דוחול-יוספי-צוק מגישים חאפלה של פעם בחיים

ארבעה גברים יושבים על רחוב אבן גבירול ורוקמים חלום. הם חולמים בעיניים פקוחות ובפה מלא ריר, במבט שלהם רצות עיזים וכבשים, הן רצות ומקפצות כל כך מהר, מסלע אל סלע, ממנה למנה, מפנטזיה לפנטזיה שאני, הפסקתי לספור אותן. מה שיהיה יהיה. האמת, שאולי כדאי מראש להרים ידיים ולהכנע, במיוחד אם את אשה חכמה. עזבי אותך מלספור מנות ולחשב קלוריות, דיאטה מיום ראשון ובמקום לספור מנות, לכי תתארגני על קיבה שלישית ורביעית.

לארבעת המתלהבים קוראים דוחול ספדי, יאיר יוספי, תומר צוק ודודי כליפא. הם יושבים מסביב לשולחן העגול, ומלהיבים אחד את השני. 'אני אכין טרטר של כבד טלה בראס אל חנות' אומר יוספי, השף המוכשר מוכשר של מסעדת אלבה ודוחול, המאסטר, אימת הכבשים מנצרת מחזיר לו בקבב הטלה המפורסם שלו וגם מזכיר משהו שקשור לבמיה ומלוחיה. תומר צוק מביא לשיחה ניחוחות של עוף ממולא בבשר טלה ומדבר גם על גדיים בפוייקה.

דודי מבשל את כל אלה ברוטב התלהבות מבעבע. כל פעם שהם קצת נחים ושוקעים בחלויימס הוא מגביר את האש ומתחיל לדבר על הגדי באשכי אביו שהוא אכל אצל תומר צוק, או על הצוואר הממולא הראוי לנשיקות של דוחול או על סלט הלחם האלילי של יאיר יוספי, שבגללו הוא פוקד את מסעדת אלבה על בסיס שבועי.

אל תדברו איתם על רתיחה עדינה. אלה אם הם לא מעשנים חצי עדר וגולשים עד גדותיהם עם כמויות מופרכות של אוכל, הם לא נרגעים. שיתלהבו, שישתוללו, שישחקו הנערים לפנינו, העיקר שיהיו מבסוטים. כי כשהם מאושרים, יש סבירות גבוהה מאד שגם אנחנו והקיבות שלנו נחייך מדופן אל דופן.

ואני? אני הרועה הקטנה מן הגיא או בעצם המבוגרת האחראית. זו שתחטוף התמוטטות עצבים עד שכל חולמי החלומות הכשרוניים האלה יתכנסו במקום אחד ויעשו את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב – לבשל. בהתחלה כתבתי מה כל אחד מכין, אחר כך הפסקתי כי איבדתי קשב וריכוז, וגם הם. יאללה, שיתפרעו. למי אכפת. העיקר שהם יגיעו ביום שישי, 27 ליולי בשעה 13:00 לדיאנא בנצרת.

אתם בטח שואלים למה כל החגיגה הזו מגיעה לנו? (חייבים סיבה לכזאת מסיבה) אנחנו חוגגים יחד איתכם את לידתו של "בייגלהפאס" הבייבי החדש שלנו. כרטיס המועדון הקולינארי שיתן הטבות טעימות ושוות במיוחד לכל האכלנים, הבשלנים והגרגרנים.

אבל למי שבכל זאת רוצה קווי מתאר כלליים של החאפלה המטורפת הזו שדוחול-יוספי-צוק-כליפא מארגנים לכם, קבלו הצצה לתפריט ולמה שבכל זאת הצלחתי לכתוב:

לא צריך לבחור, צריך רק לדעת איך לתכנן את זה שתאכלו מהכל כי אנחנו ספרנו 20 מנות.

להקת החימום כוללת:

לאפות, פלפל חריף עם שמן זית, זיתים שחורים וחציל מקדוס (מוחמץ)

תאנים בלבנה חריפה ושמן זית

פלאפלים עם סומסום

קובה קטנה מוגשת על יוגורט עיזים

סלט טבולה

חציל בלאדי שלם עם טחינה שחורה

מלוחייה מבושלת בציר עוף

בשר טלה ריחני מוקפץ עם צנובר מוגש על חומוס

טרטר אוכף טלה בחסה

סביצ׳ה כבד טלה וראס אל חנות

טמפורה של ירקות מהשוק של נצרת

סלט לחם וגבינה צרקסית

ולפני המנה העיקרית, סוג של מרענן חיך – הרקדנית!

כדי לפנות קצת מקום בבטן ולהזיז קצת את העכוז וגם כי אין כמו שר סנדה שמוציאה מהגברים עינטוזים משהו משהו… קבלו אותה. כי היא בעצם הרועה האמיתית שאחרי נוהים אפילו התיישים הכי עיקשים וסרבנים.

