פשטידת פסטה מתוקה לשנה החדשה של מיכל בן סימון

 

מאת: מיכל בן סימון

הפשטידה הזו היא תוצר של אלתור מלפני כמה שנים, כשאמא שלי אתגרה אותי להכין משהו חדש לראש השנה.

הניסיון הראשון לא כל כך צלח (אבל המסקנה הנחרצת הייתה שיותר מדי נוזלים הופכים פשטידה למשהו שהילדים יסרבו בכל תוקף לגעת בו…) אבל כשריחות הניסיון השני התחילו להתפזר ברחבי הבית, הבנתי שזה עשוי להצליח.

מאז, למרות שנוכחתי לגלות שהאחים היקרים שלי (שנולדו לאם מרוקאית שהיא בשלנית ענקית) לא ממש מתחברים לשילובים של פסטה ומתוק (קוגל הם לא יאהבו…) אני מכינה את הפשטידה בעיקר לערבי כיתה של הילדים, או כשחברות מודיעות שהן מגיעות לבקר ו"תכיני משהו טעים, אבל לא עוגה". וגיליתי עוד דבר. רצוי שלא להיענות לאתגרים של אמא. היא עשויה לאהוב את העניין ואז אני צריכה להירתם לפני כל חג…

פשטידת פסטה מתוקה / מיכל בן סימון

החומרים:

500 ג' ספגטי מס' 3 מבושל "אל דנטה" (עד לרתיחה+5 דק')

1 גביע שמנת חמוצה

3 ביצים

כוס צימוקים שחורים שהושרו בכוס מים רותחים וכפית אבקת קפה

תפוח גדול קלוף מגורר בפומפייה + מיץ מלימון אחד + 1 כפית קינמון + 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 כוס שמן

50 ג' אגוז מלך קצוץ

1/3 כוס דבש

סירופ עשוי מחצי כוס מים רותחים וחמש כפות סוכר

אופן ההכנה:

מעבירים את הפסטה המסוננת לקערה, לאחר צינון של כרבע שעה.

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים מעט. מוסיפים ביצה אחת אחרי השנייה ומערבבים לאחר כל הוספת ביצה.

מכניסים לקערה את הצימוקים המסוננים, התפוח (עם הנוזלים והתבלינים), השמן והאגוזים ומערבבים עד שכל החומרים נטמעים בפסטה.

מוסיפים את הדבש, תוך כדי הזלפה שלו בתנועות מעגליות לתוך הקערה (פטנט: אם תשמנו את הכוס לפני הוספת הדבש, לא תאלצו להיאבק עם שאריות הדבש לאחר מכן) ומערבבים נמרצות. אפשר להמיר את הדבש בסירופ מייפל, אבל מהסוג האיכותי ביותר שבנמצא.

משמנים קלות תבנית מס' 26 ומעבירים לתוכה את העיסה.

אופים בחום של 180 מעלות במשך כשעה, או עד שפני הפשטידה מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון של כרגע שעה.

בעזרת כף, יוצקים את סירופ הסוכר על פני הפשטידה ומניחים לה להתקרר.

המלצה:

לאחר שהפשטידה התקררה, אפשר (ורצוי) לזרות מעליה אבקת סוכר.

ורגע לפני שעוד שנה נפרסת עלינו לטובה, אני שולחת מכאן איחולים של ברכה ואושר, לכל אחד ואחד מכם. לחיילים המלאכים שלנו, ששומרים על עמנו בחירוף נפש, שהיושב במרומים ישמור עליהם ועל כולנו. למשפחתי, לילדיי ולכל אהוביי באשר הם.
שנה טובה וחג שמח!
מיכל בן סימון

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: אוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםמתכונים לחגי תשריצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שרה סרור:

    במה ניתן להחליף צימוקים שאצלי הנכדים לא אוהבים?

    • מאת מיכל בן סימון:

      כשהילדים שלי היו קטנים יותר, הסרתיאת הצימוקים מהמנה שלהם, כדי שהאחרים יוכלו ליהנות עד הסוף. אם זה ממש עניין של טאבו נחרץ, אפשר שלא להוסיפם לתערובת..(אגב, למבוגרים, אפשר להמיר את הצימוקים בחמוציות. טעים מאד ומוסיף חמצמצות טעימה)

  2. מאת טובה:

    מיכל,
    המתכון הזה פשוט מקסים בעיניי, והאריזה שהכנת לצילום – רעיון מופלא ((:
    תודה רבה ושנה טובה גם לך
    טובה

    • מאת מיכל:

      תודה על המילים המפרגנות ועל התמיכה טובה היקרה!
      מאחלת לך, לכל בני ביתך ולכל עמנו ישראל, שנה של ברכות ושמחה אין קץ! :)

  3. מאת חפצי:

    יש מצב להפוך את הפשטידה לפרווה?!

    • מאת מיכל בן סימון:

      חפצי היקרה!
      מהיותי שומרת כשרות הדוקה ותומכת נלהבת של אלתורים שיהפכו את המטבח לכלי נוח, זמין, נעים וטעים לכל מי שאוהב וחובב, אפשר בקלות להמיר את השמנת החמוצה בכשליש כוס שמנת פרווה של "ריץ'" או כל מותג פרווה אחר…

      שתהיה לך ולכולנו שנה של התגשמות, מימוש וטוב!

השארת תגובה