עוגיות פרח ללא גלוטן

אחד הדברים שהכי אהבתי לעשות כשהייתי ילדה היה להצטרף אל סבתא שלי לקניות בסופר השכונתי. תמיד הייתה אווירה של התרגשות וציפייה מסביב לעניין הזה.

הכל היה מתחיל בהסתובביות בבית, פתיחת וסגירת ארונות ומגירות כחלק מתהליך ניסוח רשימת הקניות. מאחורי כל ארון הסתתרה עוד שורה על הדף, עוד משימה שצריך לבצע בסופר. ואז היינו נוסעות את המרחק הקצר שבין הבית והסופר, בוחרות לנו עגלה ונכנסות מלאות הוד והדר. סבתא שלי היה פיגורה ידועה בסופר. היו לה יחסים קרובים עם מנהלת המשמרת, הקופאיות, הירקן וכמובן עם הקצב.

באותה תקופה עוד היו בסופרים ברכות דגים שהכילו קרפיונים חיים שהיו שוחים להם בניחותא הלוך וחזור בברכה, עד שהקצב היה שולף אחד לפי דרישת הלקוח (שהיה כמעט תמיד לקוחה) ובאבחת קופיץ היה משתיק אותם ומעביר אותם לעולם שכולו גפילטע פיש. והרי זה ברור, שהבריכה הזו הייתה האטרקציה המרכזית של הביקור בסופר. כשהיינו מגיעות אליה אני הייתי נשארת לעמוד ולבהות בעניין בקרפיונים האומללים בעוד סבתא שלי סיימה את הסיבוב ומילאה את העגלה.

הדרך היחידה להזיז אותי מבריכת הקרפיונים הייתה להפנות את תשומת ליבי לויטרינת המאפים שניצבה בהמשך הדרך. תמיד הייתה לי האפשרות לבחור את מה שאני רוצה – אבל רק דבר אחד. הבחירה שלי הייתה תמיד זהה – עוגיות הפרח העדינות, מעוטרות בשכבה מושלגת של אבקת סוכר היו תמיד אלו ששבו את ליבי. לא יכולתי לעמוד מול החגיגיות והעדינות שלהן שכאילו קראה אלי מבין כל ערמות הבורקסים והרוגעלכים מסביבן. ואז הייתי מבקשת מאוד יפה עוגיות כמספר שנותי, ואוחזת בשקית בהתרגשות גדולה. עד האוטו הייתי מחזיקה מעמד, ואז הייתי פותחת את השקית שלי, ומכרסמת אותן בעדינות, כל עוגיה בסדר אחר, חלק הייתי פותחת ומלקקת את הריבה קודם, חלק הייתי מלקקת את הסוכר קודם, בחלקן הייתי פשוט נוגסת וממלאת את פי במתיקותן. אבל הכי אהבתי לאכול אותן מסביב, ולהשאיר רק את האמצע עם החור לסוף…

אפשר להכין את העוגיות האלו עם חמאה או עם מחמאה או מרגרינה. אמנם עם חמאה אמתית הן יוצאות עדינות ואנינות יותר, אבל דווקא בגלל הזכרון של העוגיות התעשתיות מהסופר, אפשר להכין אותן עם מחמאה וריבת תות  "פושטית"

מה צריך?

100 גרם (חבילה קטנה) של חמאה / מחמאה

מיכל אחד של שמנת חמוצה

כוס קמח ללא גלוטן למאפים

5 גרם (חצי שקית) אבקת אפייה

ריבת תות תעשייתית למילוי

אבקת סוכר

איך מכינים?

מניחים בקערת המיקסר את החמאה / מחמאה, השמנת החמוצה והקמח. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למשטח העבודה ויוצרים מהבצק כדור יפה ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למינימום שעתיים- עדיף ללילה שלם.

מחממים תנור ל180 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר. חורצים מהבצק צורת פרח, ומסדרים את הפרחים על מגש מרופד בנייר אפייה. במחצית מהפרחים חורצים חור נוסף במרכז. אפשר לעשות זאת בעזרת פיית זילוף.

אופים את העוגיות כ7 דקות עד שהן יציבות, אבל לא זהובות יתר על המידה. מניחים על רשת צינון להתקרר.

כאשר העוגיות קרות, מזלפים או מורחים בעדינות מעט ריבת תות על העוגיות ללא החור, ועושים "סנדוויץ" עם עוגיה עם חור. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר למכביר.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה


חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredללא גלוטןמאפיםמתכוניםעוגיותתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיקיi:

    גם לאנשים "רגילים" מומלץ להימנע מגלוטן.

השארת תגובה