ועכשיו – לעיקריות! כי הרי לשם כך התכנסנו…

קבב טלה על שיפוד ברזל עם עגבניה ובצל על האש

רצועות סינטה עגל מוגש על מצע במיה בשמן זית שום וגבינת פרמיזן

טלה קצוץ עטוף בעוף במעשנת

גדיים בפויקה


ולפני פיזור – שיהיה מתוק בפה:

כנאפה

מלבי עם דובדבנים

פירות העונה

קפה מבושל ותה צמחים

ועם מה נוריד את כל הטוב הזה?

לימונדה ביתית, סן פלגרינו, מים מינרלים

הרבה הרבה עארק קעוואר נצרתי

יינות של יקבי רקנאטי שמלווים אותנו בשמחות הכי גדולות שלנו

כמה כל הטוב הזה עולה?

250 ש"ח לסועד, אוכל חופשי, שתיה חופשית וחברה… הכי הכי טובה.

למי שלא מעוניין לנהוג, יש גם אוטובוס מפואר שייקח אתכם לנצרת ובחזרה.

מתי? יום שישי 27.7.2012 בשעה 13:00

כתובת? מסעדת דיאנא  מלון גראנד ניו, שכונת מוטראן, נצרת.

עכשיו צריך למהר ולהבטיח מקום כי מספרם ממש מוגבל הפעם.

יאללה, אני הולכת לספור גדיים וטלאיים, אל תפריעו לי בספירה. דוחול, יוספי, צוק וכליפא, רק קדישמן חסר פה…


לצערנו, המקומות לאירוע אזלו.
אנא הצטרפו לרשימת ההמתנה וניצור איתם קשר אם ייתפנו מקומות


דואר אלקטרוני *
שם *
טלפון נייד *
מספר מקומות דרוש *


RSSתגובות (11)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת יפה נבו:

    ואני חשבתי שכרטיס המועדון מקנה לנו הנחות כלשהן. כל האירוע עולה 300 שח נסיעה הלוך חזור ועוד 500 שח לזוג. כלומר תענוג של 800 שח. בעצם בייגלה עושים טוב לעסקים ולעצמם, לא לחברים. ואתם מתייחסים לאירוע כפתיחה של המועדון.
    מאכזב .
    כי מי צריך 80 מנות? תנו לנו מנות שאנשים נורמליים יכולים לאכול במחירים לחברי מועדון ואז נרגיש שיש ערך למועדון הזה. נכון להיום עושה רושם שהמועדון מיועד לאנשים שאוכלים בלי הפסקה, צריכים המון מנות ובהמון כסף. גם בלי המועדון הנחשק אפשר להנות באותה מסעדה בנצרת במחיר זול יותר.
    אני סקרנית לדעת מתי נקבל אירוע סעודה במחיר זול מהמקובל ולא יותר יקר.
    בכל אופן אני מאחלת לכם ליהנות מהארוחה. כפריקית של אוכל, המנות נראות נפלא וטעמם לבטח משובח. בזה לפחות מבינים כליפה ושות'
    שיהיה לכולנו שבוע נפלא

    • יפה יקירתי,

      לא נבון לשפוט כל ארוחה לפי רק דבר אחד – העלות שלה.

      אנו שמחים לאפשר לחברי הקהילה שלנו להינות מחוויות מעולות גם ב 100 ש"ח לארוחה.

      אם תחשבי על זה, תביני ששוויה האמיתי של החאפלה המדוברת היא ללא ספק יותר מ 500 ש"ח לאדם (כולל כל האלכוהול) וברור שאינה מתאימה לכולם. דעתי האישית היא שלחוויות חד פעמיות כאלו אין ממש מחיר. אבל אני בטוח שבמשך הזמן תמצאי הרבה הזדמנויות לחגוג איתנו.

  2. מאת אילנה:

    הי,
    ברצוני לדעת עד איזו שעה מתקיים האירוע?
    תודה

  3. מאת שיר:

    הזמנתי שני כרטיסים לי ולבעלי.
    האם ניתן להזמין חברים שאינם בסבב ואין להם כרטיס בייגלה פאס (דרך הכרטיס שלי??).
    אשמח לתשובה מהירה..

  4. מאת אנני:

    כמה דברים שחסרים לי: לאבנה, חומוס טחינה של דוחול…
    האם יהיו גם הדברים הפשוטים והטובים לצד המנות המורכבות?
    אני והקרניבור מחכים לאירוע!!!

  5. מאת דודי:

    למה אנחנו בחו״ל?
    פעם ראשונה שאני מצטער….
    תבלו ותהנו!
    יאללה בשמחות!

  6. מאת אליאור:

    נראה ונשמע באמת סוף הדרך… בדיוק דיברנו על זה שצריך להגיע למסעדה בקרוב, ועל הסניפים החדשים שנפתחו לאחרונה (או שכבר לא כ"כ לאחרונה…).
    לצערי, המחיר קצת גדול עלינו הפעם, למרות שבאמת נראה שהולכת להיות חגיגה…

השארת תגובה