TEST

לכבוד שבוע הספר: מיכל בן סימון ממליצה על הספר "מיקי שמו – המיטב"

לכבוד שבוע הספר העברי, הזמנו כמה מגולשי בייגלה להמליץ על ספרי הבישול והאפיה האהובים עליהם.

מיכל בן סימון, בשלנית ואופה נהדרת, מנהלת משרד ייצוא חומרי פלסטיק ממוחזרים, ממליצה בחום על ספר האפיה של מיקי שמו.

מיקי שמו – המיטב

וכך כותבת מיכל:
בחרתי להמליץ על הספר "מיקי שמו – המיטב", מאחר וכבר כמה שנים שאני עוקבת אחרי ה"אבולוציה" של האומן המוכשר הזה. עוד מהימים שבהם כיכב בפינה קבועה בתוכנית של "אודטה", כבר אז הוא הצליח להקסים אותי בדרך המיוחדת שבה הוא מלמדומעשיר את הצופה בו בעוד ועוד טיפים לאפייה מוצלחת. כשהוא מעביר מתכון, הדברים נראים כל כך קלים, שאין סיכוי שלא לרצותלקום לעבר המטבח, ו"לקסום" יצירות של ממש מבצק.
הספרים שלו מוגשים בשפה נעימה והוראות ברורות ומלווים בתמונות כל כך מציאותיות שקשה שלא להושיט את היד ולנסות לגעת.
מתוך כל השפע הרב שמיקי שמו מציע, בחרתי להמליץ על המתכון של קראנץ השוקולד וקראנץ החלבה.
על אף היותי מלאת תעוזה, בעיקר ככל שזה נוגע לבישול ואפייה, בצקי שמרים היו בעברי מקום שאליו לא ניגשתי בקלות ראש. החשש שהבצק לא יתפח כראוי, או שהעוגה תצא יבשושית וחסרת מרקם, גרמה לי לגשת לסוג הזה של הבצק לעיתים מאד נדירות.
ואז הגיע אלי הספר…
ההסברים המפורטים והתמונות עם כל שלב, החדירו בי מוטיבציה אדירה וניגשתי ישר לאחד המורכבים. גם בצק. גם מילוי. גם צורה. והצליח לי! במשך הזמן העזתי והחלפתי את סוגי המליות. זיווגתי בין ריבות מלאות עסיס לאגוז כזה או אחר, ותמיד עם תוצאה מנצחת.
מאז, אני מוצאת את עצמי חוזרת שוב ושוב לאותו סוג ריחני ורך של בצק. כזה שתמיד גורף קריאות התפעלות מהרגע בו הריחות מתחילים להתפזר בחלל הבית ועד לבי האחרון, שנעלם מהר מדי…
בפעם הבאה שאתם בחנות הספרים, קחו לכם את הספר של מיקי שמו. אתם תהנו ממנו!

 

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת לימור ע:

    ספר מעולה כל מתכון יצא מצויין (בניגוד לכמה ספרי בישול אחרים….). מיקי שמו עילוי!!!

השארת תגובה