קציצות לוקודניס – הקציצות הכי טובות בעולם!

אתם מסתכלים על קציצת הדגים הכי טעימה בעולם.

היא עסיסית ביותר ועם מרקם של דג ולא של משהו טחון. היא מתקתקה מבפנים ושרויה ברוטב אסיאתי חרפרף שעוטף אותה מבחוץ.

תיכף אתן לכם את המתכון שלה, אבל קודם כל אני רוצה לגלות לכם סוד.

אחת מחנויות הדגים הכי טובות בארץ נמצאת בכלל בתוך סופרמרקט.

זו חנות הדגים של שמיל בסניף קניון ארנה של הסטופ-מרקט.

קחו את כל מה שאתם יודעים וזוכרים על מחלקת דגים בסופרמרקט ותזרקו לפח.

הממלכה של שמיל היא משהו אחר בכלל. זו חנות בתוך חנות. ממלכה של טריות, מבחר ושירות.

למשל, באיזה עוד סופר או חנות דגים אתם יכולים לבקש שיקצצו לכם את הדגים?

כן, לא שיטחנו לכם אותם במטחנה עד דק ויעלימו את הטעם בדרך, אלא ייקצצו עם סכין לחתיכות קטנות קטנות כדי שבבית תוכלו לטעום טעם של דג עם מרקם של דג.

זה מה ששמיל תמיד עושה כשאני מבקש ממנו.

פעם, לפני הרבה שנים, שמיל החליט לפנק אותי וקצץ לי גם זנב של לובסטר יחד עם הלוקוס והדניס.

זו היתה פצצה. טעמו המתוק של בשר הלוקוס ריחף מעל טעמו של הלוקודניס והיה ניגוד נפלא לחריפות של רוטב העגבניות שהכנתי באותו יום.

לפעמים דברים נהדרים יוצאים כשמשחקים עם אוכל. ואתמול זה קרה שוב. שיחקתי באוכל וקיבלתי משהו נפלא בחזרה.

בזמן שלקח לשמיל לקצץ לי את הדגים טיילתי לי בסטופ-מרקט וחיפשתי לעצמי רעיון לרוטב.

פתאום ראיתי קוקוס שלם מקולף ועטוף לו בניילון וידעתי שאני מסודר.

 

אז מה צריך לארבע מנות של קציצות הדגים הכי טובות בעולם?

כחצי קילו נטו של פילטים מלוקוס ודניס (חצי חצי) טריים וקצוצים גס. אנחנו צריכים להגן על טעמו של הדג ובשום אופן לא לטחון אותו.

שני בצלים גדולים

חופן צנוברים

קוקוס טרי (אפשר גם שבבי קוקוס קלויים)

כף גדושה של פירורי לחם

ביצה אחת

צרור כוסברה טרייה

כף גדושה של משחת קארי אדום

קופסת שימורים של קרם קוקוס

פלפל חריף (אדום או ירוק)

מלח ופלפל

ועכשיו למלאכה:

הכנת התערובת לקציצות:

קוצצים את הבצלים דק ומתחילים לטגן על מחבת רחבה. בתחילה (כ 10 -20 דקות) על אש קטנה ללא כל שמן. פשוט כדי לשחרר נוזלים. לאחר מכן הגבירו את הלהבה והוסיפו מעט שמן למחבת.

הוסיפו למחבת את שבבי הקוקוס שחתכתם מהקוקוס והמשיכו לערבב. אם לא בא לכם להתעסק עם קוקוס טרי או שלא מצאתם אחד, בפיצוציות מובחרות אפשר לקנות שבבים קלויים, ממותקים וממכרים של קוקוס. זה הזמן לזרוק חופן מהם למחבת.

ממשיכים לערבב ובמחבת נפרדת קולים חופן צנוברים עם ממש מעט שמן עד שהם משחימים קלות. שימו לב שלא יישרפו לכם. זה קורה בקלות.

כשהבצל מקבל גוון ענברי עמוק מוסיפים לתוכו כף סוכר, ממשיכים לערבב ותוך כדי שופכים  למחבת גם את הצנוברים.

מכבים את האש ונותנים ל'סוכריה' להצטנן.

בואו נרכיב קציצה מושלמת

בקערה:

דגים קצוצים

צרור כוסברה שטוף וקצוץ דק

שתי כפות גדושות של פירורי לחם/גריסיני

סוכריית בצל/קוקוס/צנובר

ביצה

מלח פלפל

לערבב היטב. אין כל בעיה לאכול את התערובת במצבה זה, אבל מומלץ להתאפק.

עכשיו, תחשבו על מישהו שאתם אוהבים ותתחילו לקבב לו או לה קציצות בגודל הזה:

לכסות את הכלי ולהכניס את הקציצות למקרר לכשעה.

