ממתקי קרמל ושוקולד, תענוג ללא גלוטן

מאז שהייתי קטנה אהבתי לבשל. אני חושבת שהכל התחיל כשההורים שלי התגרשו, ורוב ארוחות הערב אצל אבא היו מורכבות מפיצה מקפיצה, "שרימפס" אלסקה ובמקרה המתוחכם- חביתה וסלט.

אז התחלתי לעשות נסיונות במטבח. אחד הדברים הראשונים שהכנתי היה מתכון מתוך "ספר הבישול הראשון שלי", מתוך סדרת הספרים המצוינת "כל ההתחלות". התבשיל המתוכם היה של סירות תפוחי אדמה ממולאות בתפוחי אדמה וגבינה צהובה- אפוי בתנור. או במילים פשוטות- תפוח אדמה מוקרם.

מאותה סדרת ספרים היה לי גם את הספר "ספר המוסיקה הראשון שלי" שהוביל לכך שבתקופה מסוימת כל  קופסאות הקרטון בבית הפכו לגיטרות, בקבוקי פלסטיק לחלילים, ומגוון רעשנים שונים הורכבו מקטניות וקופסאות יוגורט ריקות.

לבת דודתי היה את "ספר הטבע הראשון שלי" שיחד עם ספר הבישול שלי הוביל לניסיונות מעניינים בהנבטת שעועית ואכילתה.

אהבתי את הספר הזה, ואם אני זוכרת נכון, אין מתכון אחד מתוכו שלא ניסיתי בשלב זו או אחר. עם השנים ומעברי הדירות הספר נעלם, אבל החדווה שלי לבישול והאהבה שלי לספרי בישול רק הלכה והתפתחה.

ליום הולדתי השמונה עשרה קנתה לי דודתי במתנה את ספר השוקולד של "על השולחן". הרגשתי שזו הייתה תעודת הבגרות האמיתית שלי. סוף כל סוף היה לי ספר בישול "אמיתי", כזה של גדולים, שהוא רק שלי ואני יכולה להכין ממנו מה שרק ארצה.

עם השנים הצטרפו אליו עוד לא מעט ספרים, וכל הזמן אני רוכשת עוד ועוד. היום הם רובם באנגלית, כי ספרים מוצלחים לבישול ואפייה ללא גלוטן עדיין אין מספיק בעברית. ולמרות הכל, תמיד אני חוזרת אל אותו ספר השוקולד, מריירת על התמונות ומבטיחה לעצמי שמחר אני אעשה למתכונים המדהימים האלו "הסבה מקצועית" לגרסא נטולת גלוטן.

סוף כל סוף הגיע מחר, והנה לפניכם הגרסא שלי לקעריות הפילו בטופי אגוזי לוז ושוקולד שמופיע בספר המיתולוגי ההוא. אני בחרתי שלא להשתמש באגוזי לוז, מהסיבה הפשוטה שאני לא אוהבת אגוזים. אתם מוזמנים להוסיף אותם אם תרצו.

מה צריך?

לקעריות:

חבילה של דפי אורז קטנים

20-40 גרם חמאה מומסת

אבקת סוכר

לקרמל:

100 גרם סוכר לבן

40 גרם חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

(אם רוצים, אגוזי לוז שבורים)

לשוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת

(אם רוצים- מעט ליקר אהוב, אני השתמשתי בליקר פסיפלורה)

איך מכינים?

מכינים קערה או תבנית שטוחה עם מים- כזו שתוכל להכיל את דף האורז בקלות. מניחים דף אורז אחד בתוך המים לכ20-30 שניות, רק עד שהוא מתרכך. מרימים בעדינות, מנערים קלות על מנת להוריד את שאריות המים ומניחים על משטח עם נייר אפיה או משטח סיליקון. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים אבקת סוכר. מניחים דף נוסף במים, מחכים שוב כ20-30 שניות ומניחים את הדף החדש על הדף הקודם. חוזרים על התהליך עם דף נוסף. בסך הכל אנחנו רוצים שיהיו שלוש שכבות.

 

משמנים תבנית שקעים- אני הכנתי בתבנית מאפינס רגילה, אבל אם יש לכם תבנית מיני מאפינס, מה טוב.

חותכים את דפי האורז שלנו לעיגול שיתאים לתבנית השקעים, ומרפדים את התבנית כך שמתקבלת צורה של מין "פרח".

אופים בחום של 180 מעלות כ10 דקות עד שהדפים מזהיבים ומתייצבים. אל תפחדו אם הם נראים לכם שרופים, עדיף שיהיו מעט יותר פריכים מאשר שישארו לבנים ורכרוכיים.

נותנים לקעריות להתקרר מעט, מוציאים מהתבנית ומצננים בצד.

מכינים את הקרמל:

בסיר קטן ויציב מניחים את הסוכר ומבשלים אותו עד לקבלת קרמל. לא מערבבים! אם יש צורך אז מנענעים בעדינות את הסיר, אבל בשום פנים ואופן לא מכניסים שום סוג של כף לתוך הסוכר. כשהסוכר בצבע ענברי ומרקמו נוזלי מורידים מהאש, ומוסיפים פנימה בזהירות את החמאה. הקרמל מאוד לא יאהב את זה, ויתחיל לגעוש ולרחוש. מעט סיבובים של הסיר והוא יתחיל להרגע. בשלב הזה כבר אפשר להשתמש בכף עץ- או בכף שמותאמת לטמפרטורות גבוהות, אנחנו ממש לא רוצים פלסטיק מותך בתוך הקרמל שלנו. כאשר כל החמאה נמסה לתוך הסוכר, מוסיפים פנימה את השמנת ומערבבים עד לקבלת נוזל אחיד וחלק בצבע ענברי קרמי. אם אתם רוצים להוסיף אגוזים- זה הזמן.

מוזגים בעדינות את הקרמל לתוך הקעריות כך שימלא את מחציתן. מכניסים למקרר להתייצבות.

מכינים את השוקולד:

מחממים את השמנת בסיר קטן עד שבועות קטנות מתחילות להופיע בצד הסיר- לא מרתיחים! מוזגים את השמנת החמה מעל השוקולד, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה וחלקה. אם רוצים מוסיפים מעט ליקר.

מוזגים את השוקולד לתוך הקעריות שלנו, מנענעים בעדינות לפיזור אחיד, ושומרים במקרר. מומלץ להוציא מהמקרר כמה דקות לפני ההגשה.

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה


חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: ללא גלוטןמתוקיםמתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת רות:

    שלום,
    המתכון נראה 10! האם אפשר להחליף את דפי האורז בדפי פילו?

  2. מאת ליאור:

    שלום,
    רציתי לדעת האם יכול להתאים לפזר ברס מעל הכל?
    תודה!

  3. מאת מירי:

    לשוקולד:

    100 גרם שוקולד מריר

    100 גרם שמנת

    לאיזו שמנת את מתכוונת?

השארת תגובה