עם כל הצער שבדבר: עוגות מנגו־ליים

שלום. קוראים לי דנית סלומון ואני מנגוהוליסטית. ככה זה כשחושפים ילדה תמימה, מקיבוץ של בננות, ענבים ואשכוליות, למנגו מהעץ של דודה חיה בצופית. כמו כל חשיפה של ילדים לסם, גם זו חרצה את גורלי. מרגע שמופיעים ראשוני המנגו בחנות הירקות – אלה הקשים וחסרי הטעם והצבע – אני מתחילה לקנות. מנגו אחד לפחות לכל יום, ובלי כיבודים. וככה זה נמשך עד אחרוני הפירות בשלהי הסתיו – שוב אלה הקשים וחסרי הטעם והצבע. ייסורי גמילה.

מכאן אפשר להבין, שלא קל לי להכין עוגות מנגו. זה לא שאני לא אוהבת עוגות מנגו, להיפך. אבל כל פלח שאני מכניסה לעוגה במקום ישר לפה עולה לי בבריאות. זו הסיבה שנזקקתי לשני מנגו להכנת העוגות – ככה יכולתי לגנוב קצת פלחים מהצד.

להכנת העוגות השתמשתי במנגו מאיה, שהוא הזן האהוב עלי ביותר, אבל מחירו המאמיר מזהיר כי עונתו מתקרבת לקצה (מקורותי במטעי המנגו הגליליים – בת־שבע ארגמן – מדווחים, שאחרי ה"מאיה" מגיעים הזנים "שלי" ו"עומר"). למנגו צירפתי את הליים, שגם הוא פרי עונתי מאוד בעל אופי חזק, וחיזקתי בשמן קוקוס אורגני מכבישה קרה, שמוסיף לעוגה ארומה קוקוסית נהדרת ורכות מיוחדת, וזה עוד לפני השפעתו המבורכת על בריאותם ותיפקודם של תאי המוח.

יצאו עוגות נהדרות. תוצאות הניסוי הראשון נעלמו לפני שהספקתי לחשוב על צילום. אז השבוע הצטיידתי בכמות כפולה של מנגו (מהר, לפני שייגמר), כדי שאצטער פחות, והכנתי כמות כפולה של עוגות (לכמות כפולה מספיקים 2 מנגו במשקל450 גרםכ"א, בתנאי שמתאפקים). ובמקום להתלבט אם להכין עוגות אישיות או עוגה אחת גדולה, הכנתי גם וגם.

אפשר ככה ואפשר ככה: 12 עוגות מלבניות אישיות בתבניות סיליקון מלבן עמוק – 7 שקעים בתבנית (תבנית "סיליקומארט"; יבואן: "רוסולינג בע"מ", ת"א), או עוגה אחת בתבנית מלבנית מוארכת 30×11 ס"מ.

מתכון לעוגות מנגו־ליים

המצרכים (ל־12 עוגות אישיות מלבניות 5×9 ס"מ, או עוגה אחת מוארכת):

2 מנגו בשלים אך מוצקים, כ-330 גרםהאחד (השתמשתי במאיה)

75  גרם  חמאה בטמפרטורת החדר

2 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה בטמפרטורת החדר (אפשר להחליף ב-35 גרםחמאה, אבל חבל לוותר)

½ כוס סוכר

קליפה מגוררת מליים אחד (ורק אם אין – מלימון קטן)

 2 ביצים טרופות

¾ כוס קמח

1 כף קורנפלור

קורט מלח

⅛ כפית אבקת אפייה

¼ כוס שקדים מולבנים טחונים

3 כפות מיץ ליים (אם אין, אז מיץ לימון)
תזכרו שליים ולימון זה ממש לא אותו הדבר, ושכדאי מאוד להתאמץ להשיג ליים.

לזיגוג (לא הכרחי):

1 כף ריבת משמשים חלקה + 1 כף מים + 1 כף מיץ לימון

או

2 כפיות נפאז' נייטרלי* + 2 כפות מים

* חומר זיגוג ג'לטיני מתוק, שמשמש לציפוי עוגות וקינוחים בשכבה דקה ומבריקה. בחרו בנפאז' נייטרלי שמתאים לדילול בנוזל קר (יש סוגים שצריך לדלל בנוזל חם). מערבבים את הנפאג' עם הנוזל לתערובת חלקה ומורחים מיד על העוגה/קינוח. נמכר בחנויות מתמחות ובמחלקת האפייה בחלק מהמרכולים הגדולים.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). אם משתמשים בתבניות סיליקון, מניחים אותן על תבנית התנור הגדולה. אם משתמשים בתבנית מוארכת, משמנים אותה ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

2. קולפים את המנגו. מורידים פרוסה עבה ככל האפשר משני הצדדים הרחבים של כל מנגו וחותכים כל פרוסה ל־8 פלחים לאורכה. קוצצים את שאריות בשר המנגו לקוביות בינוניות. מודדים ½ כוסות של קוביות ושומרים לעוגות. זוללים את השאר.

3. בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, שמן קוקוס, סוכר וקליפת ליים מגוררת במשך 4-3 דקות מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך ערבול, וממשיכים לערבל לתערובת אוורירית אחידה.

4. מנפים פנימה קמח, קורנפלור, מלח, אבקת אפייה ושקדים טחונים. מוסיפים מיץ ליים ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים בכף.

5. בתבניות סיליקון – מניחים 2 פלחי מנגו לאורך השקע ב־12 שקעים (משאירים את השקעים האמצעיים ריקים). בתבנית מוארכת – מסדרים את הפלחים בצפיפות לרוחב התבנית, כשהם חופפים מעט זה את זה.

6. מחלקים את תערובת העוגה בין 12 השקעים המרופדים במנגו – כ־2 כפות מידה לשקע, ומיישרים קצת את פני התערובת; או יוצקים את כל תערובת העוגה על הפלחים בתבנית המוארכת ומחליקים בגב כף.

7. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30-25 דקות (תלוי בתבנית) עד שפני העוגות מזהיבים ומרכזן קפיצי למגע. עוגות אישיות הופכים מיד על רשת. עוגה מוארכת מצננים 30 דקות בתבנית והופכים על מגש.

8. אם רוצים לשמור על הברק והלחות של פלחי המנגו, מברישים אותם בריבה מחוממת עם מים ולימון (מחממים יחד במיקרוגל עד שהריבה נמסה ומערבבים היטב), או בנפאז' המדולל (מערבבים נפאז' ומים לתערובת חלקה ומשתמשים מיד). העוגות נשמרות היטב במקרר, בכלי סגור היטב.

 צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןכללימתוקיםמתכוניםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עופר:

    הגעת בזמן עם המתכון המגניב הזה
    (או אוליי אני הוא זה שהגיע בזמן)
    במקרה ,אבל במקרה יש לי מנגו שלא ידעתי מה לעשות איתו חוץ מאוליי לאכול אותו ככה איך שהוא..

    אנסה את המתכון הזה,זה נראה ויזואלית נהדר..

    תודה.

  2. מאת adi levi:

    אפשר להחליף ליים בלימון?
    אין לי ליים בנמצא.
    תודה על המתכון!

    • מאת דנית סלומון:

      הי עדי
      התשובה לשאלה (כן) נמצאת במתכון עצמו ברשימת החומרים.
      דנית

  3. מאת נעמה פלד:

    בגללך מחר אני הופכת את הכרמל! מנגו יש לי, מלא. אבל ליים חסר לי. יבוא יום נקם ושילם.

  4. מאת רואיל:

    היום היו כמה דוכנים עם ליים בכרמל ב- 12-14 לקילו.

השארת תגובה