איזה כייף זה עוגיות חמאה!

יש הרבה אנשים שמספרים לי שהחלום שלהם הוא שעל השיש במטבח תמיד יעמדו צנצנות של עוגיות, כמו בבית של סבתא. זה חלום שממש ממש קל להגשימו, הדבר היחיד שאתם צריכים עכשיו זה ללכת לבחור לכם צנצנת יפה או קופסת פח בשביל האוצרות המתוקים שאתם עומדים להכין איתי. כן, אפשר גם להעזר בילדודס שמשתעממים בחופש הגדול. הם יאהבו להכין איתכם מעדנים לכל המשפחה.

מתחילים?

עוגיות חמאה ולימון / אורן בקר

חומרים:

150 גרם אבקת סוכר

285 גרם חמאה רכה

375 גרם קמח

כפית גרידת לימון

סוכר חום לגלגול העוגיות

אופן ההכנה:

1. להקרים במיקסר בעזרת וו גיטרה, חמאה עם אבקת סוכר.

2. להוסיף את הקמח ואת גרידת הלימון וליצור בצק אחיד וחלק.

3. לגלגל מהבצק גלילים ולקרר היטב במקרר מכוסה בניילון נצמד (אם ממהרים אז במקפיא)

4. למרוח כל גליל בחלבון ביצה ולגלגל בסוכר חום את השוליים.

5. לפרוס את הגליל לעוגיות בעובי של 3 מ"מ.

6. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים.

7. לאפות בתנור בחומם מראש ל-150 מעלות כרבע שעה.

הערה: אם בא לכם להכין עוגיות שוקולד ממירים 40 גרם קמח ב-40 גרם קקאו.

אני מקווה שאתם רצים להכין עוגיות חמאה, לכם ולכל המשפחה!

את הטור השבועי שלי אני מקדיש הפעם למלאכית אמיתית. חברה טובה שתמיד יש לה מילה טובה בשבילי, כמו שלכל סבתא יש עוגיה טעימה בשביל הנכד. למלאך קוראים שירה קפלן וזו ההזדמנות להגיד לה שאני אוהב אותה!

שירה, השיר הזה בשבילך:

שתהיה לכולם שבת של שלום, מטעמים והרבה נחת ומנוחה.

בואו לבקר אותי,

אורן בקר

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאורן בקרכללימאפיםמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (11)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שיר-לי:

    היי אורן
    אוהבת את המתכונים שאתה מעלה לבייגלה.
    רציתי לשאול האם תתאים גרידת תפוז לעוגיות השוקולד?
    תודה לך על התשובה -
    שיר-לי

  2. מאת שרה סרור:

    סוף סוף משהו פשוט..

    • מאת שי:

      " גנבת " לי את התגובה.:) בלי התפלספויות, בלי סיפורים קורעי לב… נהדר ! תודה אורן.

  3. מאת סיסי:

    אורן, תודה רבה, כמו תמיד, אין על העוגיות שלך, תמיד פשוטות לעשייה אולם עשירות בטעם ובמראה.

  4. מאת מרין:

    אין על העוגיות האלה. נקודה.

  5. מאת דנה:

    ראשית, שבת שלום!!
    האם אין צורך בקמח תופח?
    רשמתם שהעוגיות מתפשטות בתבנית…. כלומר תופחות מעט…

  6. מאת הילה:

    האם ניתן לקבל המרה של הכמויות של אבקת הסוכר והקמח שמופיעות בגרמים לכוסות בבקשה ?
    כמה זמן צריך לקרר במקרר ?

    • מאת סיוי:

      150 גר' אבקת סוכר= שקית וחצי (בשקית יש 100 גר').
      375 גר' קמח = 2 כוסות וחצי + 2 כפות קמח. כוסות מדידה בקיבולת של 250 מ"ל.

  7. מאת מיכל:

    כמה עוגיות מתקבלות מהמתכון?
    תודה.

  8. מאת יעל:

    היי,

    רציתי לשאול אם אפשר לוותר על גרידת הלימון מבלי לפגוע בעוגיות כולן…. בעיקר כי אני לא אוהבת שמערבבים לי דברים בעוגיות החמאה שלי. :) אלא אם כן זה שוקולד….

    תודה!

השארת תגובה