פאי שזיפים מלוח – מתוק, ריקוד קטן של טעמים

הפעם בא לי לצאת מהקווים וקצת להשתגע. מה יש? הקיץ פה, הדוכנים מלאים בפירות הקיץ הצבעוניים והחמוצים מתוקים, אז בואו נחגוג את השפע וקצת נשתגע. אני רוצה לאפות איתכם מאפה שיש לו כמה טעמים. מתוק-חמוץ מהפרי, מלוח מהבצק וקצת חריף-מתוק מהגבינה בה תשתמשו. כל ביס שתקחו מהמאפה הזה הוא חגיגה וקשת של טעמים שמתפוצצת בפה.

את הקיש הזה אפשר להכין עם כל מיני פירות. אני בחרתי בשזיפים, אבל אתם בהחלט יכולים להכינו עם תאנים, אגסים או אפרסקים. אין גבול ליצירה במטבח, בזה אני דוגל. אל תפחדו לנסות, רק טוב יוצא מזה.

פאי שזיפים וגבינות / אורן בקר

החומרים לשתי תבניות פאי בקוטר 20

מצרכים לבצק:

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

חלמון אחד

200 גרם קמח מנופה

12 גרם סוכר

6 גרם מלח

40 סמ"ק מים

אופן הכנת הבצק:

1. להקרים במקסר עם וו גיטרה את החמאה ולהוסיף תוך כדי ערבול את החלמון.

2. מוסיפים את יתר החומרים היבשים כשהם מנופים תוך כדי ערבול.

3. מוסיפים את המים ומערבלים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

4. על משטח מקומח יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.

מצרכים למלית:

6 שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות

לקישוט: כף סוכר חום, 150 גרם מוצרלה מגוררת.

לרוטב הבשמל:

1 ליטר חלב

100 גרם חמאה

100 גרם קמח

בצל

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

עלה דפנה

100 גרם גבינה מגוררת וחלמון (הופך את הבשמל לרוטב מורנה)

הכנת רוטב הבשמל:

1. לצורך הכנת הרוטב אנו זקוקים לשני סירים קטנים.

2. להרתיח חלב עם הבצל והתבלינים.

3. בסיר השני להמיס חמאה. לאחר שהחמאה מבעבעת, משאירים אותה על האש ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד.

4. לאחר שהחלב רותח יש לשפוך אותו בהדרגה לרביכה של החמאה והקמח ולערבב היטב עד לקבלת קרם סמיך וחלק.

5. מוסיפים את הגבינה המגוררת ואת החלמון ומערבבים היטב.

הרכבת הפאי:

1. מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו מעט ביד עד שהוא נוח לעבודה.

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים אותו לתבנית או לרינג. מצפים יפה את התבניות וחותכים את קצוות הבצק הנותרים.

3. מורחים את רוטב הבשמל על תחתית הבצק.

4. מסרים את פרוסות הפרי על רוטב הבשמל.

5. מפזרים מוצרלה מגוררת מעל.

6. זורים מעט סוכר חום מעל המאפה.

7. אופים בתנור שחומם מראש בחום 170 מעלות כ-25 דקות עד שהמאפה שלכם מקבל גוון יפה, זהוב ועמוק.

8. מצננים מעט ואוכלים עם סלט ירוק.

וכמו ריקוד הטעמים המיוחד במאפה הזה, ככה הנשמה רוקדת כשאני שומע את השיר הזה.

שהנשמה שלכם תמיד תרקוד, אמן!

שבת שלום לכולכם.

אורן בקר – סדנאות שף. בואו לבקר אותנו!

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שירי:

    שאלה לאורן בקר:יש לי ענבים בבית האם ניתן להחליף שזיפים בענבים?

  2. מאת דנה ב:

    איפה אפשר לקבל מידע על הסדנאות?
    ראיתי פירסומיי אלבומים בבייגלה וניראה מאוד מגרה. האם יש גם סדנאות בימי שישי?

  3. מאת אלה הראל:

    איזו סוג של גבינה מגוררת להוסיף לבשמל? (אני ישר חשבתי על קשקבל, האם גם לזה התכוון המשורר?)

  4. וואו, הפאי הזה נראה מדהים.

  5. מאת ערן:

    שלום,
    אני מאוד אוהב את האתר וכמובן נהנה מהמתכונים האיכותיים והמדהימים של אורן בקר.
    הערה קטנה וחשובה, לא ברור לי מדוע הכמויות של המתכון הן ל-2 טארטים…
    אשמח אם להבא תביאו לאתר כמויות לקינוח אחד ולא לכמה, כי זה לא הגיוני שאנשים בבית יכינו כמויות שמכינים בקונדיטוריות ומאפיות…

  6. מאת דנה:

    המתכון נראה נפלא. אשמח אם הכמויות יהיו בכמויות כמו כוס, כף, וכו' ולא בגרמים .

  7. מאת אפרת:

    המתכון, כמו רוב מתכוניך, נפלא.
    אבל- האם לא חלה טעות ביחס הכמויות? 150 גר חמאה מול 200 גר קמח?
    תודה,
    אפרת

השארת תגובה