מה אפשר כבר לחדש ברוטב לספגטי? מסתבר שהרבה

מה כבר נותר לחדש בספגטי עם רוטב עגבניות? או עם כדורי בשר? מסתבר שיש מה.

מסתבר שתמיד יש אם אתה רק מוכן לפתוח את האזניים.

הלכתי לזלמן בג'י לקנות בשר טחון כי הילדים שלי מגיעים הערב לארוחה והם ביקשו משהו קל.

ספגטי עם כדורי בשר עם קצת יין או בירה זה הכי קל שאני יכול, אמרתי לעצמי.

"טחן לי קילו בשר לקציצות" ביקשתי מדניאל המשורר שעובד שם.

דניאל, שכתב ידו מושך מחמאות מסו אלן בכל פעם שהיא נכנסת לחנות המצוחצחת וקוראת את השלטים הקטנים שדני מצייר.

"גבר עם כתב יד יפה זה נדיר, במיוחד גבר שמנקד" היא נמסה לי בכל פעם. אני משוכנע שסו אלן באה ל"זלמניה" רק בגלל דני והשלטים שלו.

"ותעשה טובה" אני מבקש ממנו "תבחר לי נתחים טובים, הילדים שלי באים. לספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות".

"קורט קינמון ונענע" דניאל עונה לי תוך כדי תוך כדי חיתוך קצוות משלושה נתחים שונים ומהכנסתם למטחנה.

"מה?"

"תכניס לרוטב קורט קינמון וכמה גבעולים של נענע"

"עזוב, אין לי זמן. אני הולך להשתמש ברוטב מהקופסה" ומצביע על הקופסה האהובה עלי.

לרוטב העצלנים שלי קוראים פומודורינה והוא רוטב העגבניות המושלם. הוא צ'אנקי ומתובל להפליא.

בארבע מתוך חמש פעמים הוא בטח יותר טעים ממה שהיה יוצא לי אם הייתי מבשל רוטב עגבניות מאפס.

הבעיה היחידה עם הפומודורינה היא המחיר (25 ש"ח לקופסה) ולכן אני במצוד מתמשך למצוא אותו במבצע. בפעם האחרונה שמצאתי אחד, הצטיידתי ב 6 קופסאות ממנו ב 100 ש"ח. לגמרי סביר.

וזה בדיוק המבצע שארגנתי לכם, בעצם אפילו יותר טוב, אבל פרטים בסוף.

"דווקא בגלל זה, קורט קינמון ונענע". האיש שהכיר לי את הפומודורינה מתעקש.

"ושמע עוד משהו" דניאל ממשיך "נכון שאתה מטגן את הקציצות?"

"נו, ברור".

"אז זהו, אתה לא צריך" דני אומר לי ומספר איך הוא קורץ את הקציצות/כדורים ומסדר אותם בתבנית אפייה, ואז מכניס אותם לרבע שעה של מכת חום בתנור, כדי להיאטם, לשמור על צורתן היפה ובדרך לאצור את כל המיץ בפנים.

"ורק אז תן לתבנית נענוע ושפוך אותם עם כל המיץ שניגר מהם לתוך לרוטב."

אני מת על טיפים כאלו. אני ישר מבין שדני חסך לי התמודדות עם הטיגון ועם התפרקות הקציצות במחבת, שלא לדבר על כל השמן.

"מה אתה שם בקציצה בדרך כלל?" דני ממשיך ושואל אותי.

"בצל מטוגן, מלח ופלפל, פטרוזיליה, ביצה ופירורי לחם".

"תוותר על הביצה, גם על פירורי הלחם" לא צריך אותם "אבל תוסיף כמה עלי נענע לפטרוזיליה".

תגידו, זה לא כיף שיש קצב כזה?

אז הנה קיצור דברי דניאל אורחה בתמונות וטעמים:

מטגנים בצל בסבלנות וקוצצים צרור פטרוזיליה עם חופן עלי נענע.

מערבבים ביד עם מלח ופלפל לעיסה חלקה ויפה


 קורצים כדורים יפים ביד ומסדרים אותם אחד ליד השני בתבנית.

פותחים את קופסת הפלא ושופכים את תוכנה לסיר רחב עם מכסה.

לא לשכוח להוסיף לרוטב – קורט אבקת קינמון וכמה גבעולים של נענע

מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל 250 מעלות למשך 15 דקות
מוציאים את התבנית, נותנים לה נענוע קל, ושופכים את כל הכדורים על המיץ שניגר מהם לתוך הרוטב המבעבע.

מנמיכים את האש ונותנים לכדורי הבשר ולרוטב להתרגל אחד אל השני במשך כשעה.

