להאכיל את החור, לחמנית ביס עם "המבורגר" שעועית ופטריות

כל הזדמנות בה אני נתקף בקרייב כמעט בלתי נשלט למשהו אכיל, אני נזכר בסצינה מהסרט "רומיאו בן זונה", שם גרי אולדמן משחק שוטר מושחת שמתמכר לתחושה הזו של "להאכיל את החור", לסתום את הריק הנוראי שמכלה את חייו בכסף מלוכלך.

ואוכל, מעבר לפונקציה הבנאלית שהוא ממלא בחיי, אוכל סותם לי חורים. אני פונה אליו כשאני חרד, לחוץ, עצבני, בודד או מדוכא. במקרים האלה, לרוב, אני לא רעב, וזה הפתרון הפרוידיאני בשקל שלי לשאלה למה אני אוהב לאכול סנדביצ'ים, ובמיוחד "ביסים" – כריכים קטנים שמכבים שריפות, מתמודדים מקומית עם החוסר הנפשי, הריק הקיומי, הפצע הזה שאתה לא יכול לגרד.

אבל לפעמים ביס הוא כל מה שאתה צריך, ובגלל שהוא קטן ומרוכז הוא נושא איתו זכרון שרץ איתך למרחקים, לפעמים הרבה אחרי שכבר כילית את הביס הבא אחריו. בגלל כל הדברים האלה וגם בגלל שביסים כאלה יכולים לתחזק אורח חיים של אדם עצל, אני מוצא את עצמי לא מעט פעמים ממלא שקית בלחמניות הביס הממכרות של "לחמים", זומם מזימות לא חוקיות על מה לעולל להם אם וכשנגיע הביתה.

האפשרויות בלתי מוגבלות כשמדובר בביסים. כמעט כל דבר הולך וגם כשהמקרר מסנוור בריק לבן את פניך כשאתה פותח את הדלת, כמעט תמיד תמצא קומבינציה שתקיים דיאלוג אכיל ומספק עם לחם.

השאיפה היא להביא לכם פה אחת לשבוע ביס חדש ומרענן. לפעמים כאלה מיידיים, לפעמים אחרים שמצריכים קצת יותר תכנון ו/או מאמץ, אבל תמיד כאלה שבסופו של דבר יעשו את החיים לקצת יותר נסבלים. בתיאבון!

מתכון: לחמנית ביס עם "המבורגר" שעועית ותפוחי אדמה

מצרכים

  • לחמניה
  • קופסת שימורים של שעועית אדומה מבושלת
  • חצי בצל קצוץ דק
  • תפוח אדמה
  • 2 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות
  • חצי כוס גרעיני חמניה קצוצים דק
  • קטשופ
  • שמן זית
  • מיונז
  • כורכום
  • טימין יבש
  • רוזמרין טרי או יבש
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל

הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומצב גריל.
  2. במג'ימיקס טוחנים את השעועית, הפטריות, גרעיני החמנייה והבצל. מתבלים במלח ופלפל.
  3. יוצרים קציצות דחוסות ומקפיאים לחצי שעה או עד שהקציצות מתייצבות. אפשר להיעזר ברינגים לשמירה על צורת הקציצה.
  4. בינתיים חותכים תפוח אדמה לקוביות בינוניות ומערבבים בקערה עם 3 כפות שמן זית, טימין, כורכום ורוזמרין. ממליחים ומפלפלים ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  5. מחליפים את תפוחי האדמה בקציצות שהתייצבו בינתיים וצולים אותם בתנור כחצי שעה, רצוי על נייר כסף או ישירות על הרשת של הגריל אם הקציצה מרגישה לכם יציבה.
  6. מכינים את הלחמנייה: חוצים לשניים – על צד אחד מורחים מיונז שעורבב עם מעט פפריקה אדומה, רצוי חריפה, לכדי מעין איולי פלפלים. מעליו פורסים פרוסת בצל סגול. על הבצל מסדרים שכבת תפוחי אדמה ומעליהם את הקציצה.
סוגרים עם חצי הלחמנייה השנייה, נותנים לחיצה קלה וסותמים את החור. עד הפעם הבאה.

קצת עלי:
ערן מחלו, בן 39, מעצב ווב, צלם ובלוגר מגבעתיים.
את "נישנוש הוא האויב" העליתי לאויר ב-2009, אחרי התנסות קצרה כטבח ב"צפון אברקסס"
ומתוך רצון לחלוק חוויות מכל מיני תחנות קולינריות שעברתי בחיים. אני מושפע מאוד ממטבחים
בסיסיים ופשוטים ומשפים שיודעים להפוך חומרי גלם זמינים וטובים ליהלומים.

נשנוש הוא האוייב – הבלוג של ערן 

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: Featuredביסיםכלליסנדוויצ'יםערן מחלו

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת neri:

    בא לי ביס!!!

  2. מאת beni goshen:

    במה מחליפים את הכורכום? אינני מחובבי התבלין

  3. מאת טובה:

    מה עושים עם הפטריות ?

  4. מאת r:

    יש לך מתכון לסלט ביצים טוב?

השארת תגובה