פיננסייר מרווה ללא גלוטן

קרב ענקים מתנהל בימים אלו אצלי במטבח. בפינה הימנית עומד לו לבן ובוהק מזגן טורנדו עילי עם נורות דיגיטליות שמספרות לי כמה קשה הוא עובד. בפינה השמאלית שקוע בתוך הארון ניצב התנור- שחור ועייף, בלי צגים דיגיטליים ובלי חראטות, עובד בלי הפסקה כאילו היה ילד סיני במפעל של נייקי.

ובין שני אלו אני מדלגת, נמסה מול התנור ומתייבשת תחת המזגן תוך כדי סינון עצבני של: למה לא יכולתי להיות כמו כולם וללכת לעבוד במשרד ממוזג???  קשה לייצר אוכל אלגנטי ופוטוגני באמצע זירת הקרב על מזג האוויר אצלנו בדירה. השוקולד מסרב לשתף פעולה עם הטמפרור, הקצפת צונחת רגע אחרי ההקצפה והדבר היחיד שמוצלח הוא לחם המחמצת שתופח מרוב אושר.

בנסיון נואש לייצר קצת אלגנטיות החלטתי לדמיין. לחלום שאני בכלל בצרפת, שעכשיו בכלל סתיו, או אביב, ואני יושבת לי באיזה בית קפה פריזאי מלא שיק ואלגנטיות, אוחזת בספל ה"קפה אולה" שלי עם אצבעות מטופחות ומניקור מתוקתק, לוגמת מעט ואז מנשנשת איזו עוגייה עדינה ונימוחה שמונחת על צלוחית חגיגית. כשהפנטזיות על ערים אלגנטיות יותר מלוות אותי, נכנסתי למטבח להכין את העוגייה הזו מהחלומות.

ברגע שהוצאתי אותן מהתנור- כיביתי אותו, ביקשתי מהטועם הראשי שיכין קפה במכונה המהממת שלו, ועברתי לשבת מתחת למזגן בגופיה. המניקור יחכה לחופשה הבאה…

מתכון: פיננסייר מרווה ללא גלוטן – תמר פלג

מצרכים

  • 115 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 60 גרם שקדים טחונים
  • 30 גרם קמח אורז לבן "אופק מן הטבע"
  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 4-5 עלים של מרווה קצוצים דק דק

הכנה

  1. בקלחת קטנה מבשלים את החמאה עד שהיא הופכת להיות חומה ובעלת ניחוח אגוזי. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
  2. בקערת המיקסר מניחים את כל החומרים היבשים ואת המרווה הקצוצה, ומערבבים קלות.
  3. מכינים תבנית לעוגיות- אם יש לכם תבנית לעוגיות פננסייר אז משמנים אותה, ואם לא, משמנים תבנית שקעים רגילה.
  4. מחברים למיקסר את חיבור הפדל (גיטרה) ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים פנימה את החלבונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. בודקים שהחמאה נעימה למגע ומוסיפים אותה לתערובת בזרם איטי. אחרי שהוספנו את כל החמאה מגבירים את מהירות המיקסר ומערבבים לכמה דקות עד לקבלת עיסה דלילה ואחידה.
  6. את השלב הבא הכי קל לעשות בעזרת שקית זילוף, אבל אפשר גם בעזרת כף או מצקת קטנה. ממלאים את השקעים של התבנית עד לגובה של 1.5-2 סנטימטר.
  7. אופים ב180 מעלות לכ15 דקות עד שהפננסיירים יציבים וזהובים. מצננים היטב לפני שמוציאים מהתבנית.
האותיות הקטנות:
בקיץ אני ממליצה להעביר את אבקת הסוכר דרך מסננת דקה כי יש לה נטייה להתגבש מהלחות ואז מתקבל מאפה עם גושי אבקת סוכר בתוכו.
יש הבדלים משמעותיים ברמות הטחינה של הקמחים של היצרנים השונים. אני משתמשת בקמחים של "אופק מן הטבע" תמיד. ולצורך הגילוי הנאות, אני גם עובדת עם המפעל במגוון שיתופי פעולה כאלו ואחרים.

~~

לאתר המגדניה של תמר, לחצו כאן.

רוצים עוד מתכונים ללא גלוטן? בבקשה!

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredללא גלוטןללא גלוטןמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגיותתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת הילה רוזנפלד:

    חייבים מרווה? לא אוהבים אצלי.

  2. מאת תמר פלג:

    אפשר גם בלי :)

השארת תגובה