טריפ של מתנזרים: שוקולד, טופי ואגסים שיכורים

בימים רגילים אני מעדיפה עוגות יבשות־יחסית ולא כל כך מתוקות על "עוגות כפית". אך בכל פעם שהנסיבות מאלצות אותי לסגת אל קווי ה"נטול פחמימות" (דיאטה יעילה להפתיע, שנסמכת בעיקר על יתרונותיו התזונתיים של מיונז הלמנס ועל כושר הניחומים הטמון בו), מתחילות לרחף מול עיניי עוגות קינוח עתירות שוקולד וקרם.

המתכון הזה הוא תוצאה של הטריפ האחרון. בסיס בראוני, קוביות אגסים ברום, טופי רך וציפוי של גנאש שוקולד – ספק־עוגה ספק־קינוח. מה שטוב בו, שהוא מחלק את ההכנה לכמה שלבים קצרים, שביניהם אפשר להימלט מן המטבח אל המזגן. וזה המקום לענות לאלה שישאלו, כרגיל, למה אני משתמשת באגסים משומרים כשיש אגסים טריים: הקיץ חם. חם מאוד, אפילו. אבל אם אתם רוצים לקלוף אגסים, לחצות, להוציא ליבות ולבשל בסירופ סוכר – אני לא אעצור בעדכם. וחוץ מזה, אני אוהבת אגסים משומרים.

ועוד משהו בעניין האגסים: מזמן גיליתי, שלכל פרי משומר יש ארץ מוצא מומלצת. האגסים המשומרים הטובים יותר מגיעים מדרום־אפריקה. באלה שמיובאים ממקומות אחרים אני לא משתמשת, כי הם פשוט לא טעימים. אגסים מיובאים מדרא"פ (ארץ הייצור רשומה על התווית) מצאתי ב"מגה" (כמותג הרשת וגם תחת שם היצרן המקורי), ב"שופרסל" וב"טיב טעם", אבל לא ב"חצי חינם" .

מתכון: עוגה/קינוח שוקולד, טופי ואגסים שיכורים

מצרכים  ל 10-8 מנות בכל תבנית. 20-16 בסה"כ.

  • 1 קופסה חצאי אגסים משומרים, מסוננים היטב
  • 2 כפות רום (או קוניאק משובח, או ליקר אגסים)
  • 100 גרםחמאה, חתוכה לקוביות
  • 75 גרםשוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
  • ⅓ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • ⅓ כוס קמח
  • קורט אבקת אפייה
  • קורט מלח
לתערובת הטופי:
  • 150 גרםחמאה, חתוכה לקוביות
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס ריבת חלב מחלב טרי (השתמשתי בריבת חלב פרימיום של קומידה / קונדיטור)
  • 2 כפות סילאן אמיתי ללא תוספת סוכר
לציפוי הגנאש:
  • ½ כוס שמנת להקצפה 32% שומן
  • 125 גרםשוקולד מריר 60% או 70%, שבור לקוביות
  • 1 כף סירופ תירס בהיר

הכנה

  1. מייבשים את חצאי האגסים בנייר סופג וחותכים אותם לקוביות קטנות. שמים את הקוביות בקערית, מטפטפים עליהן את הרום ומשהים עד לגמר שאר ההכנות. מערבבים מדי פעם.
  2. מחממים תנור לחום בינוני. משמנים היטב 2 תבניות מוארכות 10×30 ס"מ ומרפדים אותן – תחתית ודפנות – בנייר אפייה (אין צורך לשמן את פנים הנייר. שימון התבנית נועד להבטיח שהנייר ייצמד למתכת).
  3. ממיסים יחד חמאה ושוקולד בסיר בינוני מעל להבה נמוכה מאוד. מסירים מהאש, מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים בקיצור – רק עד שהתערובת אחידה.
  4. מחלקים את תערובת השוקולד בין שתי התבניות, מיישרים ואופים במרכז התנור במשך 14-12 דקות, עד שפני המאפים יבשים והמרכז כמעט יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מפזרים חצי מכמות קוביות האגסים על שכבת השוקולד האפויה שבכל תבנית בשכבה אחת צפופה, ומטפטפים עליהן את שאריות הנוזל שנקוו בקערית.
  6. מכינים את הטופי: שמים בסיר קטן בעל תחתית עבה חמאה, סוכר, ריבת חלב וסילאן. מניחים את הסיר מעל המבער הקטן ביותר של הכיריים ובוחשים בכף עץ מעל להבה נמוכה עד שהחמאה והסוכר נמסים לגמרי. מגביהים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים לתערובת לבעבע במשך 5 דקות, תוך בחישה איטית ומתמדת (כדי שהתחתית לא תיחרך). מסירים מהאש וממשיכים לבחוש עוד דקה או שתיים, עד שהתערובת מפסיקה לבעבע. יוצקים את התערובת החמה על קוביות האגסים – חצי כמות לכל תבנית. מצננים לגמרי.
  7. להכנת הגנאש, מרתיחים את השמנת בסיר קטן. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד וסירופ תירס. משהים 2 דקות וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את הגנאש על שכבת הטופי. מצננים ומקררים טוב־טוב, עד שכל הקומבינציה מתייצבת (אפשר להכניס למקפיא לכמה שעות, כדי לזרז את התהליך).
  8. לפני ההגשה מחלצים את העוגה/קינוח מתוך התבנית בעזרת הנייר, מעבירים סכין מסביב, פותחים את הנייר בזהירות וחותכים למנות. אל תצפו לפרוסות חלקות ומסודרות, כי הטופי הרך נוזל קצת לצדדים. לדעתי, זה רק מוסיף למראה מעורר התיאבון, אבל אולי גם זה חלק מהטריפ.

 צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

 

 

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שי:

    מה זה " עוגות כפית" ? ( עוגות הנאכלות בכפית???)

  2. מאת נעמה:

    נראה מעולה,
    אם בכל זאת רוצים להשתמש באגסים טריים – מה הכמות?

    • מאת דנית סלומון:

      בקופסה יש בערך 500 גרם משקל מסונן, שזה 8 עד 10 חצאים גדולים. האגסים אצלנו קטנים יותר, אז 5 עד 7 אגסים בינוניים (שהמשקל הנקי – אחרי הקילוף וניקוי הליבות – יהיה כ-500 גרם). רק קצת סוכר בסירופ – שלא יצא מתוק מדי.
      דנית

השארת תגובה