מוסקה בלקנית עם טחינה של רחלי קייטרינג

מי שאוכל כשר, מוותר מראש על המון דברים טעימים. למשל לזניה בשרית. ביננו – אפשר להכין עם בשמל פרווה, אבל בלי הגבינות זה פשוט לא זה. המוסקה המדהימה הזו, שמקובלת מאוד ביוון, מבוססת מראש על הקרמה בטחינה, בלי בשמל ובלי גבינות, ויש לה טעם גן עדן. תנסו!

מתכון: מוסקה בלקנית/ רחלי קייטרינג

מצרכים לכ-10 מנות

  • 5 חצילים פרוסים לעובי 1 סמ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מים
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • 4 תפוחי אדמה פרוסים דק
  • למלית
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 ראש שום כתוש
  • 500 גר בקר טחון
  • 500 גר כבש טחון (אפשר כמובן הכלחבקר )
  • 2 עגבניות חלוטות וקצוצות
  • כוס וחצי טחינה דלילה יחסית מתובלת בעדינות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
  • מל"פ
  • קורט סוכר
  • 2 ביצים

הכנה

  1. להניח פרוסות חצילים בתבנית תנור וליצוק מעל שמן.
  2. להוסיף מים עד מחצית גובה החצילים.
  3. לפזר למעלה סוכר ומלח .
  4. לצלות בגריל ב 250 מעלות להשחמה, להפןך באמצע.
  5. לבשל את פרוסות תפ"א חצי בישול לריכוך חלקי.
  6. לחמם בסיר שמן ולטגן בצל ושום.
  7. להוסיף את הבשר ולטגן תוך פירור ובחישה.
  8. להוסיף עגבניות מחית חציל ועשבים.
  9. לתבל לכבות אש ולקרר.
  10. להוסיף ביצה ולערבב.
  11. לסדר בתבנית שכבות שת תפ"א, חציל, מלית ולסגור בפרוסות חציל.
  12. לאפות כחצי שעה ב 190.

את המתכון המשגע הזה נתנה לנו רחלי קייטרינג, בשלנית מוכשרת ואשה מלאה בפטנטים.

במטבח של רחלי – אוכל שעושים באהבה !   בקרו באתר שלנו

http://www.rahelis-catering.co.il/

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נעמה פלד:

    אני כל כך מכינה אותה בסוף השבוע!
    רייצ'ל – תודה.

  2. מאת טובה:

    כשר או לא… תמונה מגרה ביותר! ((:

  3. מאת רחל נ.:

    מה פירוש מחית חצילים במילוי? לא ראיתי אותה ברשימת המצרכים… תודה,
    רחל

  4. מאת פנינה מנור:

    גם לי לא ברור למה מיועדת הטחינה. נשמח לקבל תשובה לפני שבת. תודה.

  5. מאת רותי:

    נעמה, נא להתייחס לתגובות אשר כולן מציינות את העובדה שהמתכון חסר. איפה במתכון נאמר על המחית ומה עושים עם הטחינה. אני יכולה לנחש אבל צריך שיהיה ברור. תודה ויום נפלא

  6. מאת טובה:

    השבוע עשיתי וריאציה של מפרום בחצילים, שיצא כמעט כמו מוסקה. השבוע אנסה את המתכון הזה של רחלי… מבטיחה לספר חוויות ((:

  7. מאת ברכה פיון:

    גם אני מצטרפת לשואלות…למה הכוונה מחית חצילים?????
    ואלי הכוונה לטחינה??? אז..אנא…מחכה למענה כי אני מאוד רוצה להכין וחסר פה הפירוט לגבי המחית והטחינה…
    ראיתי שהרבה שאלו ואף אחת לא קבלה מענה…
    תודה

  8. מאת מאיה:

    בנוסף לכל ההערות והשאלות על המידע החסר, מה זה מל"פ?

  9. מאת Riva:

    Not clear wher is the tahini sauce and what's the deal with the mashed eggplant??

השארת תגובה