אני כבר מצאתי את המשקה הקיצי שלי

כשנכנסים לארמון התה ( Le Palais des The ) בדיזנגוף פינת גורדון מאד קל להחמיץ את מיכל התה הקר שעומד בכניסה מסיבה פשוטה, זו אחת החנויות היפות ביותר בתל אביב.

פשוט ארמון אסתטי של תה.

אבל כששארל פקין, מלך התה של תל אביב שואל אותי אם בא לי לטעום אני אומר כן. אני צמא ואני לא ביישן. אני למעשה אחד מאלו שיכול לחסל בלי בושה צלחת של דוגמאות בחנות שוקולד.

אתם שמתם את זה פה בשבילי לטעום, לא?

וזה בדיוק מה שקרה גם אצל שארל.

פשוט מילאתי לעצמי כוס אחרי כוס אחרי כוס. הייתי צמא. אבל יותר מזה, התה היה מדהים. בדיוק מה שהרופא רשם לקיץ הישראלי.

אני יודע שאני לא מחדש דבר בזה שתה קר זה משהו טוב, אבל בארמון התה המלך חלט באותו יום תה יסמין קר, וזו סיבה לכתבה.

עד היום הזמנתי ג'זמין טי רק במסעדות סיניות. מהיום זו האינפוזיה שלי בקיץ.

אם לא תנסו לא תבינו למה.

 

את זה למעלה אני רקחתי בעצמי.

רוצים לדעת איך עושים תה קר כמו שצריך?

בארמון התה של המלך שארל אפשר לקנות פילטרים מיוחדים וליצור איתם שקית תה ענקית. בשביל כל ליטר תה צריך כ 8 כפיות עלים ירוקים. מה שמחזיק אותם יחד זו שקית הפילטר.

"זה מצוין לבוקה גרני" שארל אומר לי ואני רושם את הטיפ המעולה במוח.

זורקים את הפילטר עם עלי התה לקנקן ומוסיפים ליטר מים. אני הוספתי מינרלים.

 לא להתפתות לחלוט את התה במים חמים כי לאחר הקירור תקבלו נוזל עכור הרבה פחות יפה.

נותנים לזה לעמוד ככה בטמפרטורת החדר בדיוק חצי שעה.

מוציאים את השקית ומכניסים את הקנקן למקרר.

אחרי שעתיים מתחילים לשתות וחוזר חלילה.

שיהיה לכולנו קיץ מרענן.

ואגב, שארל הבטיח שכל מי שיגיד שהוא בא מבייגלה יקבל 10% הנחה

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. היינו שם לפני כמה זמן, דיברנו עם שארל (המקסים), קנינו אחלה דברים והסבירו לנו בדיוק איך להכין תה קר לתפארת הקיץ הישראלי.

    איזה יופי לראות מותג בינלאומי שעושה עלייה לארץ כמו שצריך, עם חנות יפהפייה כמו באירופה, מקצועיות ואדיבות.. כיף!!

השארת תגובה