להאכיל את החור: כריך סלט ביצים

יום שלישי בערב. הילדים חזרו לאמא, ורק שיירי ארוחת הערב החטופה שלהם – חביתה, ירקות חתוכים, לחם אחיד, קוטג' וגבינה צהובה, עומדים כתזכורת למה שהיה כאן ויותר מזה – למה שעכשיו.

הידיים רוצות להרפות. הגוף רוצה לזרוק את עצמו על הספה. להיכנע.

פתאום דפיקה בדלת. ז'תומרת, בג'ימייל. זו נעמה והיא רוצה לדעת אם הפוסט מוכן. מצחיק, כי אני מוכן להישבע שברגע שסיימתי לקרוא את ההודעה, הקיבה שלי שיחררה קרקור עמוק כזה, מיואש. קריאה שמודעת לקיום השווא שלה, אך עדיין נשמעת.

את הביצים כבר בישלתי מראש, יחד עם ארוחת הערב של הילדים. זה בעצם השלב הכי ארוך בלהכין סלט ביצים, והיחיד שדורש מיומנות כלשהי, כי טיימינג זה הכל, וכשמבשלים ביצה יותר מדי, החלמון שלה הופך אפור והיא אסורה לאכילה. כל השאר זה קאט אנד פייסט, משחק ילדים.

אז עכשיו, כשנשאר רק לערבב את כל החומרים, להכניס שתי פרוסות לחם לטוסטר ולהרכיב את הכריך, אני מתפנה לחשוב איפה הטוויסט בכל הסיפור.

אצל סבתא שלי העוקץ טמון בשמיר הקצוץ, בחיתוך הגס של כל המרכיבים, בעומס יתר של מיונז ובמלפפון החמוץ שלא מסתפק בליווי מהצד של הסלט, וקופץ ראש פנימה.

אצל איציק ורותי זה הבצל המטוגן שמעטר כמו כתר מלוכה אנגלי את ראשי הביצים והלחם שמכיל את כל זה. ואצלי, כמו שחקן פוקר שמבין שיד טובה מזו הוא כבר לא יקבל הערב, אצלי זה All in. ותוסיפו לזה סלרי.

רק אחרי שאני מנגב עם האצבע את מעט התערובת שגלשה מהכריך לקרש החיתוך, אני מבין שזה היה צריך לקרות. הנחמה הקטנה הזו בקצה היום החזירה את כל הז'יטונים הביתה. בתיאבון.

כריך סלט ביצים 

מתכון: כריך סלט ביצים

מצרכים

  • 5 ביצים
  • צרור קטן של שמיר
  • שני גבעולי סלרי
  • ארבע פרוסות עגבניה דקות
  • בצל לבן
  • שני מלפפונים במלח
  • 5 כפות מיונז
  • כפית חרדל
  • מלח ופלפל
  • שתי פרוסות לחם שיפון
  • שמן זית

הכנה

  1. מבשלים את הביצים במים מומלחים 10 דקות בדיוק מרגע שהאש דולקת. מסירים מהאש, מצננים מעט, מקלפים ומועכים בקערה עם מועך תפ"א או במזלג.
  2. קוצצים את הסלרי, המלפפונים והשמיר. מוסיפים לקערה.
  3. מערבבים יחד עם המיונז, החרדל, המלח והפלפל. מניחים רגע בצד.
  4. מכניסים את הלחם לטוסטר לשלוש דקות בחום מקסימלי
  5. מטגנים בצל פרוס דק במעט שמן זית, עד להשחמה.
  6. מערבבים חצי מהבצל המטוגן עם תערובת הביצים.
  7. מרכיבים את הכריך: על פרוסה אחת של לחם מורחים מתערובת הביצים. מעליהם מניחים פרוסות דקות של עגבניה. מעל שכבה נוספת של ביצים ולסיום מעט מהבצל המטוגן שנשאר במחבת. סוגרים עם הפרוסה השנייה וחוצים לשני כריכים באלכסון.

ערן מחלו, בן 39, מעצב ווב, צלם ובלוגר מגבעתיים.

את "נישנוש הוא האויב" העליתי לאויר ב-2009, אחרי התנסות קצרה כטבח ב"צפון אברקסס" ומתוך רצון לחלוק חוויות מכל מיני תחנות קולינריות שעברתי בחיים.

אני מושפע מאוד ממטבחים בסיסיים ופשוטים ומשפים שיודעים להפוך חומרי גלם זמינים וטובים ליהלומים.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםמתכוניםסלטיםסנדוויצ'יםערן מחלו

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה