אורן בקר אופה לשבת: עוגת היער השחור, קלאסיקה בלבוש עדכני

בימים בהם הקיץ לוהט ואני מחפש את שעות המזגן או לחילופין את שעות השקיעה מול גלי הים יש לי רצון לקצת אירופה. לאיזה יער עבות, עם עצים עתיקים שמצלים ומקררים את ההולך בשביליו. הכמיהה לקור שלא שייך בשום פנים ואופן לקיץ הישראלי החם שלנו שולחת אותי לעוגת היער השחור הישנה והטובה.

כקונדיטור שעושה ומלמד מתוקים, אני תמיד חושב מה יהיה הטרנד הבא? איך אקח איזה קלאסיקה ואהפוך אותה למשהו יותר חדשני ומיוחד? לאחרונה החלטתי שאני מתרגם את כל עוגות הרטרו הישנות והטובות, למשהו קצת יותר עדכני וחדשני.

עוגת היער השחור זו עוגה שמזכירה לי את הילדות ואת המטבח של אמא וסבתא. בראוניז פאדג'י נעים ועשיר, השילוב עם מרמלדת דובדבנים ומוס שוקולד יוצר עוגה נפלאה ומיוחדת שמתאימה לכל עונות השנה והיא תענוג גדול לאופה ולכל הזוכים לטעום.

לפני שאתם מתחילים בהכנות כדאי שתקראו את המתכון היטב. חשוב שתשקלו את המרכיבים במשקל. למתכון זה יש להצטייד במד חום למטבח, הוא ישרת אתכם היטב וזו השקעה מצויינת לכל מי שנכנס קצת יותר ברצינות לעולם האפיה.

עוגת היער השחור – קלאסיקה בלבוש עדכני / אורן בקר

שלב ראשון: בראוניז

חומרים לבראוניז:

180 גרם חמאה

90 גרם שוקולד מריר 70 אחוז

145 סמק ביצים שלמות

205 גרם סוכר חום בהיר

85 גרם קמח

145 גרם ברס (אגוזי לוז מסוכרים טחונים דק)

70 גרם דובדבני אמרנה

אופן הכנת הבראוניז:

להמיס על בן מרי חמאה ושוקולד.

לערבב ביצים וסוכר חום בהיר בקערת נירוסטה עם מטרפה ידנית, מערבבים עד להמסת הסוכר.

לחבר לשוקולד והחמאה המומסים את תערובת הביצים.

לקפל פנימה את החומרים היבשים כשהם מנופים ולבסוף להוסיף הברס בתנועות קיפול.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות כעשרים דקות או קצת יותר, תלוי בתנור, עד שהבראוניז מתייצבים אך לא מתייבשים.

שלב שני: מרמלדת דובדבנים

חומרים למרמלדה:

140 גרם דובדבנים קפואים או דובדבני אמרנה (רצוי לטחון למחית)

5 סמק מיץ לימון טרי

10 גר סוכר+4 גר פקטין

2 גרם ג'לטין+12 סמק מים

30 גרם טרימולין

אופן הכנת המרמלדה:

לחמם בקלחת את מחית הדובדבנים עם מיץ לימון וטרימולין.

לאחר שהנוזל חם להוסיף תוך כדי בחישה פקטין מעורבב עם סוכר ולבחוש יחד.

לאחר מכן להוסיף ג'לטין מומס במים ולערבב היטב.

לצקת מיד מעל הבראוניז האפוי, ליישר את הציפוי ולהקפיא.

שלב שלישי: קרם אנגלייז

חומרים לקרם אינגלייז:

140 סמק שמנת מתוקה

140 סמק חלב

2 יח חלמונים

2 כפות סוכר

כך מכינים קרם אינגלייז:

בסיר קטן מרתיחים חלב עם שמנת וחצי מכמות הסוכר.

לערבב חלמונים עם שארית הסוכר, להשוות טמפרטורות ולבשל ל85 מעלות.

שלב רביעי ואחרון: מוס שוקולד מריר

חומרים למוס השוקולד המריר:

340 גרם שוקולד מריר

200 גרם קרם אנגלייז מבושל ומוכן חם.

1 כפית ג'לטין +2 כפות מים

250 סמ"ק שמנת מתוקה

אופן הכנת המוס והרכבת העוגה:

להמיס שוקולד מריר לשפוך לתוכו קרם אנגלייז חם להמיס יחד לגאנש חלק.

להמיס ג'לטין במים ולהוסיף פנימה. לקרר את הקרם ל-35 מעלות.

להקציף שמנת מתוקה קלה לקפל פנימה ולצקת על עוגות הבראוניז הקפואות.

אפשר לקשט במקרונים, קצפת, דובדבנים טריים וכו'.



אני מקדיש הפעם את העוגה להוריי הנפלאים, ציפי וגדי, שמלווים אותי לאורך כל הדרך ותמיד אוהבים ותומכים.

"הללויה" מוקדש לכל מי שלקח על עצמו אתגר במטבח, לא פחד והצליח. שיר שיש לו כל כך הרבה משמעות!

שתהיה לכולכם שבת מקסימה וטעימה!

באהבה,

אורן בקר

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאורן בקרכלליכשרמתוקיםמתכוניםעוגה לשבתעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת alina:

    כול שבוע מחכה למתקונים שלך

  2. מאת חנה תדהר:

    אם אתה אופה כמו שאתה כותב, מדויק ונעים זה בטח מופלא :-)

השארת תגובה