זהו, אפשר לאכול ככה או עם פסטה.

עכשיו לחדשות הטובות: ביקשנו וקיבלנו מבצע עבורכם בפרימו דלי, המעדניה האיטלקית שבשוק הנמל בתל אביב.

שווה לייק, לא?

עד סוף יולי  כל מי שעשה לייק בתיבה מעל יהיה זכאי ל 2 + 1 על רוטב הפומודורינה שזה אומר 3 קופסאות ב 50 ש"ח  (איסוף בחנות הנמל עם הסיסמא: באתי מבייגלה.)

אני יודע שאני הולך למלא את המזווה בזהב האדום הזה.

ועוד משהו, הבשרים של זלמן יחד עם דרך היין בקניון ג'י במתחם צמרת בתל אביב הולכים לקיים מכירה מטורפת של יין ובשרים ביום שישי הקרוב.  Grand Sale הם קוראים לזה. הייתי פעם ואני יודע שזה כדאי, רק מאד צפוף.

עוד צ'ופר למי שמעוניין, החברים של בייגלה יכולים לבוא לפני ההתנפלות הגדולה כבר מיום חמישי אחרי הצהריים. (הסיסמא – אני מבייגלה)

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredבשרדודי כליפאמתכוניםפסטה

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (19)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת יודית:

    נראה נפלא ( אפילו על סף המריח) תודה על הטיפים וההטבות . רק איפה זה בדיוק ג׳י ? ואיזה בשר הוא בשר לקציצות ????

  2. מאת רותי:

    מתכון נהדר, כמה טוב שאני מטפחת את עציץ הנענע שלי. והבן שלי מוסיף אגוזים קצוצים גס לעיסת הקציצות וזה הופך אותם לקציצות הטובות בעולם.
    באחריות! הפטנט של אפייה בתנור במקום לעמוד ולטגן, גם דיאטטי גם נפלא.

  3. מאת גלית ארוך:

    איזה סוג בשר, לא ציינת …..תודה על הטיספים בייחוד על התנור….

  4. מאת רחל (הרוזנת):

    נישמע מתכון מצויין,
    האם אתה יודע היכן ניתן רכוש את הרוטב מלבד בנמל?
    האם יש רשתות מזון שמחזיקות?

    תודה

  5. מאת טובה:

    קל להכין, קל לזלול ((:
    תודה

  6. מאת מיכל:

    דודי שלום,
    אני רואה שאתה כותב הרבה על בשר.
    גם אני אהבתי בשר מאד עד שראיתי הרצאה של גארי יורופסקי:
    http://www.youtube.com/watch?v=ittFtDAAab0
    ממליצה לך להקדיש כמה דקות כדי להבין שבשר היא התמכרות רעה, בדיוק כמו סיגריות…..
    אין לי ספק שבעתיד יסתכלו על הדור שלנו שאכל גופות של בעלי חיים, כמו שאנו מסתכלים היום על קניבלים.
    כמו כן ממליצה לקור את הספר מחקר סין ממנו עולה שבשר שנרקב במערכת העיכול שלנו, הוא מחולל הסרטן הגדול ביותר.

  7. מאת נועם כהן:

    הכנתי לקרניבורים שלי – יצא מצויין!!!
    הרוטב מומלץ – למרות שהוא משומר. תודה רבה.

  8. מאת עומרי:

    לידיעת הקוראים,

    אתמול מצאתי את הרוטב פומודורינה בשופרסל והוא עלה קצת פחות מ-14 ש"ח… בלי מבצעים ובסניף שופרסל שלי (שנחשבים יותר יקרים משופרסל דיל)

  9. תמונות מהממות.
    עכשיו כמעט חצות ואני אפילו לא רעב ובכל זאת יש ריר שמצטבר בפה.

  10. מאת רותי:

    הי, רק היום התפניתי לחזור. סליחה..:-)
    הכנתי את הקציצות בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה!!!
    מחר ארכוש לי רוטב בחנות בנמל, בינתיים הכנתי רוטב אחר, עם רנמון וגבעולי נענע כמובן, לא שכחתי.
    טעים טעים.
    תודה רבה

  11. מאת גלית:

    11.99 ש"ח לקופסת פומודורינה בשופרסל דיל אקסטרה בנשר…

  12. מאת מזל:

    של איזה חברה זו הרסק העגבניות שציינתם לא רשום………בברכהמזל

  13. מאת ענת:

    שלום דודי
    בא לי להכין אבל יש לי שווארמה נקבה טחון.אפשר להמיר את הבקר בשווארמה או חבל על הטירחה?

השארת תגובה