אורן בקר מכין לשבת פחזניות עם ליבת קצפת

כמו בחיים, העטיפה בפחזניות חשובה, אבל הכי חשוב זה אוצר הקרם שבליבה. אני אוהב שלפחזניות שלי יש הרבה נשמה, הרבה מילוי ומעט עטיפת בצק, קלילה ועדינה, כמעט לא מורגשת שעוטפת את המלית. נראה אתכם עומדים בפיתוי ולא נותנים ביס ענק בפחזניה…

אז בואו נלמד להכין פחזניות!

פחזניות / אורן בקר

מצרכים לפחזניות:

½  ליטר מים

250 סמ"ק שמן

5 גרם מלח

10 גרם סוכר

עד 9 ביצים (על פי רוב צריך פחות)

375 גרם קמח

מעט גרידת לימון

כפית תמצית וניל

הכנת הפחזניות:

מרתיחים בסיר עמוק מים, שמן, מלח וסוכר.

ברגע שהנוזלים רתחו מוסיפים מיד את הקמח ומערבבים היטב היטב בכף עץ. טיפ חשוב: לפני שמוסיפים את הקמח, הורידו את הנוזלים מן האש. הוסיפו את הקמח והחזירו לאש לערבוב מהיר.

מעבירים את הבצק למקסר עם וו גיטרה.

מתחילים לערבל במהירות בינונית, ובהדרגה מוסיפים את הביצים הטרופות. מוסיפים לאט לאט ולא בבת אחת. הבצק מוכן כאשר הבצק יוצר "שפיצים" על וו העירבול.

בדרך כלל לא צריך את כל כמות הביצים. חשוב להיות "רגישים" לבצק ולעצור בדיוק כשהבצק יוצר גדילי בצק כלפי מטה.

עכשיו הגיעה תור שקית הזילוף וגם תור היצירתיות.

על תבנית עם נייר אפיה אתם יכולים לזלף גלגלים, כוכבים, פסים ובעצם כל צורה תתקבל בברכה.

בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות אופים את הפחזניות כעשרים דקות עד שהן מזהיבות. הבצק יתפח והפחזניות יהיו קלות וחלולות.

ומה מכניסים לתוך הפחזניה?

קרם שנטילי קלאסי:

מצרכים:

200 גרם שמנת מתוקה

20 גרם אבקת סוכר

כף אבקת פודינג אינסטנט וניל

אופן ההכנה:

מקציפים יחד במקסר עד לקבלת קרם תפוח ויציב.

מזלפים לתוך הפחזניות.

את הפחזניות ניתן לקשט בגנאש שוקולד, בקרמל, פיסטוקים או באבקת סוכר.

את הטור השבועי אני מקדיש באהבה והערכה עצומה לאשה יקרה, שלקחה אותי יד ביד והפכה אותי לאיש רזה שאוהב את עצמו ומחייך כל יום מול הראי. דליה צימרמן משומרי משקל, שלקחה אותי ואת כוח הרצון שלי יד ביד עד למשקל הכבוד בשומרי משקל. אשה מדהימה שאוהבת אנשים ומבינה אותם. דליה – תודה! המקום שלך בלב שלי מובטח!


שבת שלום, מלאה כל טוב כמו פחזניה…

שלכם,

אורן בקר

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאורן בקרכללימאפיםמתוקיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת זיוי:

    איך מכינים קרם קצפת בטעם קפה?

  2. מאת עופר ההולנדי:

    "הוסיפו את הקמח והחזירו לאש לערבוב מהיר."

    כמה מהיר?? 5 דקות?
    יותר?
    פחות?

    תודה לעונים

השארת תגובה