מה כבר צריך בשביל בלאדי מרי אסיאתית-סיציליאנית מושלמת?

"הסוד הוא בלימון" ג'והן מקאיי הבריטי מלמל לעברי תוך כדי מזיגת ליטר של מיץ עגבניות לתוך קנקן זכוכית.

"הלימון סותר את המרירות של הוודקה" הוא המשיך בהרצאה כשהוא מוסיף ווסצ'סטר סוס וטבסקו לקנקן" ככל שאתה שם יותר לימון אתה יכול להכניס יותר וודקה לבלאדי מרי שלך וזה יהיה טעים".

וזה הלך בסדר גמור עם המשימה של ג'והן להכניס כמה יותר אלכוהול לגוף החיוור שלו במהלך שני ימי הסוף שבוע והחופש מהלימודים.

ועבורי, הבלאדי מרי של ג'והן מקאיי הוא בלתי נשכח. הוא הסרגל של כל הבלאדי מרים. הכל נמדד לפיו מאז אותו בוקר של יום ראשון עצל בפונטנבלו, צרפת, לפני 25 שנים. ורק מעט מאד כאלו שהוגשו לי מאז עברו את אותו רף.

אני נזכר בג'והן מקאיי הטוב בכל פעם שאני מזמין בלאדי מרי ומתאכזב, ובכל פעם שאני מכין אחד לבדי ומצליח. בכל פעם. בגלל הלימון.

למה אני מספר לכם את זה?

כי אתמול נתקלתי בבקבוק שכישף אותי.

Salsa di Pomodorino Ciliegino

שזה בתרגום חופשי משהו כמו סלסה של עגבניות שרי מסיציליה. תודו שיש בצבע הכהה שלו משהו שמושך אתכם לקנות אותו אפילו אם אין לכם מושג ירוק מה לעשות איתו.

אני יודע שהוא כישף אותי להפרד מ 18 שקל בפרימו דלי שבשוק הנמל. מזל לפחות שהייתי שם במקרה בהאפי אאואר שלהם בשעת השקיעה, וקיבלתי עוד אחד במתנה.

כשפתחתי אותו בבית כדי לטעום, מתיקות עמוקה טיפסה דרך הפתח הצר של הבקבוק וציוותה עלי – בלאדי מרי.

כיוון שטבסקו לא היה בנמצא החלטתי להשתמש ברוטב הסרירצ'ה שיואל הביא לי מניו יורק (כאילו שאי אפשר למצוא אותו בכל מעדניה שנייה בארץ) וזה היה נפלא.

חסל סדר טבסקו בבלאדי מרי שלי מהיום. תחי הסרירצ'ה!

אז מה צריך בשביל בלאדי מרי אסיאתית סיציליאנית מושלם?

מתכון: בלאדי מרי אסיאתית סיציליאנית

מצרכים

  • וודקה משובחת
  • מיץ מלימון אחד לפחות
  • בקבוק Salsa di Pomodorino Cicilegino
  • רוטב סרירצ'ה
  • רוטב ווסצ'סטר
  • מלח ופלפל
  • מקלות סלרי לערבוב ונשנוש.

איך מכינים?

  1. מתחילים עם המלח והפלפל בתחתית הכוס
  2. מוסיפים את הווסצ'סטר סוס
  3. מוסיפים לימון
  4. מוסיפים את הסרירצ'ה לפי הטעם – אני אוהב חריף
  5. מוסיפים וודקה (הרבה)
  6. מרוקנים את בקבוקון הסלסה
  7. מוסיפים שתי קוביות קרח
  8. מערבבים עם הסלרי

וזהו. גן עדן. הרוטב מהבקבוק יוצר בלאדי מרי מתוקה חריפה ומלאת גוף שלא תקבלו בשום לאונג' של שום פירסט קלאס, בשום טיסה ובמעט מאד ברים על פני כדור הארץ. עופו על זה.

וג'והן מקאיי? תבורך אהובי, התגעגעתי.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אירית:

    אמא'לה – אני רוצה!
    בדיוק מה שאני צריכה לבוקר מעפאן כמו הבוקר…

  2. מאת טובה:

    נפלא! אהבתי…

השארת תגובה