אורן בקר חוגג שבועות עם עוגת גבינה למנצחים!

לכבוד שבועות בחרתי להכין יחד איתכם את העוגה של עירית. זוהי עוגת גבינה חלומית שלקוחה מהסדנא המקסימה של ביה"ס שלי לאפיה שנקראת "חגיגה בלבן", סדנא שאני אוהב ללמד במיוחד. זו סדנא קלאסית שמתמקדת בעשייה ובאפיה עם מוצרי חלב.

המתכון בבסיסו הוא מתכון של השותפה שלי, עירית, ואת שאר השדרוגים אני כבר דאגתי לעשות. השילוב עם השמנת המוקצפת ופירות היער הוא שילוב נפלא ומנצח.

את המתכון הנהדר הזה בעיתוי המקסים הזה שלפני חג השבועות, אני מקדיש לחבר חמוד ביותר בשם רון צייגר.

רון הוא אחלה בנאדם וכל פגישה איתו תמיד מאירה את פני מחדש. לפעמים אי אפשר להסביר את זה, זה פשוט האנרגיות, בדיוק כמו החג הנפלא שבפתח והאנרגיות בסדנאות ביה"ס. אתם מאמינים שלפני כל סדנא אני מתרגש? בחיי!

כמו כן, אני רוצה לפרגן לנעמה ודודי, החברים שלי מבייגלה. החבר'ה השיקו את כרטיס ה"בייגלה פאס" בתערוכת מבשלים. היה פשוט ביתן הורס! כבוד גדול!

עוגת עירית – עוגת גבינה אפויה על בסיס רולדת קינמון 

 עוגת גבינה אפויה על בסיס רולדת קינמון

(לתבנית בקוטר 26)

רולדה לתחתית העוגה

מצרכים:

3 ביצים שלמות

60 גרם סוכר

40 גרם קמח

15 גרם  קורנפלור

כפית גרידת לימון

כף שטוחה קינמון

אופן הכנה:

להקציף ביצים בטמפרטורת החדר עם סוכר עד לקצף יציב. לנפות קינמון, קמח וקורנפלור ולקפל לקצף הביצים בצורת "עטיפה" (קיפול עדין). להוסיף גרידת לימון ולקפל למסה אחידה.

מרפדים תבנית קוטר 26 בנייר אפיה ונייר כסף, מניחים את הרולדה ואופים בתנור שחומם מראש ל160  מעלות כ- 12 דקות עד שהקרום העליון של הרולדה יציב.

אופציה- לאחר שהרולדה מוכנה ניתן למרוח מעט ריבה בטעמים או כל מלית אחרת על מנת להעשיר את טעמה של העוגה.

מסת הגבינה האפויה:

מצרכים:

750 גרם גבינה 9%

כוס סוכר

6 ביצים מופרדות

קורט מלח

2 כפות קמח או קורנפלור

כף גרידת לימון

כפית תמצית וניל

לציפוי העוגה:

2 יחידות שמנת חמוצה

2 כפיות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. במיקסר יבש לחלוטין מקציפים 6 יח' חלבונים, קורט מלח וחצי כוס סוכר. תחילה מחכים שהחלבונים יוקצפו ויעלו בנפחם רק לאחר מכן מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה יבשה נפרדת מערבבים גבינה 9%, חלמונים, שארית הסוכר, גרידת לימון ותמצית וניל. מניחים המסה בתוך הרינג עם הרולדה האפויה. אופים כעשר דקות ב180 מעלות, ולאחר מכן עוד כ-30 דקות ב-160 מעלות. אופים עד שהקרום העליון יציב והצבע העליון בגוון חום בהיר.
  3. מערבבים אבקת סוכר ושמנת חמוצה בקערה נפרדת.
  4. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את תערובת השמנת החמוצה ומצננים כשעה. לאחר כשעה מעבירים את העוגה למקרר לפחות ל-24 שעות.
  5. לאחר כ24 שעות ניתן לפרוס את העוגה בקלות רבה ולהגישה.

בואו נקשט! (לא חובה… זו זכות להיות בוועדת קישוט)

החומרים הדרושים לאפקט הוואו:

חבילה וחצי שמנת מתוקה להקצפה

3 כפות אבקת סוכר

פירות יער טריים, אדומים ומהממים

מקרונים למקשטים המצטיינים

לאחר שהעוגה התקררה היטב כעבור יממה, מקציפים חבילה וחצי שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר לקצף יציב. מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכבי מספר 7 וזולפים שמנת כקישוט מעל, מעטרים עם פירות יער טריים ומקרונים.

השיר והעוגה מוקדשים באהבה ממני לכל המנצחים באשר הם. עשו טוב ותקבלו את ההכי טוב בעולם, כי הטוב מנצח!

לאתר של אורן בקר, לחצו כאן.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאורן בקרכללימתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת טל:

    לי השלב של איחוד המסה , חלבונים וחלמונים

  2. מאת טל:

    חסר לי השלב של איחוד המסה , חלבונים וחלמונים.

    • מאת לינדה:

      טל את צודקת ולא רק זה חסר, במצרכי המלית רשום 2 כפות קמח או קורנפלור, לאן זה הולך ???? אם כבר נותנים אז שיהיה מתכון נכון ומדוייק !!!!!!!!!!!!

  3. מאת אושרי:

    שאלה, האם זמן אפייה של 30 דקות הוא לא קצר מידי ?

השארת תגובה