עוגת אננס הפוכה – רטרו נטול גלוטן

לפני כמה שבועות נעמה פרסמה פה מתכון לעוגת אננס הפוכה, מרשימה כזו, כמו של פעם- וישר עשתה לי חשק. קודם כל, יש לי חולשה לכל מה שקשור באננס, ושנית אני מאוד אוהבת עוגות שהן יחסית פשוטות להכנה אבל מרשימות במיוחד.

חיכיתי להזדמנות המתאימה להכין אותה, בכל זאת, זו לא עוגה שמכינים סתם כך. ואז הגיע הרגע וגיסתי ביקשה ממני להכין בדיוק עוגה כזו ליום ההולדת של גיסי. הסתבר לי שעוגת אננס שכזו הייתה העוגה החביבה על ילד היומולדת עוד כשהיה ילד קטן, ורף הצפיות היה גבוה. אתגר נוסף עמד בפני. מעולם לא טעמתי את העוגה הזו גם עם גלוטן, כך שיכולתי רק לנחש איך היא אמורה לצאת.

הכנתי שלוש עוגות, רק כדי לוודא שזה באמת יוצא לי כמו "הדבר האמיתי".  לפני שיצאנו למסיבה, התלבטתי איזו מהן לקחת, והאם לקחת רק אחת. ברגע האחרון החלטתי לצמצם את הסיכון ולקחתי את זו שנראתה לי המשכנעת ביותר. נרגשת מאוד ארזתי את העוגה בקופסא חגיגית ויצאנו לכיוון מסיבת יום ההולדת, בדרך עצרנו לקנות מיכל של קצפת כדי להשלים את אווירת הרטרו.

העוגה חוסלה! זה לקח אולי עשר דקות, שבמהלכן הסתובב הטועם הראשי עם מיכל הקצפת וריסס את הצלחות של כולם בהנאה מרובה, והעוגה נגמרה כלא הייתה. ולילד היומולדת הבטחתי להכין שוב את העוגה הזו, הפעם רק בשבילו.

אני ממליצה לכם להכין מראש שתיים, שיהיה.

מתכון: עוגת אננס הפוכה ללא גלוטן / תמר פלג

מצרכים

  • חצי כוס סוכר לקרמל
  • קופסא גדולה של טבעות אננס משומר
  • דובדבנים מסוכרים
  • 4 ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • 40 גרם שמן
  • 120 גרם קמח "קונדיטור"

הכנה

  1. בסיר קטן-בינוני, כבד ויציב, מניחים את חצי כוס הסוכר, ושופכים מעל את המיץ מקופסאת האננס המשומר עד שהמיץ מכסה את הסוכר. מבשלים עד לקבלת קרמל בהיר. עדיף להפסיק את הבישול מוקדם מאשר לשרוף את הקרמל…
  2. שופכים את הקרמל לתבנית עגולה. אני השתמשתי בתבנית אלומניום חד פעמית. מסדרים את האננסים על הקרמל, ומקשטים בדובדבנים במרכז כל אננס וגם קצת מסביב.
  3. מכינים את הבצק:
  4. מקציפים היטב את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד. איך יודעים שהוא יציב מספיק? מנתקים את המקצף ו"מציירים" סרט על הקצף. אם הסרט שוקע ישר לתוך התערובת, צריך להמשיך בהקצפה. אם הסרט נשאר כמה שניות ורק אז מתמוגג אל תוך התערובת, אפשר להפסיק.
  5. שופכים לתוך הקערה את השמן ומחצית מכמות הקמח ומקפלים. חשוב לוודא שאין שמן או קמח על תחתית הקערה. מוסיפים את שארית הקמח ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מפזרים את התערובת בעדינות מעל האננס ומשטחים. אופים בחום של 180 מעלות כ25 דקות, עד שהבצק זהוב ויציב.
  7. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ואז הופכים אותה על צלחת ומגישים עם קצפת.
האותיות הקטנות:
יש לשים לב שהדובדבנים המסוכרים מתאימים לשימוש ולא כתוב עליהם איזה "עלול להכיל גלוטן" או משהו בסגנון.

לאתר המגדניה של תמר

לעוד מתכונים נפלאים ללא גלוטן

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניכלליכשרללא גלוטןמתכוניםעוגותתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נתנאלה:

    האם ניתן להשתמש בדובדבנים טריים במקום?
    לא משתמשים בצבעי מאכל אצלנו..

  2. מאת תמר פלג:

    אפשר.
    כדאי לגלען אותם, וסביר שזה לא יצא כל כך בוהק.
    אפשר גם לוותר על הדובדבנים- הם בעיקר לקישוט.

  3. מאת sima b:

    תמר.. תודה על המתכון..
    לאנשים בריאים אין מושג כמה חשובה הפינה הזאת.

  4. מאת varda:

    סליחה, אבל מה זה – קמח "קונדיטור".
    ניתן להשתמש בקמח רגיל (לאלה שאין רגישות לגלוטן) ? אין צורך באבקת אפיה?
    תודה. נראה נהדר וקל להפליא.

  5. מאת גלית:

    האם ניתן להשתמש בקמח רגיל במקום קמח "קונדיטור" ?

השארת תגובה