שלב הטיגון והכנת הרוטב

מטגנים את הקציצות קלות עד להשחמה קלה מכל צד במעט שמן.

 מוציאים את הקציצות מהמחבת ושמים בצד. זה מבחן אופי עכשיו, כי במצבן הנוכחי אלו בטח קציצות הדגים הכי טעימות שאי פעם אכלתם. אבל הלכנו על קציצות ברוטב, לא?

אני לא עמדתי בפיתוי ואכלתי שתיים.

זרקו לתוך המחבת את פרוסות הצ'ילי, קצת קוקוס חתוך דק והוסיפו מעט שמן.

לזה מוסיפים במהירות כף גדושה של משחת קארי אדום ואת תכולת קופסת הקרם קוקוס ומערבבים עד לקבלת נוזל בעל גוון אחיד. מצמצמים למחצית על אש גדולה ומחזירים את הקציציות למחבת.

 ממשיכים לצמצם את הרוטב והופכים את הקציצות מידי פעם שייתרגלו להן. זה מה שמתקבל:

 אני לא יכול לחשוב על דרך טובה יותר לאכול את הפלא הזה מאשר על מצע של אורז לבן ומהביל.

בתיאבון!

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדגיםדודי כליפאמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (14)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דני מובשוביץ:

    מעורר השראה!!!

    האם יעבוד גם עם סלמון ודניס? או כל דג אחר פחות יקר מלוקוס?
    יש המלצות?

    תודה מראש.

    • מאת לבשל בקלות עם רות:

      לוקוס הוא דג יקר מאוד ובעמנו אנו חיים.
      קציצות דגים נפלאות אשר אני ניסיתי מדג קרפיון ודג טונה ויצא לי נפלא.
      צריך לחשוב על המחר
      באהבה רבה קרוואני רות

  2. מאת ציפי:

    הקציצות נראות טעימות . אני מסכימה גם לגבי המרקם. אצלי

    במיקסר יש טחינה גסה ויציאת הבשר דרך פתחים גדולים.

    מנסיון קל מאוד לקצוץ דגים טריים ללא עור ועצמות.

    אני מבינה שחנות הדגים של שמיל מצוינת.אבדוק אותה בהזדמנות

    שאהיה בסביבה.

    אם אתה ממליץ על מוצריה אולי תשתף אותנו גם בעלות ובכמות?

    ממש כמו שאתם נוהגים במסעדות.

    אנחנו מאכילים משפחה.

  3. מאת טובה:

    ג'קי – אני עושה תמיד "קאט&פייסט" לקובץ WORD ומדפיסה.

    דודי – מתכון קליל והכי מתאים לסעודת צהריים קייצית, ובמיוחד לחובבת דגים שכמותי! פשוט נפלא… תודה ((:

  4. מאת לילך:

    האם ניתן לאפות את הקציצות בתנור במקום לטגן? אם כן, כמה זמן?

  5. באמת אחת מחנויות הדגים הכי טובה בארץ
    ולשמיל כל הכבוד,
    הקציצות עושות רושם נפלא, האם ניתן באפיה ולא בטיגון?

  6. מאת יולי:

    יצא מאוד מאוד טעים!!!!!!!!!!!

  7. מאת שירה:

    אין על שמיל בעולם!
    הוא אדם מקסים, מצחיק ולא יאמן כמה כיף לקנות אצלו דגים.
    תשאלו אותו למתכון לדגים על האש- הוא אלוף!

  8. מאת אזרח ותיק:

    לא פעם אני ניתקל בכותבי מתכונים המצוידים בערמות של כסף מהמערכת בה הם עובדים ומפוצצים אותנו במתכונים עם חומרי גלם יקרים שרק חלק קטן מהציבור יכול להרשות לעצמו . כדאי אולי להבא לציין בכל מתכון כמה עלו חומרי הגלם ? והאם ניתן להשתמש בתחליפים פחות יקרים עם אותה תוצאה סופית ? אני מכיר את המקום של שמיל והוא אולי איכותי אבל מאוד יקר . דבר נוסף, העולם מחולק לשתי קבוצות , אחת מתעבת כוסברה והשניה לא יכולה בלעדיה . הפתרון = לציין תמיד- אלטרנטיבה .

  9. מאת חיה:

    לא הצלחתי להשיג,
    האם יש תחליף?
    אוכל להשתמש בתבלין?

  10. מאת חיה:

    הכוונה, כמובן, למשחת הקארי, אותה לא הצלחתי להשיג,

  11. מאת אורה:

    דודי, אתה כותב נפלא.
    הרוטב לא חריף מידיי?

  12. מאת רן:

    פשוט קציצות מעולות.
    הכנתי אותן מדניס ואינטיאס ויצא פשוט נפלא

    תודה על המתכון

השארת תגובה