חיתוכיות חלבה ושוקולד צ'יפס: טעמת? שילמת!

כשהחום בחוץ מגיע לדרגה של "עזבו אותי ממטבח ומבישולים, תנו לשכב מתחת למזגן," זה הזמן לעבור לעוגות מינימום־עבודה־מקסימום־טעם. ובתרגום לשפת המעשה: זה הזמן לחיתוכיות חלבה ושוקולד־צ'יפס – טעימות בטירוף, מהירות הכנה, קלות לשינוע ונוחות להחזקה. אלא מה, מרגע שטעמתם, אין דרך חזרה. פשוט אי־אפשר להפסיק לזלול עד שגומרים את האחרונה שבהן. והמחיר? בליטרות (בשר).

בדיוק בשביל זמנים כאלה אני מקפידה להחזיק בערכת ההישרדות המטבחית שלי חטיפי חלבה וניל במשקל100 גרם  – אלה הפשוטים, באריזה אטומה, שקונים בסופרמרקט ב־3-2 שקלים ליחידה – ושקית שוקולד־צ'יפס. כל השאר הם מצרכים בסיסיים שיש תמיד בבית, כמו חפיסת חמאה רכה (עניין של חצי שעה מחוץ למקרר), ביצה אחת וקמח.

חיתוכיות חלבה ושוקולד־צ'יפס

 

 

מתכון: חיתוכיות חלבה ושוקולד־צ'יפס

מצרכים

  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 100 גרםחלבה־וניל
  • ¾ כוס שוקולד־צ'יפס (לבדוק טוב־טוב שמדובר בשוקולד אמיתי – שרשום על האריזה "נטיפי שוקולד" ולא "בטעם שוקולד". נטיפי ה"בטעם", מבחינתי, אינם ראויים לשימוש)

הכנה

  1. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 30×23 ס"מ (אני משמנת בשאריות הדבוקות לצד הפנימי של עטיפת החמאה) ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. מערבלים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל במשך דקה או שתיים. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב.
  3. מנפים פנימה את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומערבלים רק עד שמתקבל בצק כמעט אחיד שמתאסף בפירורים גדולים.
  4. מגררים את החלבה על מגררת גסה (חורים גדולים!) ומוסיפים לבצק יחד עם השוקולד־צ'יפס. מערבבים במיקסר במהירות נמוכה רק כדי לפזר את החלבה והשוקולד בין פירורי הבצק.
  5. משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ככל האפשר, ומשתדלים שהשוקולד־צ'יפס יהיו מפוזרים בשטח ולא יתרכזו במקום אחד. חותכים את הבצק לריבועים בסכין חדה (החיתוך המוקדם מקל מאוד את החיתוך אחרי האפייה).
  6. אופים במרכז התנור במשך 25 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים מעט והמרכז יציב למגע. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים במשך 10 דקות. מכוונים את התנור לחום נמוך (140 מעלות).
  7. חותכים את העוגה לריבועים לפי חתכי הסימון ומחזירים את התבנית לתנור ל־20 דקות, כדי לייבש את הריבועים (אם מעדיפים עוגיות רכות יותר, אפשר לקצר את משך הייבוש). מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. הריבועים מתקשים עוד יותר במהלך הצינון. מאחסנים בקופסה אטומה.

 צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (13)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שיר-לי:

    היי דנית
    האם ניתן להחליף שוקולד במשהו אחר?
    אני נמנעת מלתת לילדים שוקולד..

  2. מאת נירה:

    בהזדמנות זאת = רציתי להודות לך על ספר הקציצות
    קניתי לשתי הכלות שלי שאינן בשלניות,
    ובזכותך הן התאהבו במטבח. ממליצה על ספרייך לכל מי שמכיר אותי.

  3. מאת חן:

    אני בדיוק בדרכי להכינן, אז אשמח לתשובה מהירה!
    בפעם הראשונה בה חותכים את העוגה [ס' 5] – אמורים ממש לחלק אותה לריבועים? כי אם כן, לאיזה חיתוך התכוונת בסעיף האחרון? (:

    תודה רבה והמשך שבוע מקסים, חן (:

    • מאת דנית:

      כן חן. חותכים ממש, לכל העומק. החתך קצת נסגר באפייה בגלל התפשטות הבצק, אבל קל יותר לחתוך מחדש לאורך קווי החיתוך הקודמים כשהמאפה עוד חם, בלי שהמאפה יתפורר בזמן החיתוך.
      דנית

  4. מאת שרית מור:

    אפשר להמיר אתה החלבה בממרח חלבה?

  5. מאת דרור רות:

    שלום אני מאד נהנת מהתכונים וגם אפיתי די הרבה רצית לבקש אם יש אפשרות לשלוח לי למייל שלי מתכונים לאפיה בעיקר עוגיות עם שמן במקום חמאה או מרגרינה אודה לך מאד תודה רות

  6. מאת מיכל:

    ממממ חלבה… ינוסה הסופ"ש :)

  7. מאת ruthi:

    אצלנו לא כ"כ אוהבים חלווה.במה ניתן לשנות את המתכון?/לווותר עליו?

  8. מאת מלכה ברכה:

    אם אופים בתבנית שמיועדת לבראוניס לשחרר מהמחלק ולאפות לפי ההוראות בסעיפים 6,7 או אפשר להשאיר בתבנית לצנן ואז ןהמשיך לאפות. או להוריד את החום ולאפות.

השארת תגובה