אפיה ללא גלוטן: עוגת שוקולד וחומוס

סדר היום אצל סבי וסבתי בבית הוא חלום אוטופי של אנשים רבים.

ארוחת הבוקר הוגשה ב- 7:30, קפה בשעה 10:00, ארוחת צהריים של שלוש מנות בשעה 13:00, בין שתיים לארבע מנתקים את הטלפון ומתפנים למנוחת צהריים, ואחר הצהריים שותים קפה או תה עם פרוסת עוגה מול ערב חדש, וחותמים את היום בשעה 20:00 עם ארוחת ערב קלה, שהסתיימה בדיוק בזמן כדי להספיק למהדורת מבט בתשע.

את סדר היום הקפדני ניהלה סבתא שלי ביד רמה, ממש כמו שהייתה מנהלת את חדרי הניתוח והמרפאות שבהן עבדה כאחות לאורך השנים. בהתאם לכך, המקפיא שלה תמיד נראה כמו בית מרקחת, גדוש בקופסאות ואריזות המסודרות בסדר מופתי מוכנות לשעת הצורך.

בכל יום נתון תוכלו למצוא אצל סבתא במקפיא קופסאות עם מרק עוף לטיפול במקרי שפעת, הצטננות או חולי, נתחי עוף ובשר למי מהנכדים שיגיע רעב, עוגה לבנה עם פצפוצים שהנכד הקטן אוהב, טורט תפוז למקרה שיגיע אורח מפתיע ומלאי של "עוגה שחורה" שיהיה לשלוח עם הנכד הגדול לחבר'ה שלו בבסיס, שכבר מהשבוע השני של הקורס מבקשים שיביא מהעוגה של סבתא שלו.

הרבה נחמה מצאתי תמיד בידיעה שהמקפיא תמיד מלא, ושאם אני רוצה לבוא לארוחת צהריים אני פשוט צריכה להתייצב בדלת לקראת השעה אחת.

ואז, בוקר בהיר אחד, סבא שלי התחיל את היום כמנהגו, השכים קום, הלך לחדר הכושר- ולא חזר. איש בריא ופעלתן בן 86 וחצי, התיישב לו על אחד המכשירים במכון ועצם את עיניו.

עוד לפני הלוויה, ולפני השבעה, ולפני שבכלל הבנו מה קורה סביבנו, סבתא שלי כבר שלפה את העוגות מהמקפיא, שיהיה לאורחים שיבואו. במשך כל ימי השבעה, התעקשה שהנכדים שלה לא יאכלו אצל סבתא אוכל שאנשים אחרים הכינו, וכל יום הפשירה עוד ועוד ממאגרי החרום שבמקפיא לטובת ארוחת הצהריים המשותפת של הנכדים.

בסוף השבעה המקפיא היה ריק, וגם אנחנו. במהלך השבועות שעברו מאז סבתא מילאה אותו מחדש. בדרכה המופלאה חידשה את הרפואות הסודיות שנמצאות בו דרך קבע והחזירה אותנו לשגרה חדשה המבוססת על נקודות אור קטנות שכאלו- מרק עוף, עוגת שוקולד ואהבה.

המתכון הזה הוא לעוגת שוקולד דומה לעוגה השחורה של סבתא, רק בלי גלוטן ובלי חלב, יש בה טריק מפתיע, ששומר עליה עסיסית ונימוחה גם אחרי שלושה ימים על השיש.

המתכון מתאים לשתי תבניות אינגלייש קייק חד פעמיות מנייר.  אתם מוזמנים לעטוף אחת מהן בנייר כסף, להדביק מדבקה "עוגת שוקולד" ולשמור בהקפאה לעתות משבר.

מה צריך?

250 גרם שוקולד מריר מומס

4 ביצים

150 גרם סוכר (כדאי דמררה, לא חובה)

5  גרם (חצי שקית)  אבקת אפייה

400 גרם גרגירי חומוס מקופסא- מסוננים ושטופים.

איך מכינים?

במעבד מזון עם חיבור סכין מניחים את גרגירי החומוס, הסוכר והביצים. מפעילים במהירות גבוהה עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים פנימה את אבקת האפייה והשוקולד וממשיכים לערבב עד שכל השוקולד נטמע בתערובת והיא חלקה וקרמית.

מחלקים את הכמות באופן שווה בין שתי תבניות אניגליש קייק.

אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. העוגה צריכה להיות רכה למגע,יציבה ולא יבשה. אם יש ספק- עדיף להוציא אותה כמה דקות לפני מאשר כמה דקות אחרי. במקרה "הגרוע" היא תהיה לחה ונימוכה אפילו יותר.

אם רוצים להקפיא את העוגה, מחכים עד שהיא תתקרר לחלוטין, עוטפים היטב בנייר כסף ומקפיאים. מפשירים מחוץ למקרר- לוקח לה בערך 5 שעות להפשיר, תלוי כמה חם בחוץ.

האותיות הקטנות:

בשוקולד המריר- חשוב לוודא שעל האריזה לא כתוב "מכיל רכיבים מזעריים של גלוטן" או משהו בסגנון. בדר"כ שוקולד כשר לפסח הוא בסדר.

אם אתם מכינים את העוגה למי שרגיש ללקטוז, יש לוודא שהשוקולד כשר פרווה.

תמר פלג. קונדיטורית.

כשהייתי קטנה חלמתי להיות מפיקת טלוויזיה עסוקה וחשובה. את שנות נעוריי העברתי בפיתוח החלום הזה, עד שיום אחד אחותי הקטנה אובחנה כחולת צליאק. אני בתגובה ארזתי את מטלטלי ונסעתי ללמוד קונדיטוריה ב”קורדון בלו” בלונדון.

לפני כשנה הקמתי את "המגדניה של תמר- חטאים ללא גלוטן".

אני אופה ומבשלת לפי הזמנה חטאים ומטעמים ללא גלוטן, ובין לבין גם כותבת, מצלמת ומשקה את העציצים.

לאתר המגדניה של תמר, לחצו כאן.

לעוד מתכונים ללא גלוטן, לחצו כאן.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםללא גלוטןללא גלוטןמתכוניםעוגותתמר פלג

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. כל הכבוד על היוזמה. נחוצים יותר מתכונים ללא ll
    גלוטן ומתכונים מעניינים לצמחוניים וטבעונים ים.

    מירי רונן

  2. מאת שירי:

    יש לי ילדה צליאקית ואני כאם שחווה איתה את כל הקשיים מודה לך על המתכון ולכבוד החופש הגדול שתינו נאפה עוגת שוקולד. תודה לך!!!

  3. מאת סיגל:

    מרגש, מקסים ונראה נורא טעים. תמשיכי לכתוב כל כך יפה ולהביא רעיונות טעימים לאלו שלא יכולים להנות מהכל.

  4. מאת betty:

    האם ניתן להחליף את החומוס בבננות מעוכות?
    נ.ב: הצלחת ממש יפה.

  5. מאת תמר פלג:

    אפשר לנסות להחליף את החומוס בבננות, אבל אני משארת שהתוצאה לא תצא יציבה כל כך.
    הייתי מוסיפה בננה למתכון הזה או מנסה להמיר עד מחצית מכמות החומוס בבננה.

    אשמח לשמוע איך יצא :)
    תמר

השארת תגובה