נשנושי קרקר בסגנון טורטייה

שבוע לא פשוט בכלל עבר על כוחותינו. שרשרת של אירועים מטופשים ומעצבנים נשזרה לאורך הימים האחרונים, והשמידה לחלוטין את תוכנית הדיאטה המצוינת שלנו. מצאתי את עצמי מסיימת את רוב הימים שרועה על הספה, בוהה במשחקי האולימפיאדה מבעד לדמעות שמאיימות לזלוג בכל רגע.

כמי שגדלה על ברכיהן של מיטב הקומדיות הרומנטיות של הוליווד, היה ברור לי שיש שני פתרונות בלבד למצבי העגום. הראשון היה לשלוף כרטיס אשראי (עדיף את זה של הנסיך בלימוזינה הלבנה) ולצאת למסע קניות משגע בקניון מתחת לבית- כזה שיכלול גם מניקור-פדיקור ופן להשלמת הלוק המעושר.

מכיוון שלא כרטיס האשראי שלי, ולא זה של האביר היו עומדים במסע שכזה המסקנה המיידית הייתה שאין מנוס מפנייה לפתרון השני- אוכל. וגם שם ניצבו בפני לא מעט בעיות. השעה הייתה מאוחרת, משלוח פיצה הוא לא אופציה ריאלית, ההמבורגרים היחידים שמגישים לחמניה ללא גלוטן הם איכותיים מדי בשביל לנחם את נפשי האומללה, והסופר כבר היה סגור, אז אפילו חטיפים משמנים בשקיות מרשרשות לא יכלו להיות לי למזור.

בצר לי, פניתי למטבח, בחשתי ורחשתי, ערבבתי, לשתי ומעכתי ובין כל הנסיונות המוצלחים יותר והמוצלחים פחות יצרתי את הקרקרים האלו. טעם התירס המודגש של הקרקרים, בשילוב עם גביע גבינה לבנה עזוב ובהייה ב"השטן לובשת פרדה" הצליחו לשפר את מצב רוחי. לפחות עד הבוקר שלמחרת…

מה צריך?

125 גרם קורנפלור

125 גרם קמח תירס "אופק מן הטבע"

125 גרם קמח תפוחי אדמה

125 גרם קמח אורז לבן (אפשרגם מלא אם רוצים)

2 כפיות גואר גאם

12 גרם (שקית) שמרים יבשים

כוס + ¼ מים חמימים

60 מ"ל שמן זית + שמן נוסף להברשה

כפית מלח שולחן

תבלינים לפי הטעם- מלח גס, רוזמרין, אורגנו, סומק וכו'

איך מכינים?

בקערית קטנה מניחים כוס מים יחד עם השמן והשמרים. מערבבים ונותנים לתערובת לנוח.

שוקלים לקערת המיקסר את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות.

כשהמיקסר עובד במהירות איטית מוסיפים פנימה את הנוזלים, ומגבירים את קצב הערבוב. ממשיכים לערבב עד שהבצק מתאחד. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו לכדור אחיד ונעים למגע. מחזירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לכשעה.

כעבור שעה מחלקים את הבצק לארבעה חלקים לפחות.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה או משטח סיליקון- דק ככל האפשר. מברישים בשמן זית ומפזרים מעל את התבלינים הרצויים. מסמנים בזהירות חריצים על הבצק בגודל ובצורה של הקרקרים שאנחנו רוצים- בערך לעומק של 2/3 מהבצק. חוזרים על התהליך עם שארית הבצק. אופים בחום של כ200 מעלות לרבע שעה לפחות. מוציאים מהתנור כאשר הקרקרים זהובים קלות. מצננים ומפרידים את הקרקרים. שומרים בקופסא אטומה לאוויר.

מומלץ להגיש עם מטבלים כגון סלסלה, גוואקמולי וגבינת שמנת.

האותיות הקטנות:

קמח התירס- אני משתמשת בקמח תירס טחון דק של "אופק מן הטבע". אל תתפתו להשתמש ב"קמח תירס מהיר" מהסוג שמשמש לפולנטה או ממליגה. התירס לבישול מהיר טחון גס יותר והתוצאה לא תהיה מוצלחת.

תבלינים- אני ממליצה להשתמש בתבלינים טריים. אם אתם מעדיפים את המיובשים, שימו לב שהם באמת נקיים מגלוטן ולא מופיע עליהם "עשוי להכיל עקבות של גלוטן" או משהו בסגנון.

 בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר

ואם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן , תוכלו למצוא אותם כאן

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredללא גלוטןמאפיםמתכוניםתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה