אורן בקר אופה עוגיות מענגות ללא גלוטן

ממש לא פשוט להיות אדם רגיש לגלוטן, בטח ובטח כשאתה מוקף בעוגות, לחמים ומאפים עוגיות מפתים כל כך. אבל לא חייבים לסבול. אם תעקבו אחר ההוראות תוכלו להנות מחטאים מתוקים ללא גלוטן שישמחו את כל המשפחה ללא הבדל.

מוכנים?

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן / אורן בקר

חומרים:

170 גרם שמן קנולה

120 גרם סוכר חום בהיר

120 גרם אבקת סוכר לבן

3 ביצים

80 גרם קמח אורז מלא

80 גרם קמח טפיוקה

20 גרם קורנפלור

6 גרם סודה

2 גרם מלח

50 גרם סיבים תזונתיים

15 גרם קקאו

50 גרם מים

250 גרם אגוזי מלך גרוסים

260 גרם שוקולד צ'יפס.

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה לערבל היטב: שמן, סוכר, אבקת סוכר וביצים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  2. לנפות יחד את כל האבקות והקמחים ולהוסיף לקערה יחד עם המים. לערבל מעט רק עד קבלת מסה אחידה.
  3. להוסיף את האגוזים והשוקולד ולערבב. לקרר במקרר.
  4. ליצור עיגולים קטנים במשקל 15 גרם ולהניח על תבנית מצופה בנייר אפיה.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כרבע שעה. להזהר לא לשרוף. מנמיכים את חום התנור ל- 140 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.
  6. מוציאים לצינון מלא ושומרים בכלי אטום.

עוגיות אגוזים וחמוציות ללא גלוטן / אורן בקר

חומרים:

90 גרם שמן קנולה

190 גרם סוכר חום בהיר

20 גרם דבש

3 ביצים

100 גרם קמח אורז מלא

30 גרם קמח טפיוקה

30 גרם קמח קינואה

4 גרם אבקת אפיה

2 גרם מלח

50 גרם סיבים תזונתיים

50 גרם מים

200 גרם אגוזים, שקדים ואגוזי לוז. חלק טחונים וחלק גרוסים.

120 גרם חמוציות שלמות ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה לערבל היטב שמן, סוכר, דבש וביצים עד לקבלת מירקם אחיד וחלק.
  2. לנפות ביחד את כל הקמחים והאבקות ולהוסיף לקערה. לערבל מעט ולהוסיף את המים. לערבל עד קבלת מסה אחידה.
  3. להוסיף את האגוזים והחמוציות ולערבב. לקרר היטב.
  4. ליצור עיגולים בגודל אגוז. להניח על תבנית עם נייר אפיה.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כרבע שעה. להזהר לא לשרוף. מנמיכים את חום התנור ל- 140 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.
  6. מוציאים לצינון מלא ושומרים בכלי אטום.

זהו, עכשיו אף אחד לא מקופח. יש עוגיות לכולם!

שתהיה לכם שבת שלום,

אורן בקר

קטגוריות:: Featuredאוכל שילדים אוהביםאורן בקרכלליללא גלוטןמאפיםמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שוש:

    אשמח שתתנו כמויות בכוסות ,כפות,כפיות !!!כי בגרמים מקשה לגשת לעשיה :)

  2. מאת לימור ע:

    אפשר להחליף חמוציות במשהו אחר?

    • מאת חנה כהן:

      ללימור !
      אפשר להחליף לצימוקים מישמיש יבש או להוסי עוד מכמות האגוים או שוקולד ציפס.
      בהצלחה

  3. מאת אילנה טייכר:

    מצוין, אפשר לבקש את המתכון ללא סוכר לבן או חום? עם דבש/סילאן/אגבה/טיפות סטיבייה?

  4. מאת דולי:

    מה הכוונה "סיבים תזונתתיים" קונים מוכן ארוז??

  5. tzv n,fubho אזה מתקונים ממש מצחיק קמח טפיוקה קמח אורז קמח קינואה סיבים תזונתיים משהו עממי יותר אין מה ניהיתה אהרוני אנחנו צריכים מתכונים עים מוצרים של סופר מרקט

  6. אורן אני אוהבת את שיטת העבודה שלך אתה קונדיטור בחסד עליון אבל אחי מוצרים פשוטים יותר

  7. מאת זיוה:

    למה הכוונה "סיבים תזונתיים"?

  8. מאת דנה:

    בסיבים תזונתיים יש גלוטן…..

  9. מאת חנה אורלב:

    אתה מוכן לענות מה זה סיבים תזונתיים? והאם יש בלי גלוטן?

השארת תגובה