מעדן פסיפלורה שוקולד מריר עם קציפת שוקולד לבן

איזה ימים חמים ואיזה קיץ מתיש עובר עלינו במדינתנו הקטנטונת. אבל אין, אין על פירות הקיץ הנהדרים שנערמים בכל השווקים. תאנים, אפרסקים, אגסים, פסיפלורה. הכל צבעוני ומזמין. מתי הייתם בשוק לאחרונה? חוויה שעושה טוב על הלב. ואחרי השיטוט בשוק והזיעה והצעקות, איזה תענוג לרענן את עצמנו במיקפא פירות, מעדנים נימוחים וכל מיני מתוקים שמחייכים לנו את היום.

מעדן פסיפלורה שוקולד מריר עם קציפת שוקולד לבן/ אורן בקר

מעדן פסיפלורה שוקולד מריר

130 גר חלב

195 סמק שמנת

4 יח חלמונים

60 גר סוכר

240 גר שוקולד מריר

אופן הכנה

מרתיחים חלב עם שמנת טורפים בקערה חלמונים עם סוכר היטב.

משווים טמפרטורה בין הנוזל הרותח לתערובת החלמונים מחזירים לבישול עד ל 85 מעלות (קרם אנגלייז).

שהנוזל הגיע ל85 מעלות שופכים לתוך השוקולד מריר ומערבבים לקרם חלק.

שופכים הקרם לכוסות מרטיני ומקררים היטב.

מוס שוקולד לבן ופסיפלורה

100 גר שוקולד לבן

40 סמק מיץ פסיפלורה

1 יח חלמונים

30 גר סוכר

190 גר שמנת מתוקה

אופן הכנה

מרתיחים מיץ פסיפלורה שופכים לשוקולד לבן..

מערבבים בקערה סוכר עם חלמונים יוצרים גאנש חלק.

מקררים היטב הקרם.

מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ומחברים פנימה לקרם חלק..

שופכים הקרם מעל הקרם הראשון ומקררים היטב.

מקשטים המנה עם קרם שנטילי שמורכב מ 100 גר שמנת מתוקה מוקצפת עם 10 גר אבקת סוכר…

את הרשומה הזו אני מקדיש באהבה לאיש מוכשר שפתח מקום מיוחד. השבוע יצא לי לאכול ארוחת ערב ניפלאה אצל שף צעיר ומוכשר מאין כמותו. שמעתם על תמיר חכים? הבחור הזה פתח עם שותף ואחיו מסעדת-בר ששמה "טריולה".

זה לא סתם בר אלא כזה שבכל מנה מרגישים את מגע השף היוצר, שממש, אבל ממש אוהב את מה שהוא עושה.

מסעדת "טריולה" הממוקמת בפתח תקוה בקריית מטלון היא מקום ששווה ביקור וטעימה. יושבים שם אנשים יפים שנהנים מאוכל נפלא, אלכוהול משובח ויחס חם ואוהב.

את מעדן הפסיפלורה הקייצי והמפנק הזה אני מקדיש באהבה רבה לכל אוהבי הפירות והמתוק ולמקום הניפלא הזה שהסב לי אושר רב בימים של עבודה כל כך מאומצת.

"טריולים" בהצלחה! וגם השיר הזה בשבילכם!

שבת שלום, מלאה אנשים שאתם אוהבים וטעמים.

שלכם,

אורן בקר

 http://orenbecker.co.il

קטגוריות:: Featuredאורן בקרמתוקיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אני:

    זה נראה ממש טוב אבל פסיפלורה לא הקטע שלי… יש אפשרות להחליף במשהו אחר?

  2. מאת reli:

    האם אפשר להחליף את הפסיפלורה בפרי יער כלשהוא?

השארת תגובה