוותר אם אתם לא בעניין של צבעי מאכל.

מה צריך?

חצי חבילת אטריות אורז דקות

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות אבקת סוכר

מעט צבע מאכל כתום

200 גרם גבינת פורמעז

200 גרם גבינת עיזים קשה- כל סוג יהיה טוב.

לסירופ:

2 כוסות סוכר

כוס מים

מעט מי ורדים

לקישוט:

פיסטוקים קצוצים

איך מכינים?

מתחילים מלהכין את הסירופ. מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן ויציב, ומבשלים אותן עד שהנוזל מסמיך מעט אבל לא משנה את צבעו. מצננים היטב, ומוסיפים פנימה מי ורדים לפי הטעם (אני אוהבת הרבה). שומרים קר עד לשימוש.

מבשלים את אטריות האורז במים רותחים עד להתרככות מוחלטת. מסננים היטב מכל הנוזלים ומצננים. מערבבים את החמאה המומסת עם אבקת הסוכר וצבע המאכל (אם רוצים). מוזגים את תערובת החמאה מעל האטריות ומערבבים היטב בעזרת הידיים, תוך כדי ניעור קל של האטריות.

מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה.

משמנים מחבת בינונית, עדיף כזו עם ציפוי קרמי, טפלון, או כל פטנט אחר נגד הדבקויות. מסדרים כמחצית מכמות האטריות בשכבה אחידה ויחסית דקה על המחבת, מהדקים היטב. מפזרים מעל את תערובת הגבינות באופן אחיד, ושומרים על מרחק של כחצי סנטימטר מקצוות תחתית האטריות- מהדקים. מפזרים מעל את שארית האטריות, מהדקים היטב ומסדרים את הצדדים כך ש"יעטפו" את הגבינה.

מטגנים מעל להבה בינונית כעשר- עשרים דקות. צריך לבדוק מדי פעם את התחתית של הכנאפה, כאשר היא מזהיבה, הופכים את הכנאפה. נעזרים בצלחת כדי לעשות את זה.

מעבירים את הכנאפה לצלחת, ואז הופכים אותה חזרה לתוך המחבת. מכסים במכסה, וממשיכים בבישול לעוד כעשרים דקות, עד אשר הכנאפה זהובה ופריכה. מעבירים לצלחת הגשה בזהירות. מוזגים את הסירופ בכמות שווה על הכנאפה. לפני ההגשה מומלץ לפזר מעט פיסטוקים קצוצים על כך מנה.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה


חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כלליללא גלוטןמתוקיםמתכוניםמתכונים לחגי תשריעוגותצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת adi levi:

    תודה על המתכון

  2. מאת רונית:

    למה להוסיף צבע ?

השארת תגובה