עוגת השיש של גלי

העוגה הזו היא הכי בית שיש. היא כמו החיים עצמם, יש בה שחור ולבן וערבוביה, אבל כשאני אוכלת ממנה פרוסה, אני מרגישה שחזרתי הביתה.

עוגת שיש

מתכון לעוגת שיש: עוגת השיש של גלי

חומרים:

  • כוס וחצי סוכר
  • כוס שמן
  • 5 ביצים בטמפ' החדר
  • 100 גרם שוקולד מריר משובח
  • 3/4 כוס רוויון או חלב או מיץ תפוזים
  • 3 כוסות קמח תופח
  • כפית וניל
  • 2 כפות ברנדי

עוגת שיש

 

וכך תעשו:

1. המיסו את השוקולד. ניתן לעשות זאת במיקרו או בבן מארי.

2. הקציפו את השמן עם הסוכר עד שמתקבלת עיסה חלקה.

3. הוסיפו את הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה.

4. הוסיפו לסירוגין את הקמח והרוויון תוך כדי הקצפה.

5. הוסיפו את הוניל והברנדי.

6. שמנו תבנית 26 או קוגלהוף.

7. שיפכו שני שלישים מן העיסה לתבנית המשומנת.

8. ערבבו את השוקולד המומס בשליש העיסה הנותרת.

9. שיפכו את עיסת השוקולד לתבנית ובעזרת סכין "קשקשו" את שתי העיסות. לא יותר מדי, כדי שהשוקולד לא ישתלט על העיסה הלבנה. אפשר לערבב מאד, אבל אני לא אוהבת לערבב יותר מדי. לזכר הימים בהם יפתח ואני היינו עושים הסכמי עודפים ומחלקים ביננו את עוגות השיש של אמי. השוקולד ליפתח והוניל לי. מיותר לציין שהיו יותר שטחי וניל, אלא מה?

10. אפו בחום בינוני (165 מעלות בערך. תלוי בתנור) כחמישים דקות או עד שהעוגה מוכנה וקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו.

11. מקררים מעט ואוכלים.

עוד מתכונים לעוגות מצויינות:

עוגת תפוזים של חנה שאולוב

עוגת שוקולד ודבש

מתכון עוגת מנגו

מתכון עוגת גזר נהדרת

עוגת טחינה, תמרים וסילאן

עוגת גבינה לימונית בסגנון אמריקאי

עוגת גבינה, שוקולד ודובדבנים בחושה

עוגת דבש, ענבים ושמן זית

 

 

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםכללימאפיםמתכוניםנעמה פלדעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (28)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ilana:

    מזכירה את העוגה של אימא שלי. גם אני משתמשת בריוויון לעוגות בחושות. שב"ש!!!

  2. מאת אלי:

    מגרה מאוד

  3. מאת אלי:

    מה עם המיץ תפוזים?

  4. הכי עוגת בית שיש, נראית נהדר נעמונת.

    מגי

  5. מאת מתת:

    הכנתי ויש לנו ריח מדהיםםםם בבית!!!

  6. מאת רותי:

    היי נעמה ראשית מה שלומכם???
    רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הקמח אוסם בקמח רגיל עם אפיה??
    ומה אם אין לי ברנדי האם זה חשוב??
    אני בדרכי להכין את העוגה ניראת ממש טעימה.
    תודה וערב טוב..

  7. מאת עדי:

    אחלה מתכון……עכשיו הולכת להכין !!!! תודה

  8. מאת דנה:

    אשמח לדעת באם בכותבך 3/4 ריוויון הכוונה לריוויון של חצי ליטר לטובת המרת כמות הנוזלים בחלב תפוזים. תודה

  9. אני עדיין מנסה להגיע לעוגת השיש שמזכירה את זו אמא שלי ז"ל עושה רושם שזהו זה . מבטיחה לנסות בסוף השבוע

  10. מאת שרית-ב:

    הכנתי …… היתה עוגה ואיננה עוד ……….

    לא היה לי רויון בבית , הכנתי עם מיץ תפוזים ולחלק השוקולדי הוספתי גרידת תפוז …..

    הניחוחות פרצו החוצה למרות הבית האטום והממוזג , איך ידעתי ? כי שכנה באה לשאול מה זה הריחות האלה ? מה את אופה ?

    העוגה היתה טעימה , רכה , נימוחה וריחנית עם מרקם נפלא והמון טעמים של עוד ……. ולכן במהירות היתה כלא היתה ……

    רק בעיה אחת היתה לי , אפיתי אותה בתבנית קוגלהוף מעוצבת יפהפיה של נורדיק וויר , ולמרות ששימנתי וסיכרתי כהרגלי , לא הצלחתי הפעם לחלץ אותה כמו שצריך … הפכתי אותה והעוגה נראתה כאילו יצאה מסיר פלא .

    תודה לגלי על מתכון טעים טעים !

    שרית-ב

  11. מאת ריקי אלוני:

    הי נעמה
    את באמת "ממתק" רציני…הצלחת להקים אותי מרבצי העצל ולהכין את העוגה הזו.אגב,שמחתי להכירך "בגודל טבעי" בסבב האחרון בגו'ה ועוד יותר לדבר איתך.
    ואם יורשה לי להעיר-צורת ההגשה שהיתה ב"ליליות" מוצלחת יותר ממה
    שהיתה בגו'ה.
    להתראות

  12. מאת ריבי אלטשולין:

    הכנתי את העוגה, בעודה בתנור הבן החייל מופיע ואומר: וואו הריח מגיע החוצה. העוגה יצאה מ צ ו י י ן !!!!

  13. מאת טל:

    כפית וניל- הכוונה לתמצית וניל? אולי סוכר וניל? או גרגירי תרמיל? אשמח לביאור העניין.
    נראית מדהים, מטעמי דיאטה אחכה לאירוע קרוב כדי להכין אותה, בכל אופן נשמרה במועדפים!

  14. מאת נעמה:

    עזרי למוגבלת – מה זה תבנית 26 ? אין לי תבנית קוגלהוף… במה אפשר עוד לאפות?

  15. מאת vera bata:

    עוגה טעימה הזכיר לי את אמא תודה זה עשה לי טוב בלב והיה טעים לכולם תודה ורה

  16. מאת ליה:

    עוגה מדהימה שללא ספק תיכנס לרשימת העוגות הקבועות לשבת!
    הברנדי הופך את העוגה ליותר רכה והטעם מעולה!
    תודה :)

  17. מאת אורה:

    כיצד ניתן להדפיס את המתכון? לא מוצאת קישור

  18. מאת אביבה:

    היי
    האם ניתן לאפות עם קמח מלא ועם כן באיזה כמות להחליף?

    תודה רבה מאוד מעוניינת להכין מקמח מלא מטעמי בריאות

  19. מאת ענת:

    בוקר טוב עוגה מעולה הכנתי אותה כבר כמה פעמים וקצרתי המון מחמאות

    יום טוב

  20. מאת רדה:

    במקום שמן אפשר חמאה? וכמה?

  21. מאת אורית:

    לחולי צליאק , במה ניתן להחליף את הקמח ? תודה . עוגה מגרה בהחלט

השארת תגובה