אורן בקר אופה לשבת עוגת שמרים במילוי חלבה וסילאן

יש ניחוחות של בית. מאפי שמרים נותנים לכל בית בו הם נאפים את החמימות והרכות שנלווים אליהם. אני אוהב לראות את הבצק תופח והכי אוהב לשחק עם הבצק, ליצור צורות, להשתגע עם המליות… אין גבול ליצירה!

הפעם החלטתי לפנק אתכם בעוגת שמרים קלאסית במלית שאני אוהב במיוחד – חלבה וסילאן. אתם כמובן יכולים להכניס לבצק הנהדר הזה מלית אחרת, זו רק הצעה… אבל יש לי הרגשה שביס מהעוגה העסיסית הזו עם מתיקות הסילאן והחלווה יתאימו גם לכם מאוד.

עוגת שמרים עם חלבה וסילאן – אורן בקר

(שתי תבניות ארוכות)

מצרכים:

560 גרם קמח מנופה

8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (במרקם קרמי)

2 ביצים שלמות

שלושת רבעי כוס חלב

כפית מלח

כפית גרידת לימון

כפית תמצית וניל

למלית:

ממרח חלבה

סילאן

עוד שילובים מוצלחים למליות:

ממרח חלבה עם ממרח תמרים, ממרח חלבה עם חמוציות, ממרח תמרים עם אגוזים, מלית גבינה עם צימוקים, ממרח שוקולד עם דובדבנים או עם שוקולד צ'יפס ועוד ועוד…

אופן ההכנה:

  1. בקערת המערבל נערבב את כל החומרים עם וו הלישה. נלוש את כל החומרים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני. חשוב לבדוק את מירקם הבצק ולראות שהוא לא יבש ולא חסרים נוזלים.
  2. מניחים את הבצק בקערה ומכסים אותה בנילון נצמד ומחוררים אותו מעט. משהים למנוחה של מינימום 30 דקות.
  3. לאחר המנוחה מחלקים הבצק לשני כדורים שווים מרדדים כל כדור למלבן. מורחים מעל ממרח חלבה ומזלפים מעל סילאן. מגלגלים לגליל ויוצרים צמה. ניתן גם לחתוך לשושנים. תשתוללו!
  4. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומתפיחים עוד כחצי שעה בתא תפיחה.
  5. לפני האפייה מורחים ביצה ומפזרים מעט סוכר גבישי (אם רוצים).
  6. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.

הערות: ניתן להשתולל בגיזרת הצורות וגם בגיזרת המילוי. אפשר להכין מילוי שוקולד, אפשר להחליף את הסילאן בחמוציות. תהיו יצירתיים!

את העוגה הזו ואת השיר אני מקדיש לרינת להב שחוגגת יום הולדת. לאלופה הזו אני שולח שיר שאני כל כך אוהב.



אשמח לקרוא את חוויות האפיה שלכם, ואם יש לכם שאלות, אשמח לענות.

שבת שלום לכולכם!

באהבה,

אורן בקר

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםאורן בקרכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (18)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מירב:

    היי,
    נשמע מעולה , האם אפשר לקבל את המידות גם לפי כוס ולא רק לפי גרם ?
    תודה

  2. מאת ריקי:

    העוגה נראית מדהים ואני בהחלט ינסה אותה. שאלה כללי תבנוגע למילוי של עוגות שמרים (אניעושה המון כאלה) איך יודעים עמה מילוי לשים? כמה ממרח שמים או כששמים קקאו כמה צריך לשים כדי שגם לא יהיה חסר וגם לא יהיה מתוק מידי וגם שלא יבעבע ויגלוש החוצה באפייה. בקיצור איך יודעים מתי זה מושלם? :)

  3. מאת נעמה:

    היי,
    מה אפשר לשים במקום החלב?
    את כל החומרים שמים יחד???

    תודה מראש!!!

  4. מאת ruth:

    שלום נראה מעולה!
    במצרכים כתוב 2 ביצים האם הכוונה אחד לבצק ואחד למריחה מעל ??
    תודה מראש,

  5. איזה שוקולד הכי טוב להשתמש לעוגת השמרים?
    ואם אין תא תפיחה. מה לעשות?
    אשמח לתשובה כדי שאוכל להכינה לשבת!!!!!

  6. מאת נוקה:

    היי אורן..
    יש לך מילוי טוב עם פרג?

  7. מאת אתי:

    הי אורן, אחלה מתכון. רציתי לדעת, יש אפשרות לשלב פרי בקראנץ? כמו שזיף למשל? זה מרטיב מדי את הבצק?ועם מה ? עם טוב טעם או פטיסייאר? אשמח מאוד לתשובה. המון תודה רבה. :)

  8. מאת רבקה:

    שלום רב
    אני אופה מהמתכונים הנהדרים שלך אני גם צופה בתוכנית שלך בטלויזיה יש לך דברים מדהימים
    המשך ככה רבקה

  9. מאת נוגה:

    בוקר טוב אורן.
    נראה מצויין. סליחה על הבורות… מה זה תא תפיחה. עושה המון דברים עם שמרים ומעולם לא השתמשתי בתא תפיחה. תודה ויום נפלא.
    נוגה

  10. מאת נוגה:

    עוגה מדהימה… יצאה פיצוץ.. תודה

  11. מאת אורלי:

    אהלן! זה נראה טעים ומתכון מעולה אבל אפשר לתרגם את המתכון לכמויות בכפיות וכוסות?

    תודה רבה

    אורלי

  12. מאת חן:

    דירת סטודנטים בלי מיקסר :// אפשר ללוש את הבצק ביד ???

    • מאת מוטי שורץ:

      ברור שאפשר ויוצא מצויין!!!
      רק יש דרך –
      את הקמח מנפים לתוך קערה, עושים גומה ומכניסים את השמרים / שמרית לתוכה. מכסים ואת כל שאר הרכיבים מפזרים מסביב.
      מוסיפים מעל את כמות המיים הדרושה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק.
      מוציאים וממשיכים ללוש על משטח מקומח עד לקבלת בצא אחיד והומוגני. אם יש צורך יש להוסיף עוד מאט מיים.

      בהצלחה

      מוטי – אדריכל וקונדיטור.

  13. מאת רחל:

    אורן שלום
    האם ניתן ניתן להמיר את החמאה בשמן?
    תודה

  14. מאת שוש:

    אפשר לקבל מידות לפי כוסות אין לי משקל … נראה כל כך טעים

  15. מאת ענת:

    שלום רב
    עדיין לא הכנתי עוגה זאת אך בכוונתי להכינה יש רק בעיה אחת למה המתכון אינו כתוב גם בכוסות אני אופה המון ויש לי בעיה עם הגרמים תודה מראש

השארת תגובה