יש ליים, יש קייפירינייה

בכל פעם שאני רואה ליים אני חושב על סטיב הבסי (Stephen Hevesi). אני קצת כמו הכלבים של פבלוב בעניין הזה. העונה של הליים ממש קצרה כאן, או שכמעט אף אחד לא מגדל אותו. אני בכל מקרה לא יכול לראות ליים על המדף בלי לקנות אותו.

 פעם, לפני כמעט 30 שנה הזמנו אלינו הביתה 100 אנשים וביקשנו מכל אחד מהם להביא בקבוק אבל בשום פנים ואופן שזה לא יהיה יין.

 זה היה בערך במחצית הדרך ל MBA באינסאד ואחרי אולי 30 מסיבות קוקטייל כמעט זהות, בהן אנשים  עמדו עם כוסות יין ביד והחליפו סמול טוק.

 Long night with long drinks כתבתי על ההזמנה שהתקבלה למרבית ההפתעה בברכה אצל כולם.

 PBABBNW החליפה את ה PBAB  המסורתי. BNW הסברנו לכל מי שלא הבין זה (but not wine).

בחצות כולם היו כבר מחוקים.

חוץ מסטיב הבסי הברזילאי ללא חת ששאל אותי אם יש ליים בבית.

"כן" עניתי.

"מעולה, נעשה קייפירינייה"

"מה זה קייפיריניה"? שאל אותו הבאר שבעי.

"יש סוכר?"

"כן"

"יופי" הוא אמר ופצח בסמבה.

אני זוכר שתוך כמה דקות סטיב שם לי ביד את מה שהפך לאחד הקוקטיילים הכי אהובים עלי.

אחד שאף פעם לא שתיתי כמוהו אם לא עשיתי אותו בעצמי.

אחד שאני שותה עכשיו כי מצאתי ליים בסופר.

אחד שאני תמיד שותה כשאני מוצא ליים.

 קייפירינייה, סטיב הסביר לי, אפשר לעשות מקשאסה או מוודקה. אני את שלי מעדיף מוודקה.

הסכיתו ושמעו, כי קייפירינייה כזו לא תקבלו בשום בר.

 מה צריך:

  1. וודקה או קשאסה קפואות
  2. ליים
  3. סוכר
  4. עלי בשביל למחוץ את הליים לתוך הסוכר. אם אין אפשר עם כף.

מה עושים?

  • לוקחים שני ליימים וחותכים לשמונה רבעים.

  • שמים בכוס זכוכית ומוסיפים כף או כף וחצי של סוכר.

  • ממש בעדינות מתחילים לחבר בעזרת העלי בין הסוכר לליים ולמיץ שלו.

  • כשהליים נפרד מרוב המיץ שלו נותנים ערבוב עם כפית ומוסיפים את הוודקה.
  • עכשיו אפשר אם רוצים להוסיף קרח כתוש, אני מעדיף בלי.

כמה? כמה שרוצים.

לחיי סטיב הבסי

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאלכוהולאנשים עם בייגלהדודי כליפא

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אלכס:

    תנסה להחליף את הוודקה עם רום משובח. זה יותר קרוב לאורגינלי.
    אם אתה מצליח לשים את הידיים על קאסשה משובח- קנה בלי היסוס (לי יש את טפיוקה) אם מישהו מסתובב בברזיל, תבקש שישקיע.

    ללא ספק, אחד המשקאות הכי הורסים שיש. תמיד מכניס אותי למצב רוח טוב

  2. מאת רונית:

    ברור שקייפיריניה קלאסית צריכה להיות על בסיס קשאסה וזה לא כזה סיפור להשיג כאן.
    חוץ מזה ל-100 איש הרי לא עושים כוס כוס ואז, הבקבוק של הקשאסה היא עלי מצויין בקערת הליימים. כל השאר בעקרון אותו דבר. קרח כמובן.

  3. מאת חיה:

    על בסיס וודקה זה קייפירושקה , קייפיריניה זה המקור ,על בסיס קאשסה (באותו מבטא של בחור במערכון תגלית של ארץ נהדרת)

השארת תגובה