סיגל ברמר אמא של שבת אופה שבת מתוקה

שמי סיגל ברמר בת 37 מנהלת חשבונות במקצועי, נשואה לקובי בעלי המקסים. אמא לאופק בת 13.5 ולרון בן 9.5 (כן החצי חשוב) ילדי הנהדרים.

אני אוהבת לאפות ולבשל מגיל 12. האפייה והבישול גורמים לי עונג רב, בחודש אוגוסט 2011 הגשמתי לי חלום הקמתי בלוג בתפוז ושמו: אפייה ביתית סיגל ברמר.

בבלוג אני מעלה את המתכונים שמלווים אותי לאורך כל חיי (הרבה מתכונים של אמי) וכאלה שהמצאתי לבד, אני כותבת ומצלמת את המאפים והבישולים ומעלה את שלבי ההכנה השונים.

המקורות הקולינריים שלי כוללים בראש ובראשונה את אמא שלי, מרגו. אמא מרגו אופה ומבשלת מצויין עד היום (אין כמו האוכל של אמא). ממנה למדתי כי הגשת האוכל חייבת להיות אסתטית כי "העיניים  אוכלות", זכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים. מאוחר יותר הצטרפו למקורות ההשראה הקולינריים גם תוכניות טלוויזיה ואינטרנט.

ספר האפיה האהוב עליי הוא ששת העוזר שלך במטבח. והבלוגים האהובים עליי הם "אוכל מכל הלב" של מוטי בר און, והבלוג של מגי המדהימה Pastaghetti. שניהם מומלצים בחום ושווים כניסה.

המאכל האהוב עליי, ששובר כל דיאטה הוא לחם טרי חם וקריספי בכל צורה ומרקם לא יכולה לעמוד בפניו.

אם מחטטים לי במקרר תמיד מוצאים ירקות, פירות, תבשילים, גבינות, חמאה, שמנת מתוקה, שוקולד מריר, שוקולד לבן. ניתן למצוא אצלי במקפיא: לחם, גלידות, עוגיות ביתיות (לאורחים ספונטניים), אגוזים, שקדים, פיסטוקים, קוקוס, כמובן בשר, ועוף. חיטוט בארונות יניב תבניות אפייה מכל הסוגים, צנטרים, תמצית וניל איכותית, פסטות אורז, קמח וכד'.

מסעדה אהובה: סוהו בראשון לציון הכל תמיד טעים והשרות מעולה. אני תמיד מזמינה פטריות פורטבלו מוקפצות בחמאה ושום ללקק את האצבעות, אחר כך מנת פאד תאי סוהו: אטריות אורז רחבות עם ברוקולי ונתחי פרגית מנה טעימה ומומלצת!

המאכלים והמאפים  האהובים על משפחתי: פיצה איכותית, שניצל , צ'יפס, עוגות שוקולד, עוגיות רחת לוקום, עוגיות חמאה.

 לא הייתי אוכלת בחיים: כל השרימפסים למיניהם (אני קורא להם ראשלגים).

סגנון בישול שהייתי רוצה ללמוד: קישוטי עוגות, בצק סוכר, זו אומנות בעיני.

הייתי שמחה לאכול עם ארז קומורובסקי שמבשל ואופה מהלב הוא הגשים את החלום שלי, עבר לגליל מגדל גינת ירק מפוארת, יש לו טאבון בוץ אמיתי מתפרנס מאפייה ובישול, אני מתחברת לסוג האוכל שהוא מכין ובמיוחד ללחם שלו.

ועכשיו שני מתכונים מתוקים לשבת:

רול תמרים של סיגל ברמר

חומרים :

500 גרם תמרים בוואקום
100 גרם שקדים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם קשיו
100 גרם אגוזי לוז
200 גרם שומשום קלוי במחבת ללא שמן על אש נמוכה

אופן הכנה:

מוצאים מהתמרים חתיכות גסות וקשות ושמים בקערה.
קולים את האגוזים בתנור בחום 180 מעלות בערך 10-15 דקות ומקררים.
מערבבים את האגוזים עם התמרים ויוצרים 3 רולים. מניחים שומשום קלוי ע"ג נייר אפיה, מגלגלים את הרול על השומשום ומצפים את כולו עוטפים בניילון נצמד או נייר אפיה ומקפיאים ל- 10 שעות. כ-15 דקות לפני ההגשה מוצאים מהמקפיא ופורסים בעובי הרצוי (דק).

וולקנו שוקולד הפתעה של סיגל ברמר

חומרים:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס קמח (בפסח לשים קמח תפוח אדמה)

1/4 כוס קקאו

4 ביצים בינוניות

1 כף ליקר פרנג'ליקו/אמרטו

100 גרם שוקולד לבן

9 תבניות מאפינס חד פעמיות משומנות במעט חמאה.

אופן הכנה:

ממיסים שוקולד עם חמאה בקערת חסינת חום במיקרוגל עד לקבלת בלילה אחידה (לערבב מדי פעם) לאחר שהתערובת אחידה, להוסיף ידנית את הסוכר, הקמח, הקקאו, לערבב כשהתערובת אחידה, להוסיף את הביצים אחת בכל פעם (בביצה יש כמו שריר מחובר לחלמון בצבע לבן בבקשה להסיר אותו וידנית ולאחר מכן להכניס את הביצה ), לערבב היטב. להעביר לתבניות החד פעמיות מאלומניום לא נייר (המשומנות במעט חמאה )למלא כ-3/4 תבנית ולשים במקרר ל-15 דקות.

יש לשבור את קוביות השוקולד הלבן, להכניס 2 קוביות לכל תבנית ולכסות בבלילה (היא קצת קשה עכשיו, יש לדחוס את הקוביות פנימה) עד לשלב הזה אפשר להכין הכל מראש ולשמור במקרר .

ממש לפני ההגשה לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות כ-12 דקות (העוגות מתקשות בדפנות ונוצר קצת קרום מלמעלה אבל זה עדיין קצת רוטט ) להוציא מהתנור ולהמתין דקה, להעביר סכין בעדינות מסביב לעוגה, להפוך את התבנית על גבי צלחת, לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש עם כדור גלידה איכותי או שמנת מתוקה מוקצפת.

לפני שאנחנו נפרדים, השיר שבחרתי לכבוד שבת מירי מסיקה באה אליכם. שיר שמזכיר לי את הבית עם החום, האהבה והפינוק. אני מקדישה את השיר לילדי המקסימים לבעלי הנהדר להורי, לחמי וחמותי ולכל משפחת פרץ וברמר האהובים.


שבת שלום לכולכם! אשמח אם תבואו לבקר אותי!

סיגל

קטגוריות:: אוכל שילדים אוהביםאמא ואבא של שבתכללימאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. נעים מאוד להכיר – את מקסימה בצילומים כמו שאת כותבת ומצלמת.
    תודה על ההמלצה של הבלוג שלי – נעמה ודודי בחרו היטב אמא של שבת.

    שבת שלום,

    מגי

  2. מאת דודו:

    בדיוק היום ישבתי בישיבה………… כן גם אני אוהב לאפות ולבשל זו הטרפיה שלי … המשך ..ושם אחת הבנות הביאה רול תמרים של עמק הירדן היה מדהים, אמרתי לעצמי שאת המתכון הזה אני יכין..ובצרוף מקרים נכנסתי לבלוג שלך ומצתי את הרול שלך שנראה הרבה יותר עשיר

    תמשיכי להנות

    דודו

השארת תגובה