פאי לימון מנחם ללא גלוטן

החודש האחרון הרגיש כאילו החיים לא חילקו לי לימונים, אלא הטיחו אותם בי במלוא העוצמה. אין ספור רגעים קטנים ומייאשים רדפו זה את זה, ונדמה היה שכל יום מתחרה עם היום הקודם על כמה קשה, מעייף וסוחט ריגשית הוא יכול להיות.

בהתחלה עוד הייתי אופטימית. אמרתי לעצמי שזה לא נורא, ואני סתם מתרגשת משטויות ועושה עניינים, אבל האופטימיות הזו התרסקה ביחד עם הדיסק הקשיח של המחשב שלי. עכשיו, בדיעבד אני מאוד גאה בעצמי, הצלחתי להתמודד עם האירוע עם מעט מאוד דמעות, ובאומץ רב. אבל תוך כדי, הרגשתי שעולמי חרב עלי. כבר הצלחתי להתגבר על הרעיון שאיבדתי את כל המכתבים שכתבתי לעצמיו ולאחרים, על כל התמונות, הזכרונות והשטויות האחרות שהיו שמורות על המחשב שלי, רק על קובץ אחד ויחיד לא הצלחתי להפסיק לבכות- קובץ המתכונים.

בשיחת הטלפון הראשונה עם שירות הלקוחות של חברת המחשבים, הבחור מצדו השני של הקו הציע לי לנסות בכל זאת להעלות את המחשב ב"מצב בטוח"- אולי אצליח לגבות משהו. אכן הצלחנו. התהליך היה ארוך ומייגע, ולא באמת ידעתי מה הצלחתי לגבות ומה לא, אבל ידעתי שמשהו בכל זאת ניצל. נחמה.

יומיים לאחר מכן הגיע הטכנאי להחליף את הדיסק הקשיח, גם הוא שוב שאל על המידע שאולי נמצא שם, ואני בייאוש מוחלט אמרתי לו שאולי הצלחתי להציל משהו, אבל אני לא אופטימית במיוחד. הדיסק הוחלף, ואני התיישבתי לנסות לשחזר את מה שאפשר היה.

נס. לא פחות מנס התגלה בפני כשפתחתי את כונן הגיבוי ומצאתי עליו את תיקיית התמונות שלי במלואה, ולצידה את תיקיית הקבצים שלי- ללא רבב. לראשונה מזה ימים רבים, הרגשתי שאפשר לבסס את האופטימיות על משהו, והתחלתי לחייך.

כדי להוכיח לעצמי (וגם לסובבים אותי) שכל הלימונים האלו לא משפיעים עלי (למרות שהם ממש כן) ישר ניגשתי להכין את הדבר המתבקש ביותר בעיני- פאי לימון. חמוץ, מתוק, מרענן ומעודד.

מה צריך?

פאי לימון ללא גלוטן/ תמר פלג

מתכון: פאי לימון ללא גלוטן

מצרכים

לקלתית:

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם סוכר
  • ביצה אחת
  • 50 גרם קמח אורז
  • 155 גרם קמח דורה
  • 75 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם קמח תפו"א
  • 30 גרם קמח טפיוקה
  • 20 גרם קורנפלור
  • 10 גרם גומי קסנטן או גואר גאם
  • מעט תמצית וניל
  • מעט מלח
למלית הלימון:
  • 3 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • גרידה מלימון אחד
  • מיץ משלושה לימונים (כ150 גרם)
  • 30 גרם חמאה
למרנג:
  • 4 חלבונים
  • 240 גרם סוכר לבן

הכנה

  1. מניחים בקערת המיקסר את הקוביות החמאה והסוכר, ומפעילים במהירות בינונית. כאשר החמאה מתרככת מעט, מגבירים את המהירות וממשיכים עד שהחמאה בהירה ואוורירית.
  2. בנתיים שוקלים בקערה נפרדת את החומרים היבשים.
  3. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הביצה.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים, כף כל פעם. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק כמעט אחיד, כזה שמורכב מכמה גושים אבל לא ממש כדור. אם צריך, אפשר להוסיף מעט חלב.
  5. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מאחדים אותו בלישה ויוצרים ממנו כדור, משטחים אותו לצורה של פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה עד שיתקרר.
  6. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר. אפשר ואף רצוי לעשות את זה על משטח סיליקון, אם אין, כמובן שאפשר לרדד פשוט על משטח מקומח. מעבירים את הבצק לתבנית הפאי בעזרת משטח הסיליקון או המערוך. מצמידים היטב את הצדדים ומתקנים קרעים וחתכים אם יש צורך. דוקרים את הבסיס עם מזלג ואופים ב180 כעשרים דקות, עד שהבצק מזהיב קלות ויציב. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
  7. בזמן שהקלתית בתנור מכינים את המלית.
  8. בסיר קטן מניחים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מחצית מכמות הסוכר והחמאה. מבשלים עד שבועות עדינות מתחילות להופיע על פני השטח. בקערה קטנה מניחים את הביצים ואת שארית הסוכר וטורפים היטב. כאשר התערובת בסיר חמה, מוזגים מעט ממנה לתוך הקערה עם הביצים וטורפים מהר וחזק כדי שלא תהיה לנו חביתה. שופכים את תערובת הביצים לתוך הסיר, וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מתחילה להתייצב, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד שהתערובת סמיכה ואחיד- במרקם של פודינג.
  9. מוזגים את המלית לתוך הקלתית ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני שמכינים את המרנג.
  10. מכינים "באן מרי"- סיר או מחבת עמוקה עם מים חמים. בקערה של המיקסר מניחים את הסוכר והחלבונים, ומערבבים מעל ה"באן מרי" עד שגרגירי הסוכר נמסים. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים עד לקבלת קצב יציב ומבריק.
  11. בעזרת שקית זילוף עם הפיה החביבה עליכם, מזלפים קישוטי מרנג על המלית. אם אין שקיות זילוף, ואין פיות זילוף, אפשר פשוט ליצור גבעות אלגנטיות בעזרת כף.
  12. ממש לפני ההגשה עוברים בעדינות עם להביור על גבעות המרנג כדי ליצור את האפקט הדרמטי.

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן , תוכלו למצוא אותם כאן

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredללא גלוטןמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת חן:

    לאיזה גודל תבנית פאי מתאים?

  2. מאת תמר פלג:

    תלוי כמה דק מרדדים את הבצק

  3. [...] לכם לימונים, תעשו מהם לימונדה". המשפט הזה הוא יופי, למרות שאני מעדיפה לעשות מהלימונים טארט. אבל מה הייתם עושים אם החיים היו נותנים לכם [...]

  4. מאת שירן:

    היי!
    לא הבנתי איך הציפוי – (מרנג) – הוא לא אפוי… זה לא ביצים חיות?
    אני יודעת שמרנג אופים שעה וחצי…

    תודה! :)

השארת תגובה